Προ ημερών, έκανε τον κύκλο του διαδικτύου ένα βίντεο στο οποίο βλέπαμε τον πρωθυπουργό να ακούει τα παράπονα μιας συνταξιούχου. Ο διάλογος εξελίχθηκε ως εξής:

-Πόση σύνταξη παίρνεις;
-440 ευρώ και δίνω 300 ευρώ για ενοίκιο.


-Αν είστε στο ενοίκιο δεν βγαίνει.
-Αυτή τη στιγμή πεινάω
-Σας στηρίζει η εκκλησία;
-Κανένας
-Ευχαριστώ που ήρθατε

Ο πρωθυπουργός παραδέχτηκε πως οι συνταξιούχοι δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα και ρώτησε τη γυναίκα αν τη στηρίζει η εκκλησία. Παραδεχόμενος με αυτόν τον τρόπο ότι δεν υπάρχει κράτος να τη στηρίξει, επομένως της υπέδειξε εμμέσως τον δρόμο της ελεημοσύνης.

Έπειτα ευχαρίστησε και προχώρησε παρακάτω. Ο πρωθυπουργός δεν μπήκε καν στον κόπο να πει στη γυναίκα που δήλωσε πως πεινάει, πως η κυβέρνηση επεξεργάζεται κάποια μέτρα.

Σε αυτά τα λίγα δευτερόλεπτα καταγράφεται σαφώς πως δεν έχει πρόθεση η κυβέρνηση να καταπολεμήσει την ακρίβεια και την στεγαστική κρίση, γιατί απλούστατα η εξυπηρέτηση των μεγάλων συμφερόντων και η συγκάλυψη της κερδοσκοπίας είναι μέρος της πολιτικής της.

Το πρώτο επιχείρημα της κυβέρνησης, πως δήθεν για την ακρίβεια ευθύνεται ο πόλεμος της Ρωσίας ενάντια στην Ουκρανία, διαψεύστηκε περίτρανα όταν είδαμε την αγοραστική δύναμη των Ελλήνων στον πάτο της λίστας των ευρωπαϊκών χωρών. Δεν μπορεί ο πόλεμος να επηρέασε μόνο τη δική μας χώρα.

Αυτές τις μέρες ακούσαμε το αμίμητο από κυβερνητικούς παράγοντες: πως τα προϊόντα μας πωλούνται φθηνότερα στο εξωτερικό γιατί αυτά που μένουν στη χώρα είναι καλύτερης ποιότητας! Εξάγουμε δηλαδή τα σκάρτα! Έχει τίποτα να πει ο Σύνδεσμος Ελλήνων Εξαγωγέων;

Μια βδομάδα πριν τις ευρωεκλογές, η κυβέρνηση Μητσοτάκη εμπαίζει τον ελληνικό λαό με δικαιολογίες. Έναν λαό που αγοράζει το λάδι σε τιμές χρυσού, φοβάται να μπει στο σούπερ μάρκετ και καταθέτει σχεδόν ακέραιο τον μισθό του στο νοίκι. Αλλά ακόμη και νοίκι να μην πλήρωνε η κυρία του βίντεο, η ακρίβεια θα της καταβρόχθιζε τα 440 ευρώ. Tα οποία o κ. Μητσοτάκης μοιάζει να πιστεύει ότι αρκούν.

Οσο για το αμίμητο “Ευχαριστώ που ήρθατε” μένει το ερώτημα τι εννοούσε ο ποιητής. Η κυρία του βίντεο είχε κληθεί ή συμμετείχε σε κάποια προπαγανδιστική φιέστα ή πήγε μόνη της για να βρει μάταια το δίκιο της;