Παρασκευή, Μαΐου 17

ΤΗΝ ΩΡΑ ΠΟΥ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΤΡΩΕΙ ΑΠΑΝΩΤΕΣ ΚΑΡΠΑΖΙΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΛΒΑΝΟ, ΤΟΝ ΤΟΥΡΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΚΟΠΙΑΝΗ, ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΝΑΤΙΜΗΣΕΙΣ ΦΩΤΙΑ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΤΡΟΦΙΜΑ – ΣΕ ΑΠΟΓΝΩΣΗ ΤΑ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΑ ΠΟΥ ΒΓΑΙΝΟΥΝ ΜΕΡΧΙ ΤΑ ΜΙΣΑ ΤΟΥ ΜΗΝΑ

ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΕΧΟΥΝ ΞΕΦΥΓΕΙ !
supermarket-Eurokinissi2

Έρχονται νέες ανατιμήσεις σε πολλά προϊόντα, κάτι που δείχνει να προκαλεί έντονο πονοκέφαλο στους καταναλωτές.

Η τιμή της σοκολάτας αυξήθηκε κατά το χρονικό διάστημα Ιανουαρίου-Απριλίου 2024 έως και 18%. Αντίστοιχα, η τιμή του καφέ κατέγραψε αύξηση

έως 20%, ενώ του ελαιόλαδου σημείωσε αύξηση έως 7,5%.

Οι καταναλωτές από την πλευρά τους, έχουν εντοπίσει σημαντικές διαφορές στις τιμές της σοκολάτας στα ράφια των σούπερ μάρκετ, κάνοντας λόγο πως σε κάποια εξ αυτών σοκολατένια προϊόντα είναι φθηνότερα κατά 20 λεπτά απ’ ό,τι σε κάποια άλλα.

Αύξηση όμως κατέγραψε και η τιμή στις ελιές για το ίδιο χρονικό διάστημα. Ειδικότερα, οι τιμές στις ελιές έφτασαν έως 7 ευρώ το κιλό, ενώ ήταν 5 ευρώ μέχρι πρότινος.

Δεν έμειναν ανεπηρέαστα όμως και τα αυγά, καθώς κατέγραψαν αύξηση κατά 5%, τα αλλαντικά κατά 3,5%, ενώ τα κατεψυγμένα λαχανικά κατά 2%.

Σύμφωνα με τον κ. Ραυτόπουλο, τον πρόεδρο Ένωσης Καταναλωτών Ελλάδος, οι επόμενες αυξήσεις θα έρθουν μετά τις 15 Μαΐου. Ο ίδιος είπε πως ιδίως στις σοκολάτες αναμένεται αύξηση της τάξης του 15%.

Έως 20% αναμένεται να αυξηθεί και η τιμή του παγωτού.

Μειώσεις τιμών
Στον αντίποδα των αυξήσεων όμως, οι καταναλωτές έχουν παρατηρήσει μείωση στις τιμές συγκεκριμένων προϊόντων. Σύμφωνα με τη γενική γραμματεία εμπορίου η ζάχαρη κατά το χρονικό διάστημα από τον Ιανουάριο έως τον Απρίλιο του 2024 κατέγραψε μείωση 7,5%, ενώ τα ζυμαρικά μειώθηκαν κατά 3%.

Αποκλιμάκωση τιμών φαίνεται να υπάρχει και στα πουλερικά καθώς αυτά μειώθηκαν κατά 3%, στο χοιρινό κατά 2,5% και στο ρύζι 2%.

 https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/%ce%a4%ce%97%ce%9d-%ce%a9%ce%a1%ce%91-%ce%a0%ce%9f%ce%a5-%ce%9f-%ce%9c%ce%97%ce%a4%ce%a3%ce%9f%ce%a4%ce%91%ce%9a%ce%97%ce%a3-%ce%a4%ce%a1%ce%a9%ce%95%ce%99-%ce%91%ce%a0%ce%91%ce%9d%ce%a9%ce%a4%ce%95/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .