Σάββατο, Ιουνίου 8

Πρόεδρος ΙΝΚΑ: «Η κυβέρνηση δεν θέλει να χτυπήσει την ακρίβεια – Τα υπόλοιπα είναι επικοινωνιακά παιχνίδια»

 Εξελίχθηκαν σε Μπουτίκ Αρμάνι οι τιμές των Σούπερ μάρκετ με τη βοήθεια του Μητσοτάκη!

«Η μόνιμη έκπτωση που υπήρχε σε κάποια προϊόντα τελείωσε» ανέφερε ο Γ.Λεχουρίτης

Ο Γιώργος Λεχουρίτης, πρόεδρος του Ινστιτούτου Καταναλωτών (ΙΝΚΑ) παραχώρησε τηλεοπτική συνέντευξη και μίλησε για την ακρίβεια και την παύση του μέτρου μόνιμης μείωσης τιμής.

«Η μόνιμη έκπτωση που υπήρχε σε κάποια προϊόντα τελείωσε. Από εκεί και πέρα όλα τα υπόλοιπα που λέει η κυβέρνηση για ελέγχους στην αγορά θα πω ότι πρόσφατα ψηφίστηκε ένας νόμος ο 5111 που προβλέπει ότι τα πρόστιμα που έπαιρναν κάποιοι για παραπλανητικές διαφημίσεις, εκπτώσεις και μειώσεις τιμών οδηγούνται στο καλάθι των αχρήστων. Άρα τι έλεγχοι και τι πρόστιμα επιβάλλονται;», διερωτήθηκε αρχικά ο ίδιος ενώ στην συνέχεια έκανε λόγο για το καταναλωτικό κοινό.

«Δεν έχουμε όχι καταναλωτικό κίνημα, δεν έχουμε καταναλωτική συνείδηση ως Έλληνες. Το αν κάνω ως ΙΝ.ΚΑ τέσσερα μποϊκοτάζ και δεν έχω την βοήθεια από κανέναν παρά μόνο από μόνος μου προσπαθώ να ενημερώσω τον κόσμο δεν θα φέρω αποτέλεσμα. Μάλιστα πέρυσι και την κυβέρνηση είχαμε απέναντί μας, διότι μας έλεγαν ότι το μποϊκοτάζ θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα».

Τέλος, ο πρόεδρος του ΙΝΚΑ αναφέρθηκε στην ακρίβεια, εκφράζοντας την πεποίθηση πως είναι μία κατάσταση, κοινώς αποδεκτή από όλους. «Το να κάνεις μόνο διαπιστώσεις και να έρχεται μετά από 4-5 χρόνια η Επιτροπή Ανταγωνισμού για να διαπιστώσει ποια είναι η τιμή στο χωράφι και ποια στο ράφι δεν είναι μια κοροϊδία; Η ίδια η κυβέρνηση δεν θέλει να χτυπήσει την ακρίβεια, τα υπόλοιπα είναι επικοινωνιακά παιχνίδια», κατέληξε ο κ. Λεχουρίτης.

πηγη.epilekta.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .