Δευτέρα, Ιουνίου 3

Κυριάκος Μητσοτάκης / Αρνήθηκε να απαντήσει στα 7 ερωτήματα του Κασσελάκη - «Δεν τα έχω δει» (βίντεο)

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης παραχωρεί διακαναλική συνέντευξη

Κρύφτηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στη διακαναλική συνέντευξη και δεν απάντησε στα

ερωτήματα που δημόσια του έθεσε ο Στέφανος Κασσελάκης, με τον πρωθυπουργό, σε εμφανή αμηχανία, να υποστηρίζει ότι δεν είχε δει την ανάρτηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ.

«Επειδή πριν από λίγο υπήρξε μία ανάρτηση από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ο οποίος σας ζήτησε να απαντήσετε σε επτά ερωτήματα. Θα απαντήσετε στα ερωτήματα του κυρίου Κασσελάκη;» ρώτησε δημοσιογράφος, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να λέει:«Αα, δεν την είδα τη συγκεκριμένη ανάρτηση».

«Σας ζητά να απαντήσετε σε επτά σημεία, σε επτά ερωτήματα για τα Τέμπη και διάφορα άλλα» επανήλθε η δημοσιογράφος, με τον πρωθυπουργό να πετάει την μπάλα στην εξέδρα και να απαντάει στο πρώτη ερώτημα της δημοσιογράφου, σχετικά με τις ευρωεκλογές. Όταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεπέρασε την πρώτη αμηχανία, αποφάσισε να πετάξει την μπάλα στην εξέδρα και να αναφερθεί στο πόθεν έσχες του Στέφανου Κασσελάκη.

«Για τον κύριο Κασσελάκη δεν θέλω να πω πολλά, θα του έθετα ένα ερώτημα. Γιατί δεν έχει καταθέσει το πόθεν έσχες του. Το τι κάνει στην ιδιωτική του ζωή δεν νομίζω ότι ενδιαφέρει τους πολίτες γιατί μερικές φορές υπάρχει αυτή η σύγχυση μεταξύ ιδιωτικού και δημόσιου βίου. Το πώς όμως αυτή τη στιγμή ένας αρχηγός έχει δημιουργήσει την περιουσία είναι κάτι που ενδιαφέρει τους πολίτες» υποστήριξε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συμπλήρωσε ψευδώς ότι «από τον κ. Κασσελάκη δεν έχω ακούσει κουβέντα για την Ευρώπη, για τις σημαντικές προκλήσεις της επόμενης μέρας».

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από χθες ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ απαντώντας στον Άκη Σκέρτσο που μάλλον «ξέχασε», ανέφερε «ότι η ίδια η κυβέρνηση της ΝΔ με το άρθρο 119 του νόμου 5072/5.12.2023 όρισε ότι όλες οι δηλώσεις πόθεν έσχες (και οι αρχικές, όπως εν προκειμένω για τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ) πρέπει να υποβληθούν μέχρι τις 30.6.2024».

Αναφορικά με τον ισχυρισμό ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έχει πει κουβέντα για την Ευρώπη, ο πρωθυπουργός μάλλον ξέχασε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ στις 14 Μαρτίου είχε απευθύνει ομιλία μίας ώρας και 24 λεπτών στην εκδήλωση «για μία άλλη Ευρώπη» όπου ξεδίπλωσε το σχέδιο της Κουμουνδούρου για μια νέα πορεία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης κάλεσε τον Κυριάκο Μητσοτάκη να απαντήσει σε επτά βασικά ερωτήματα, εκφράζοντας την ελπίδα του να «βρεθούν δημοσιογράφοι να του θέσουν αυτές τις ερωτήσεις ή να τον ενημερώσουν ότι του τις θέτω προσωπικά».

Ειδικότερα, ο Στέφανος Κασσελάκης έθεσε τα εξής ερωτήματα:

  • Έδωσε ή όχι ο ίδιος προσωπικά εντολή για μπάζωμα στον τόπο του εγκλήματος των Τεμπών;
  • Έδωσε ή όχι ο ίδιος προσωπικά εντολή να γίνει μυστική σύσκεψη στην οποία ελήφθη η απόφαση για το μπάζωμα, χωρίς την παρουσία του αρμόδιου Εισαγγελέα;
  • Συμφωνεί ή όχι με τον κορυφαίο υπουργό του κ. Σκέρτσο ότι ίδιες μάρκες απορρυπαντικών, στις ίδιες συσκευασίες και με την ίδια ποσότητα, κοστίζουν πιο ακριβά στην Ελλάδα από ό,τι στη Γερμανία, επειδή εκεί έχουν υποδεέστερη σύνθεση;
  • Συμφωνεί ή όχι με τον άλλο κορυφαίο υπουργό του, τον κ. Χατζηδάκη, ότι «η κυβέρνηση δεν μειώνει τον ΦΠΑ στα βασικά αγαθά επειδή δεν θέλει να ενθαρρύνει την κατανάλωση»;
  • Τι έπραξε όταν το VMRO, το οποίο ανήκει όπως και η ΝΔ στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, κατέβηκε στις εκλογές της Βόρειας Μακεδονίας σε συνασπισμό κομμάτων υπό την επωνυμία «Η δική μας Μακεδονία»; Έθεσε το θέμα σε οποιονδήποτε συνομιλητή του; Έστειλε κάποια επιστολή στον κ. Βέμπερ, στην κυρία Φον Ντερ Λάιεν ή σιώπησε στην πρόκληση;
  • Πώς και πόσο πληρώνεται ο σύμβουλος Γκρίνμπεργκ και οι διαφημίσεις της ΝΔ που πέφτουν με καταιγιστικούς ρυθμούς στο διαδίκτυο, όταν το κόμμα έχει χρέος 500 εκ. ευρώ; Ζητώ από τον κ. Μητσοτάκη να δώσει στη δημοσιότητα τα τιμολόγια της αμοιβής του συμβούλου του πριν από τις ευρωεκλογές. Τα περιμένω.
  • Η Δικαιοσύνη, με απόφαση του ΣτΕ, ζήτα να ενημερωθούν  οι παρακολουθούμενοι για τους λόγους της παρακολούθησής τους και η ΕΥΠ δεν ανταποκρίνεται. Ως πολιτικός προϊστάμενος της ΕΥΠ θα δώσει εντολή ο Πρωθυπουργός να αποσταλούν τα σχετικά στοιχεία στην ΑΔΑΕ ή θα συνεχίσει να συγκαλύπτει κι αυτό το σκάνδαλο;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .