Τετάρτη, Ιουνίου 26

Αντιπερισπασμοί: Το ξήλωμα της μητσοτακικής αλαζονείας ξεκίνησε

 

 Από τον Κώστα Πρώιμο

*** Με Χάρη Δούκα πρόκειται να αναμετρηθεί ο διάδοχος Μητσοτάκη στα μαρμαρένια αλώνια, όταν τελικά σαπίσουν οι συνθήκες και εκτιμηθεί ως εκ των ων ουκ άνευ η προσφυγή στις κάλπες για τη διενέργεια εθνικών εκλογών.

*** Θα μου πείτε: Ρισκάρεις από τώρα μια τόσο

παρακινδυνευμένη πρόβλεψη; Απαντώ: Ποιος κατέλαβε το φρουραρχείο της Αγίας Οικογένειας ενώ ακόμη ήταν φρέσκο και τσουρούφλιζε την κεντροαριστερά το σαραντά ένα τα κατό του Κυριάκου; Ο Χάρης Δούκας ως εμφανιζόμενος από το πουθενά άρπαξε μέσα από τα «πλοκάμια» του νεομητσοτακισμού τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας. Δεν αντέχεται αυτό, από τους εκ πεποιθήσεως μεγαλοτσιφλικάδες. Για μπείτε έστω και για λίγο στη θέση του ηγεμόνα μας. Να έχει κατατροπώσει τους πάντες παρά τα μύρια όσα σκάνδαλα και μετά από δυόμισι μήνες να κάνει άλλος κουμάντο στη γειτονιά του.

*** Ποιος Κασσελάκης; Αυτός είναι περίπτωση διαλύτη πολιτικών ερειπίων και ταραχοποιού των υδάτων. Εξάλλου για καθήστε ρε παιδιά, τριάντα πέντε ετών είναι το παλληκαράκι. Δε μπορεί να τα ξέρει όλα από τώρα. Μη νομίζετε, όσο και αν ακούγεται πως έχει υπερατλαντικές πλάτες, τα νερά που επέλεξε για να κολυμπήσει είναι και θολά και βαθιά.

*** Το ζήτημα είναι ωστόσο τι θα πράξουν οι «Σαμαροκαραμανλαίοι» που λέει και ένας φίλος μου. Από τη μία εκμεταλλευόμενοι τη μεγάλη δυσαρέσκεια του κοσμάκη απέναντι στην επικίνδυνη διακυβέρνηση Μητσοτάκη επιχείρησαν και κατάφεραν μέχρι ενός σημείου να του κόψουν τα φτερά του Κυριάκου, από την άλλη όμως δεν επιθυμούν να τους ξεφύγει η κεντροαριστερά και να τη βρουν μεθαύριο γιγαντωμένη και ώριμη απέναντί τους.

*** Είναι τραγελαφικά τα όσα  βλέπουν το φως της δημοσιότητας προβάλλοντας ορισμένες συναντήσεις που προξενούν γέλιο και κλάμα στους ορθά σκεπτόμενους αλλά μη μυημένους στα άδυτα της εγχώριας πολιτικής. Όπως για παράδειγμα το δείπνο με συνδαιτημόνες τον Δούκα, τον Χατζηνικολάου και τον Πρωτόπαπα του πάλαι ποτέ κραταιού ΣημιτοΠΑΣΟΚ. Αν τυχαίνει να γνωρίζεις τι εστί ο τελευταίος σαστίζεις και αναρωτιέσαι…

*** Πάντως αν κρίνουμε από τα πυρά που εκτοξευτήκαν κατά του… παραλίγο Μωυσή στη συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΝΔ, το ξήλωμα της μητσοτακικής αλαζονείας ξεκίνησε. Κυριάκο, καλώς ήρθες στην πολιτική πραγματικότητα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .