Τρίτη, Ιουνίου 25

Οργή Βίλντερς για πυρπόληση άνδρα στο Πακιστάν: «Πρόκειται για μια μεσαιωνική καθυστερημένη & τρομοκρατική χώρα»

 Τον έκαψαν γιατί πρόσβαλλε το Κοράνι

Οργή Βίλντερς για πυρπόληση άνδρα στο Πακιστάν: «Πρόκειται για μια μεσαιωνική καθυστερημένη & τρομοκρατική χώρα»

Σοκ προκαλεί βίντεο από το Πακιστάν όπου ένας άνθρωπος άγνωστων στοιχείων  που κατηγορήθηκε για βεβήλωση του Κορανίου λιντσαρίστηκε μέχρι θανάτου από όχλο που εισέβαλε σε αστυνομικό τμήμα της περιφέρειας Σουάτ και τον έβγαλε έξω.

Ακολούθως, οι δράστες πυρπόλησαν το πτώμα του, όπως ανέφερε αξιωματούχος της αστυνομίας στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP).

Αντιδρώντας στην ενέργεια αυτή ο Ολλανδός πολιτικός Γκέερτ Βίλντερς, με ανάρτησή του στο Χ, στον επίσημο λογαριασμό του που είναι επιβεβαιωμένος, το βράδυ της Παρασκευής, αποκάλεσε  το Πακιστάν «μια μεσαιωνική καθυστερημένη τρομοκρατική χώρα».

Στην ανάρτησή του, ο Βίλντερς συμπεριλαμβάνει και το βίντεο στο οποίο απεικονίζεται ο άνδρας κατηγορούμενος για βλασφημία που κάηκε  από Πακιστανούς μουσουλμάνους.

Υπενθυμίζεται ότι ο Βίλντερς ηγείται του δεξιού «Κόμματος για την Ελευθερία» (PVV) στην Ολλανδία.

«Το απόγευμα της Πέμπτης, κάτοικοι του Μαντιάν» στο βορειοανατολικό Πακιστάν, κοντά στα σύνορα με το Αφγανιστάν, συνέλαβαν τον άνδρα, κατηγορώντας τον ότι έκαψε αντίτυπο του Κορανίου», ανέφερε στο AFP αξιωματούχος της αστυνομίας, διευκρινίζοντας πως ο κατηγορούμενος δεν ήταν ντόπιος.

«Αστυνομικοί παρενέβησαν και τον οδήγησαν στο αστυνομικό τμήμα», το οποίο όμως πολιορκήθηκε από εξαγριωμένο πλήθος.

Αρκετοί άνδρες εισέβαλαν στο τμήμα και, παρότι αστυνομικοί πυροβόλησαν στον αέρα για να τους αποτρέψουν, έβγαλαν δια της βίας τον κατηγορούμενο και «τον λίντσαραν μέχρι θανάτου», συμπλήρωσε ο ίδιος. «Στη συνέχεια, έριξαν βενζίνη στο άψυχο σώμα του και έβαλαν φωτιά», αφηγήθηκε, υπό τον όρο να διατηρήσει την ανωνυμία του.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .