Δευτέρα, Ιουνίου 10

Ζητείται ηγέτης!

 

Του Factor X Jr.

Μια πρώτη ανάλυση για το τραγικό αποτέλεσμα.

Πρώτον, είναι ντροπή να έχουν παγιώσει τη δυναμική τους στη Θράκη τα μεμέτια.

Δεύτερον, η ΝΔ αν δεν αλλάξει θα βουλιάξει. Αφενός ο Μητσοτάκης έχασε το «δημοψήφισμα», αφετέρου τα ποσοστά της -σε αριθμό ψήφων- βρίσκονται πλέον σε ιστορικά χαμηλά.

Τρίτον. Ο λαός με τη δυσθεώρητη αποχή ξεκαθάρισε ότι σιχαίνεται το πολιτικό σύστημα. Πρόκειται για πολιτειακή ανωμαλία. Δε γίνεται να επικαλούνται πια οι ταγοί μας τη λαϊκή νομιμοποίηση με 60% αποχή.

Τέταρτον. Επιβεβαιώθηκε εκ νέου ο καταποντισμός της αριστεράς. Μονόδρομος ο συνασπισμός δυνάμεων για ευνόητους λόγους.

Πέμπτον. Η δεξιά ανέβηκε, αλλά είναι ηλίου φαεινότερο πως αν δε βρεθεί ένα πρόσωπο να ενώσει τις… σκόρπιες φωνές διαμαρτυρίας δεν πρόκειται να κεφαλαιοποιήσει τα οφέλη.

Από τη μεριά μας φρονούμε ότι το πολιτικό μας σύστημα πνέει τα λοίσθια και οι εκπρόσωποί του δε διαθέτουν τα εχέγγυα για να το διασώσουν. Αν μπορούσαν θα το είχαν κάνει ήδη.

Επομένως για να μην αρχίσουν οι λαϊκές εξεγέρσεις (αυτό είναι το επόμενο βήμα με τέτοια ποσοστά αποχής) την ώρα που η χώρα απειλείται από τον «φίλο» του Κυριάκου, Ταγίπ, ενώ βρισκόμαστε στα πρόθυρα(;) Γ’ΠΠ, η λύση είναι μία.

Να βγουν μπροστά οι πατριωτικές δυνάμεις της παράταξης, κι εννοούμε τον Καραμανλή και τον Σαμαρά (οι μοναδικές εναπομείνασες σοβαρές-μπαρουτοκαπνισμένες, παρά τα λάθη τους, πολιτικές προσωπικότητες), και να πράξουν τα δέοντα ώστε να επέλθει η πολυπόθητη σταθερότητα που κατά τα φαινόμενα γύρισε μια και καλή την πλάτη στον Μητσοτάκη.

Οψόμεθα…

  1. Διορθώστε με αν κάνω λάθος. Ο Σαμαράς δεν είναι αυτός που έφερε στη ΝΔ τα αποβρασματα του ΛΑ.ΟΣ και φρόντισε να γίνει αρχηγός της ΝΔ ο Μητσοτάκης σε βάρος του Μειμαρακη; Που έφερε μνημόνιο ενώ απαξιωνε το μνημόνιο του ΓΑΠ ως εθνική καταστροφή; Από αυτόν να περιμένουμε ηγεσία; Που το 2012 με αυτόν αρχηγό και συνέταιρο τον Βενιζέλο, η ΝΔ πήρε 18% και μετά με τον εκλεκτό του τον Μητσοτάκη ενσωμάτωσε και τα υπόλοιπα λοιμα του σημιτικου ΠΑΣΟΚ ώστε σήμερα να μας κουνάνε το δάχτυλο οι σκερτζοι και οι γεραπετριτηδες;

    Ο Καραμανλής δεν είναι αυτός που ψήφισε ΝΑΙ σε όλα τα μνημόνια της ΝΔ γιατί θεωρούσε πως πράττει καθήκον επαναπαυμενος στη “λαϊκή εντολή”;

    Ντρέπομαι που τα θυμήθηκα, αλλά εσείς τους θέλετε για ηγέτες; Υποφέρουμε από το 2010 για να υπάρχουν ακόμη τέτοιες απόψεις; Καλή επιτυχία στην αποτυχία σας

  2. Τον συνασπισμό δυνάμεων για ευνόητους λόγους, τον αντιλαμβάνομαι -παρακαλώ διόρθωση εάν- ως απλή αναλογική που πολεμήσατε με αισχρό τρόπο και επιβάλλατε την μονοκομματική σταθερότητα με ότι έχουμε σήμερα ως αποτέλεσμα.
    Ο Σαμαράς έχει παραδώσει την χώρα με μόλις 23 μέρες χρήματα στα ταμεία του κράτους έτος 2015.
    Ο Καραμανλής έχει δυο θητείες που έχει δώσει στίγματα πατριωτισμού, έχει αντιμετωπίσει στεγανά που μέχρι σήμερα υπάρχουν μέσα στο κόμμα Ν.Δ.
    Συνασπισμός λοιπόν δυνάμεων περιλαμβάνει ευρύτερο χώρο με άτομα που γνωρίζουν, έχουν δώσει έργο,
    διαθέτουν όρεξη για την χώρα, όπως επίσης χαίρουν και ανταμοιβής από μεγάλη δύναμη του λαού.
    Η Ν.Δ. έχεσε την επαφή με τον πολίτη. Δεν γίνεται να μιλάμε για λιγότερο από εκατομμύριο ψηφοφόρους με τόσα χρήματα που έχουν διατεθεί για διαφήμιση – προβολή. Παταγώδης αποτυχία, δεν χωνεύεται, αποτελεί πραγματικό γεγονός και ομιλούν οι αριθμοί.
    Παρατήρηση πολύ σημαντική για τις εκλογές.
    Σε πραγματικό αριθμό εγγεγραμμένων ψηφοφόρων πόσο είναι το ποσοστό της Ν.Δ. την 09 Ιουνίου 2024?
    Πως εκλαμβάνονται τα λόγια που ακούσαμε-διαβάσαμε: οι Πολίτες που μας στήριξαν ήξεραν ότι τώρα δεν εκλέγεται κυβέρνηση και αντιμετώπισαν διαφορετικά τη μάχη.
    Σας εμπιστευόμαστε αλλά προσπαθήστε περισσότερο και με περίσσιο αυτοέλεγχο πρόσθεσε θα κάνουμε αυτό. Με άλλα λόγια πόσο χρόνο θέλει να έχει η παρούσα εξουσία ώστε να δέχετε, ήττες, να νοθεύει αποτελέσματα, να ερμηνεύει το μήνυμα της κάλπης ως τίποτα δεν έχει συμβεί.
    Ποια ντροπή, ποια αξιοπρέπεια, ποια πρόσωπα άξια εμπιστοσύνης και εκτίμησης.
    Πόσο κάτω του μηδενός έλεος.

https://www.antinews.gr/54993/politiki/ziteitai-igetis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .