Κυριακή, Ιουνίου 30

Δυο λάθη που κάνουμε όταν χρησιμοποιούμε υγρό πλυντηρίου

greenthumb

Η ακατάλληλη χρήση απορρυπαντικών τα μετατρέπει από βοηθούς νοικοκυρών σε εχθρούς των υφασμάτων, ικανούς να καταστρέψουν ακόμα και τα πιο ποιοτικά.

Με την αύξηση της ποικιλίας των εμπορικών σημάτων και των συνθέσεων απορρυπαντικών πλυντηρίων ρούχων, δεν γίνεται ευκολότερο,

αλλά πιο περίπλοκο να επιλέξετε το καταλληλότερο.

Η σκόνη πλυσίματος όπως την ξέραμε στο πρόσφατο παρελθόν, πούδρα και διάσπαρτη παντού, αφήνοντας ενδεικτικούς λεκέδες στα ρούχα, ειδικά αν είναι σκούρα, έχει σχεδόν αντικατασταθεί από την υγρή σκόνη πλυσίματος. Οι νοικοκυρές πιστεύουν ότι ξέρουν πώς να χρησιμοποιούν υγρή σκόνη πλυσίματος και ότι το ζήτημα της χρήσης της είναι άσχετο, γιατί δεν υπάρχει τίποτα περίπλοκο και ιδιαίτερο σε αυτό, αλλά η πρακτική δείχνει ότι κάνουν λάθος.

Δύο βασικά λάθη στη χρήση υγρών απορρυπαντικών ή στον τρόπο χρήσης της υγρής σκόνης πλυσίματος

1. Υπερβολική αυτοπεποίθηση της νοικοκυράς

Λαμβάνοντας υπόψη ότι η χρήση σκόνης πλυσίματος είναι μια στοιχειώδης δραστηριότητα, οι περισσότερες νοικοκυρές δεν διαβάζουν τις οδηγίες χρήσης που αναγράφονται στις συσκευασίες. Η ακριβής δόση σκόνης που συνιστά ο κατασκευαστής και αναγράφεται στην ετικέτα του σκευάσματος δεν χρησιμοποιείται ευρέως. Χύνεται «με το μάτι», χωρίς να λαμβάνεται υπόψη το είδος των υφασμάτων, οι συστάσεις στην ετικέτα, τα κιλά των ρούχων.

Αυτό τις περισσότερες φορές οδηγεί σε υπερβολική δόση απορρυπαντικού, πολύ αφρό στο πλυντήριο, δύσκολο ξέβγαλμα, παραμονή απορρυπαντικού στα υφάσματα, μείωση της αποτελεσματικότητας της υγρής σκόνης πλυντηρίου και γενικά σε κακά αποτελέσματα. Οι δόσεις που περιγράφονται στη συσκευασία δεν είναι τυχαίες. Αν τα ακολουθήσετε, θα αξιοποιήσετε στο έπακρο το πλυντήριό σας. Αν δεν τους προσέξεις, ρισκάρεις τα ρούχα σου και το πλυντήριό σου.

2. Λανθασμένη χρήση απορρυπαντικών κατά το πλύσιμο στο χέρι

Οι νοικοκυρές μπορεί να θεωρούν παράλογο το ερώτημα πώς να χρησιμοποιείτε υγρό απορρυπαντικό για πλύσιμο, αλλά είναι σχετικό και έχει το νόημά του, καθώς γίνονται πολλά λάθη όταν χρησιμοποιείτε υγρό απορρυπαντικό όταν πλένετε στο χέρι. Υπάρχουν υφάσματα που κρατάμε μακριά από το πλυντήριο και πλένουμε με τον γνωστό παλιό τρόπο – σε λεκάνη.

Το πλύσιμο των χεριών αυξάνει την πιθανότητα λάθους. Εκτός από το ότι ρίχνουν πολύ περισσότερο απορρυπαντικό, που καταστρέφει τα υφάσματα και ξεπλένεται δύσκολα, οι νοικοκυρές κάνουν και ένα άλλο βασικό λάθος – ρίχνουν το απορρυπαντικό στο νερό στο οποίο έχει ήδη τοποθετηθεί το ρούχο.

Αυτό δεν πρέπει να επιτρέπεται, καθώς πολλά από τα υγρά απορρυπαντικά είναι χρωματιστά, αν τα ρίξετε στη λευκή μπλούζα στη λεκάνη μπορεί να προκαλέσει μόνιμους λεκέδες και το απορρυπαντικό δεν διαλύεται ομοιόμορφα στο νερό έτσι κι αλλιώς.

Αν και είναι υγρό και όχι σκόνη, το απορρυπαντικό πρέπει πρώτα να χυθεί στο νερό, να αναμειχθεί και μετά να προστεθεί στο ρούχο. Εδώ, η συμμόρφωση με την ακριβή δοσολογία είναι ακόμη πιο σημαντική και πιο συχνά συγχέεται.

Συνήθεια – ο τρίτος απροσδόκητος λόγος που κάνουμε λάθη

Υπάρχει ένα τρίτο λάθος που κάνουν μαζικά οι νοικοκυρές με περισσότερη πρακτική και εμπειρία – συνηθίζουν να χρησιμοποιούν απορρυπαντικά σε σκόνη σε όλη τους τη ζωή και όταν τα αντικαθιστούν με υγρά απορρυπαντικά, αποτυγχάνουν να επιλέξουν ένα πρόγραμμα που λειτουργεί σε χαμηλότερους βαθμούς. η θερμοκρασία πρέπει να είναι πάνω από 40 βαθμούς για να διαλυθεί η σκόνη.

Τα υγρά απορρυπαντικά δεν απαιτούν υψηλή θερμοκρασία για να διαλυθεί το απορρυπαντικό και είναι περισσότερο από σκόπιμο να μειώσετε τους βαθμούς.

Πρώτον, γιατί εξοικονομεί ηλεκτρική ενέργεια και προστατεύει τη φύση.

Δεύτερον, γιατί δεν χρειάζεται να βράσεις τα ρούχα, χαλώντας τα χρώματα και τα υφάσματα, αφού θα πλυθούν με το υγρό απορρυπαντικό και στους 30 βαθμούς.

Πηγή: .ifarsala.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .