Παρασκευή, Ιουνίου 7

Μητσοτάκης σε εικονική πραγματικότητα για τη στεγαστική κρίση – «Η Αριστερά είναι άκρο, η κ. Μελόνι κινήθηκε με υπευθυνότητα»

Μητσοτάκης σε εικονική πραγματικότητα για τη στεγαστική κρίση – «Η Αριστερά είναι άκρο, η κ. Μελόνι κινήθηκε με υπευθυνότητα»

ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI

Σε πανικό βρίσκεται ο Κυριάκος Μητσοτάκης, καθώς σε συνέντευξή του στον ΑΝΤ1 παρουσίασε μία εικονική πραγματικότητα σε ό,τι αφορά την κατάσταση της ακρίβειας στην χώρα, αλλά και την στεγαστική κρίση, όπου είπε ότι η κυβέρνηση έχει κάνει σοβαρότατες παρεμβάσεις.

Εντύπωση προκαλούν οι προκλητικές του δηλώσεις, σε ότι αφορά τις πολιτικές δυνάμεις

στην Ευρώπη, όπου είπε ότι «η αριστερά είναι το άλλο άκρο της δεξιάς. Ο ΣΥΡΙΖΑ ανήκει σε μία ομάδα περιθωριακή. Δεν συνομιλεί κανείς με την αριστερά στην Ευρώπη».

Μάλιστα, επειδή υπάρχει ο κίνδυνος να μη βγουν τα «κουκιά» για να ξαναεκλεγεί η Φον Ντερ Λάιεν πρόεδρος της ευρωπαϊκής επιτροπής, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προχώρησε στο «ξέπλυμα» της Μελόνι για την οποία ο πρωθυπουργός είπε ότι «έχει κινηθεί με μεγάλη υπευθυνότητα».

Ανησυχία για την ψήφο διαμαρτυρίας

Για την απογοήτευση των πολιτών και το ενδεχόμενο να υπάρξει ψήφος διαμαρτυρίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι «τα όποια μηνύματα δυσαρέσκειας τα έχω ήδη λάβει και δεν χρειάζομαι τις εκλογές. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν πρέπει μετά τις εκλογές να αμφισβητήσουν την πολιτική νομιμοποίηση της κυβέρνησης». Μάλιστα, σημείωσε ότι «δεν μπορώ να βάλω απόλυτα θετικό πρόσημο στο πρώτο έτος που κυβερνάμε, στη δεύτερη θητεία».

Για την ακρίβεια ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «δεν είναι ένα ελληνικό φαινόμενο, αλλά είναι και ευρωπαϊκό φαινόμενο. Η μείωση του ΦΠΑ έχει μεγάλο δημοσιονομικό κόστος. Όποιος την εισηγείται να μας βρει πως θα υποκαταστήσουμε το κόστος». Επίσης, σημείωσε ότι «δεν ξέρουμε εάν η μείωση του ΦΠΑ θα περάσει στην αγορά. Η κυβέρνηση έχει συγκεκριμένους δημοσιονομικούς στόχους».

Προκλητικός, εμφανίστηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και σε ό,τι αφορά την στεγαστική κρίση, όπου είπε ότι με τις παρεμβάσεις της κυβέρνησης «χιλιάδες ζευγάρια έχουν βρει σπίτι. Θέλουμε να ενθαρρύνουμε την ιδιοκατοίκηση». Αυτές οι δηλώσεις γίνονται τη στιγμή που δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι δεν βγάζουν το μήνα, λόγω των υψηλών ενοικίων

Για το μπάζωμα στα Τέμπη

Σε ότι αφορά το μπάζωμα στο τραγικό σημείο των Τεμπών, είπε ότι «είναι αστεία και προσβλητικά αυτά που λέγονται. Λυπάμαι που κάποιοι μέσα στην απελπισία τους 3 μέρες πριν τις εκλογές πολιτικοποιούν αυτή την τραγωδία».

Για ελληνοτουρκικά και Βόρεια Μακεδονία

Επίσης, ο πρωθυπουργός μίλησε για πρόοδο στις ελληνοτουρκικές σχέσεις. Στο πεδίο ο τουρκικός αναθεωρητισμός δεν εκδηλώνεται, σημείωσε, αναγνώρισε ωστόσο ότι ο πυρήνας των τουρκικών αναθεωρητικών απόψεων δεν αλλάζει. Παράλληλα, κάλεσε τον νέο πρωθυπουργό στη Βόρεια Μακεδονία να αναγνωρίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών, λέγοντας ότι θα θέσει το ζήτημα και στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ.

Εικονική πραγματικότητα στην αγορά ακινήτων

«Κοιτάξτε να δείτε. Η αγορά των ακινήτων πηγαίνει καλά και αυτό είναι καλό για τους ιδιοκτήτες και προβληματικό για τους ενοικιαστές. Όσο ανεβαίνουν οι αξίες των ακινήτων, τόσο ανεβαίνουν και τα ενοίκια, το οποίο σημαίνει ότι οι συμπολίτες μας που δεν έχουν σπίτι, έχουν μεγάλο πρόβλημα αυτή τη στιγμή να βρουν προσιτή στέγη, με τις προδιαγραφές εκείνες που θα τους επιτρέψουν αύριο να κάνουν μία οικογένεια, να αποκτήσουν ενδεχομένως ένα δεύτερο ή ένα τρίτο παιδί», είπε για τη στεγαστική κρίση.

«Είναι ένα πραγματικό πρόβλημα, αποτέλεσμα μιας οικονομίας που αναπτύσσεται. Είναι η άλλη όψη του νομίσματος, αν θέλετε. Απαιτεί, όμως, κρατική παρέμβαση. Ποια μπορεί να είναι η κρατική παρέμβαση; Το πρόγραμμα «Σπίτι μου» ήταν εξαιρετικά επιτυχημένο. Χιλιάδες ζευγάρια έχουν ήδη βρει σπίτι, πληρώνοντας ουσιαστικά δόση στεγαστικού δανείου χαμηλότερη από αυτή που θα πλήρωναν σε ενοίκιο για ένα αντίστοιχο σπίτι, μόνο που το σπίτι τελικά θα είναι δικό τους. Διαπραγματευόμαστε αυτή τη στιγμή με την Ευρωπαϊκή Ένωση…» ισχυρίστηκε ο πρωθυπουργός…

https://www.documentonews.gr/article/mitsotakis-se-eikoniki-pragmatikotita-h-aristera-einai-akro-h-k-meloni-exei-kinithei-me-megali-ypeythynotita/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .