Τετάρτη, Ιουνίου 5

Δυσβάσταχτο το κόστος ενοικίων για τους Έλληνες – Εξωπραγματικές οι τιμές που ζητούν οι ιδιοκτήτες η κυβέρνηση Μητσοτάκη σφυρίζει αδιάφορη...

 Οι τιμές που ζητούν οι ιδιοκτήτες σε διαμερίσματα χρέπια είναι εξωπραγματικές

akinita-2048x1365

Δυσβάσταχτο είναι πλέον το κόστος των ενοικίων για τους Έλληνες, καθώς οι τιμές τους βρίσκονται στα ύψη, με αποτέλεσμα όσοι αναζητούν σπίτι να βρίσκονται σε αδιέξοδο.

Οι τιμές που ζητούν οι ιδιοκτήτες των ακινήτων είναι εξωπραγματικές καθώς ακόμα και για παλιά μικρά σπίτια τα ενοίκια που ζητούν έχουν τραβήξει την ανηφόρα.

Οι ενοικιαστές βρίσκονται πλέον σε απόγνωση, καθώς χρόνο με το χρόνο βλέπουν το ενοίκιό τους να αυξάνεται, το πορτοφόλι να αδειάζει και οι υποχρεώσεις να μην μπορούν να καλυφθούν.

«Βλέπουμε ιδιαίτερα στις τουριστικές περιοχές του νομού Αττικής μία ραγδαία αύξηση της δυναμικής των βραχυχρόνιων μισθώσεων, ενώ παράλληλα η χώρα μας δεν διαθέτει σχέδιο στεγαστικής πολιτικής για την αναχαίτιση του κόστους στέγασης», είπε ο κτηματομεσίτης Θεμιστοκλής Μπάκας.

Ενδεικτικά, στην περιοχή του Νέου Κόσμου το 2020 σπίτι 72 τ.μ. ενοικιαζόταν για 550 ευρώ, ενώ τώρα κοστίζει 720 ευρώ. Στους Αμπελόκηπους διαμέρισμα 92 τ.μ. κόστιζε 590 ευρώ, ενώ σήμερα έχει σκαρφαλώσει στα 800 ευρώ.

Ενοικιάσεις γραφείων… με την μέρα

Οι απλησίαστες τιμές των ενοικίων επηρεάζουν άμεσα και τις επαγγελματικές στέγες.

Δικηγόροι, ψυχολόγοι και άλλοι αυτοαπασχολούμενοι φαίνεται πως καταφεύγουν σε λύσεις ανάγκης, όπως είναι η ενοικίαση χώρου ακόμη και με την ώρα.

Προσπαθώντας να βρουν ένα χώρο να στεγάσει τα πρώτα τους επαγγελματικά βήματα, οι νέοι αυτοαπασχολούμενοι πιάνονται από οποιοδήποτε παραθυράκι ανοίγεται στην αγορά ενοικίων.

Δυσβάσταχτο το κόστος ενοικίων για τους Έλληνες ηκυβέρνηση τι κάνει...όλα καλά;;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .