Με τα 400 χρόνια της τουρκικής σκλαβιάς συνέκρινε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Αννα Βαγενά τα 99 χρόνια του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων.

«Δεν μας τρομάζουν τα 99 χρόνια διάρκειας του ταμείου Αποκρατικοποιήσεων. Εδώ η Ελλάδα ήταν υπό Τουρκική σκλαβιά για 400 χρόνια

και άντεξε. Έχουμε ως λαός μεγάλες αντοχές. Είμαστε ανίκανοι ως κράτος από μόνοι μας να διαχειριστούμε τη δημόσια περιουσία, αυτό έχει αποδειχτεί εδώ και δεκαετίες», δήλωσε συγκεκριμένα η Άννα Βαγενά, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό της Ζακύνθου stigma fm.

«Είναι αναγκαία η αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας. Το πρώην ΤΑΙΠΕΔ είχε την έννοια της πώλησης, το νυν ταμείο Αποκρατικοποιήσεων έχει τη λογική της αξιοποίησης με τη μορφή σύμπραξης Δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Με όρους ευνοϊκούς για το κράτος», συνέχισε.

Συνεχίζοντας είπε ότι το δημόσιο κατάντησε για πολλούς ένας παράδεισος τεμπέληδων. «Μια ζωή το όνειρο του Έλληνα ήταν να μπει στο δημόσιο. Λέγαμε, μπήκαμε στο δημόσιο, ας βρούμε τώρα και μια δεύτερη δουλειά. Το δημόσιο κατάντησε για πολλούς ένας παράδεισος τεμπέληδων, εννοείται ότι δεν είναι όλοι έτσι. Πρέπει όμως επιτέλους να σταματήσουμε αυτή τη λογική», είπε συγκεκριμένα.

Οι δηλώσεις της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ δεν πέρασαν απαρατήρητες από τους χρήστες του twitter, με το hashtag #tourkokratia_syriza να ανεβαίνει πρώτο στα ελληνικά trends.