Πέμπτη, Ιουνίου 27

Ένα μικρό απόσπασμα από συνέντευξη του "καλού μας ανθρώπου", Θανάση Βέγγου, στην "Καθημερινή" το 2009 (δύο χρόνια πριν "φύγει"

«Είμαστε με τη Μίνα 52 χρόνια μαζί. Μιλάμε για λατρεία. Της πήγαινα πάγο στο σπίτι. Δούλευα σε γαλακτοπωλείο. Ανέβαινα τον λόφο Σκουζέ με 100 χιλιόμετρα. Πιστέψτε με. Με τον πάγο στο χέρι. Η μία πόρτα άνοιγε, η άλλη έκλεινε. "Είστε πολύ καλή", της έλεγα. "Μακάρι να ήταν όλες οι πελάτισσες σαν κι εσάς."

»Για μένα ήταν αυτονόητο ότι θα περάσω όλη τη ζωή μου με τη Μίνα.
Το πιο μεγάλο δώρο που πήρα απ' τη ζωή είναι η αγάπη απ' την οικογένειά μου. Γιατί περάσαμε πολύ δύσκολα. Πείνασα πολύ κι εγώ κι η οικογένειά μου. Μην κοιτάτε πού μένω τώρα. Γεννήθηκα στο Νέο Φάληρο το 1927. Για μία εικοσαετία η φτώχεια ήταν πολύ μεγάλη. Στην αρχή με τη γυναίκα μου μέναμε σ' ένα δωμάτιο.»
Ένα μικρό απόσπασμα από συνέντευξη του "καλού μας ανθρώπου", Θανάση Βέγγου, στην "Καθημερινή" το 2009 (δύο χρόνια πριν "φύγει" απ' τη ζωή), στο οποίο μιλούσε για τη μία και μοναδική γυναίκα της ζωής του με μια αγάπη και μια αφοσίωση πρωτόγνωρη για την καλλιτεχνική ζωή.
Σε συνέντευξη, η αγαπημένη του Ασημίνα συμπλήρωνε: «Αυτό που με συγκίνησε πάνω του ήταν τα ωραία πράσινα μάτια του. Η λάμψη από ευγένεια, καθαρότητα και καλοσύνη που εξέπεμπαν... Ε, και τρέλα! Μια δόση τρέλας υπήρχε.»
«Είναι δυνατόν να μην μου λείπει; Πολύ, πάρα πολύ. Όμως παρηγορούμαι με τις φωτογραφίες που έχω μέσα στο σπίτι μας, με τις αναμνήσεις που μου έρχονται στο νου, με όσα βίωσα στο πλευρό του. Κάθε βράδυ του λέω καληνύχτα σα να είναι μαζί μου. Νιώθω ότι μας προσέχει. Και εμένα και τα παιδιά μας και τα εγγόνια μας».
Ένα ζευγάρι - πρότυπο που μοιράστηκε 54 ολόκληρα χρόνια κοινού βίου.
----------------------
-Via-Eleni Karakike, Σαν χάδι | www.fractalart.gr | Επιμ: Δ.Ντζαδήμα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .