Δευτέρα, Ιουνίου 10

...Μετά το «στραπάτσο» των Ευρωεκλογών έρχεται ανασχηματισμός αλλά μάλλον δεν είναι αρκετός για να σώσει την ΝΔ

 Το 2025 αναμένεται μία πολύ δύσκολη οικονομική κατάσταση

Μετά το «στραπάτσο» των Ευρωεκλογών έρχεται ανασχηματισμός αλλά μάλλον δεν είναι αρκετός για να σώσει την ΝΔ

Η ΝΔ στις χθεσινές ευρωεκλογές υπέστη ουσιαστική ήττα και μάλιστα χωρίς να έχει αντίπαλο και αυτό αναγκάζει εκ των πραγμάτων τον πρωθυπουργό Κ.Μητσοτάκη να προχωρήσει άμεσα σε ριζικό ανασχηματισμό.

Ένας ανασχηματισμός που όμως είναι πλέον

αργά για να προσφέρει οτιδήποτε στη ΝΔ καθώς το 2025 θα αντιμετωπίσει ίσως την μεγαλύτερη οικονομική κρίση μετά το 2011!

Και αυτό γιατί η χώρα δεν παράγει απολύτως τίποτε, εξαρτάται μόνο από τα αποτελέσματα του τουρισμού (και ο τουρισμός εξαρτάται πάντοτε από την διεθνή κατάσταση), και γιατί το Ταμείο Ανάκαμψης λήγει το 2025.

Εδώ να σημειωθεί ότι από τους πόρους του Ταμείου Ανάκαμψης έχει αξιοποιηθεί μόλις το… 12%!

Πάνω από 5,2 δισ.ευρώ που έχει λάβει η Ελλάδα από την Ε.Ε «λιμνάζουν» και παραμένουν αναξιοποίητα!

Τώρα η κυβέρνηση «παρακαλάει» την ΕΕ να προχωρήσει στην δημιουργία ενός ακόμα Ταμείου για μετά το 2026!

Για να γίνει κατανοητό το πρόβλημα που αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία, ακόμα και αυτή η μικρή και ισχνή ανάπτυξη που παρουσιάζει η Ελλάδα αυτά τα χρόνια οφείλονταν στο Ταμείο Ανάκαμψης και σε όχι κάποια σοβαρή παραγωγική δραστηριότητα.

Οι εισαγωγές έχουν αυξηθεί κατακόρυφα. Αύξηση 35,6% σημείωσε το έλλειμμα του εμπορικού ισοζυγίου της χώρας φέτος τον Απρίλιο!

Όλα αυτά προμηνύουν ένα πολύ άσχημο έτος για τη Νέα Δημοκρατία.

Η ΝΔ απέσπασε το ποσοστό του 28,31% που σημαίνει ότι έχασε 13 μονάδες περίπου σε σχέση με τις εθνικές εκλογές του περασμένου καλοκαιριού, κάτι που σε απόλυτους αριθμούς μεταφράζεται σε 1.οοο.οοο ψηφοφόρους!

Οι ψηφοφόροι αυτοί δεν αναμένεται να επιστρέψουν. Γύρισαν την «πλάτη» στη Νέα Δημοκρατία γιατί δεν έλυσε τα προβλήματα τα οποία τους υποσχέθηκε ότι θα έλυνε και ταυτόχρονα έθιξε τον «πυρήνα» των αξιών τους με το νομοσχέδιο για τα ΛΟΑΤΚΙ+ ζευγάρια.

Δεν έλυσε το πρόβλημα της ακρίβειας το οποίο συνεχίζει να αυξάνεται με σταθερό ρυθμό και αποδεικνύεται ότι είναι κάτι το οποίο βολεύει την κυβέρνηση καθώς παρουσιάζει έτσι αύξηση κρατικών εσόδων και πρωτογενή πλεονάσματα χωρίς να χρειάζεται η χώρα να παράγει τίποτε!

Δεν έλυσε το πρόβλημα της έννομης τάξης η οποία έχει καταρρεύσει πλήρως. Ο καθένας κάνει ότι θέλει και αδιαφορεί για τις όποιες επιπτώσεις διότι απλούστατα δεν υπάρχουν.

Στα εθνικά θέματα η κυβέρνηση παρουσιάζει μία επικίνδυνη πλέον υποχωρητικότητα απέναντι σε όλους.

Το νομοσχέδιο για τους ΛΟΑΤΚΙ+ με το οποίο τους δόθηκε το δικαίωμα να αποκτούν παιδιά είναι κάτι που οι συγκεκριμένοι ψηφοφόροι δεν μπορούσαν να το «καταπιούν» ποτέ.

Η αντίστροφη μέτρηση για τη Νέα Δημοκρατία έχει ξεκινήσει και μάλλον ένας απλός ανασχηματισμός δεν μπορεί να σώσει την κατάσταση…


ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΣΗΜΕΡΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .