Κυριακή, Ιουνίου 2

Τα στραβά καρβέλια κι ο Κυριάκος

 

Του Χρήστου Μπολώση

Ο κ. Ανδρέας Καψαμπέλης στον «κοριό» του μας θύμισε μεγαλοστομίες του κ. Μητσοτάκη από προεκλογικές ομιλίες του το 2019 στη Μακεδονία (τη δικιά μας Μακεδονία).

Στις ομιλίες αυτές δήλωνε: «Η Ελλάδα θα βάλει βέτο στην ενταξιακή διαδικασία των Σκοπίων, εφόσον κρίνει ότι δεν εξυπηρετούνται τα εθνικά

συμφέροντα» (Σιάτιστα). «Επαίσχυντη η Συμφωνία των Πρεσπών» (Καστοριά). «…Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να απαλύνουμε τις αρνητικές συνέπειες αυτής της κακής συμφωνίας» (Έδεσσα). «Είμαστε απέναντι σε αυτή τη συμφωνία και θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να απαλύνουμε τις αρνητικές συνέπειες» (Φλώρινα).

Σχόλιο πρώτο: Τι πάει και θυμάται ο άνθρωπος! Κακό πράμα να έχεις γερό μνημονικό! Σχόλιο δεύτερο: Τι έκανε από όλα αυτά ο κ. πρωθυπουργός; Απολύτως τίποτα. Άρα εξαπάτησε τους ψηφοφόρους του.

Μήπως, λοιπόν, αυτό θυμίζει μια άλλη υπόθεση εξαπάτησης των ψηφοφόρων, για την οποία κινήθηκε αστραπιαία η Δικαιοσύνη;

Κάποια σοφή ελληνική παροιμία λέει ότι όλα τα στραβά καρβέλια η νύφη τα κάνει, όπου εν προκειμένω στον ρόλο της «νύφης» έχουμε τους… Σπαρτιάτες.

Να, λοιπόν, που και άλλοι κάνουν στραβά καρβέλια, αλλά αυτούς δεν τους αγγίζει κάτι.

Έτσι είναι, αν έτσι νομίζετε, που λέει και ο Πιραντέλο…

 https://www.antinews.gr/54623/kleidarotrupa/ta-strava-karvelia-ki-o-kyriakos/

Αν επιθυμούμε να είμαστε ελεύθεροι, πρέπει, πριν από όλα τα άλλα, να απαιτήσουμε, επιτακτικά και επιθετικά, τη δημιουργία κρατικών δομών που εξυπηρετούν, πάνω από κάθε επιμέρους συμφέρον, όσο μεγάλο και αν είναι, την ΑΠΑΡΕΓΚΛΙΤΗ εφαρμογή των κανόνων του Κράτους Δικαίου. Στο χέρι μας είναι. Πρώτο βήμα είναι η άμεση πτώση, με κρότο, της «κυβέρνησης» Μητσοτάκη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .