Παρασκευή, Ιουνίου 14

Χ. Καστανίδης: Κάποιοι στο ΠΑΣΟΚ έχουν τη λογική των μικρών αθροίσεων

«Λάβρος» παρουσιάστηκε ο πρώην υπουργός του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Χάρης Καστανίδης, στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1, αναφερόμενος στις εκλογικές επιδόσεις του κόμματος στις ευρωεκλογές, αλλά και στα σενάρια περί συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τη Νέα Αριστερά.

Συγκεκριμένα, ερωτηθείς για την απουσία του από την ομιλία του κ. Ανδρουλάκη στη Θεσσαλονίκη, απάντησε ότι «ο κ.Ανδρουλάκης είχε μια πολύ συγκεκριμένη συμπεριφορά πολιτική και απέναντί μου και απέναντι συνολικά στην πορεία του κόμματος, συνεπώς δεν βλέπω τον λόγο για τον οποίο θα έπρεπε να βρίσκομαι εκεί».

Όπως ανέφερε στη συνέχεια, «υπάρχει μια διάρρηξη των δεσμών εμπιστοσύνης μεταξύ πολιτών και πολιτικής. Τα πολιτικά κόμματα δεν απηχούν τις ανάγκες και τις διαθέσεις ενός μεγάλου τμήματος του εκλογικού σώματος, συνεπώς θα πρέπει να αναπροσαρμόσουν τις τακτικές, τις πολιτικές τους αποφάσεις, καθώς και τον τρόπο με τον οποίο πολιτεύονται.

Η δεύτερη παρατήρηση που έχω να κάνω είναι ότι η κρίση αντιπροσώπευσης πολύ περισσότερο αφορά τα κόμματα του λεγόμενου προοδευτικού τόξου. Θα πρέπει να ξεκινήσει μια συζήτηση μεταξύ των δυνάμεων του προοδευτικού τόξου για το πώς μπορεί να συγκροτηθεί μια αξιόπιστη εναλλακτική προοδευτική κυβερνητική λύση».

Με αφορμή το σημερινό ρεπορτάζ του κ. Κατσίγιαννη στην «Απογευματινή», που αφορά το ενδεχόμενο συνεργασίας ΠΑΣΟΚ και Νέας Αριστεράς απάντησε ότι «μια προσέγγιση είναι αθροίζω 11 βουλευτές της Νέας Αριστεράς και 30 και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, η άλλη προσέγγιση είναι αθροίζεις το 12,7 επί του 40% συμμετοχής του ΠΑΣΟΚ και το 2,4 της Νέας Αριστεράς και αυτό τι συγκροτεί, συγκροτεί καμία αξιόπιστη εναλλακτική λύση;

Είναι προφανές ότι θα πρέπει να είναι μια άθροιση πολιτικών δυνάμεων, ένα εκλογικό σώμα το οποίο πείθεται από το πρόγραμμα και την ενωτική προσπάθεια των δυνάμεων του προοδευτικού τόξου για να διεκδικήσει αξιόπιστα την κυβερνηση. Αν στο μυαλό κάποιου είναι ότι αθροίζω προσώρας μερικούς βουλευτές που είναι το αποτέλεσμα μετά τις εκλογές του Ιουνίου για να φτάσω αθροιστικά σε μια δύναμη η οποία είναι κάτω από 15% τότε είναι προφανές ότι πρόκειται για μικρομαγαζάτορες που δεν ξέρουν τι τους γίνεται».

Aποδοκιμασία για το κόμμα το ότι ο Σπυρόπουλος βγήκε 7ος

Ο κ. Καστανίδης σχολίασε πως «φαίνεται ότι ορισμένοι στην ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έχουν την λογική των μικρών αθροίσεων. Πιθανολογώ ότι κάποιοι λένε ανεβήκαμε 0,7 ή 1% την επόμενη φορά θα αθροίσουμε άλλο 1%, συνεπώς σε καμιά τριανταριά χρόνια μπορεί να αθροίσουμε 30%, το οποίο μπορεί να μας δώσει την κυβέρνηση. Όλες αυτές οι σκέψεις δεν αντέχουν σε μια σοβαρή κριτική. Την ίδια ώρα υπάρχει και μια άλλη αποδοκιμασία όσον αφορά το ΠΑΣΟΚ, ο Γραμματέας του κόμματος υπέβαλλε υποψηφιότητα και βγήκε 7ος.

Άρα εκείνο το οποίο θέτω ως μείζονος σημασίας θέμα και για τη σταθερότητα του πολιτικού συστήματος, για την αλλαγή στη λειτουργία των πολιτικών θεσμών, είναι να υπάρξει ένας νέος πόλος ισχυρός προοδευτικός, που μπορεί να αποτελέσει στη βάση ενός συγκεκριμένου προγράμματος εναλλακτική κυβερνητική λύση στη ΝΔ, τώρα, όχι αύριο».

Στο ερώτημα για το εάν αυτό θα γίνει με αρχηγό τον κ. Ανδρουλάκη, ο κ. Καστανίδης απάντησε ότι αυτό είναι κατι που θα εκτιμηθεί μέσα στα όργανα.


http://www.matrix24.gr/2024/06/ch-kastanidis-kapii-sto-pasok-echoun-ti-logiki-ton-mikron-athriseon/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .