Παρασκευή, Ιουνίου 7

Εθνική οικονομία και κοινωνική δικαιοσύνη

– Έξω οι δανειστές από την Ελλάδα!

Η Ελλάδα δεν πωλείται!

– Μονομερής διαγραφή του ψεύτικου χρέους.


Χρέος όλων των πολιτών είναι να αγωνιστούν για τη συθέμελη ανατροπή του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος, που ευθύνεται για την κοινωνική παρακμή και τη μόνιμη ηθική και οικονομική κρίση

Tου Γιάννη Μαλταμπέ

Σε έναν κόσμο που κυριαρχείται όλο και περισσότερο από τον νεοφιλελευθερισμό και την παγκοσμιοποιημένη οικονομία, μοναδικός

κινητήριος μοχλός της ολοκληρωτικής οικονομικής πρόσφατης καταστροφής της Ελλάδας, τα 15 τελευταία χρόνια, αλλά και η αιτία όλων των παλαιότερων κρίσεων είναι η απληστία των καπιταλιστών, η οποία λειτουργεί πάνω και πέρα από κάθε λογική, σε συνδυασμό με την πλήρη υποδούλωση των κρατών και της Ε.Ε. στους κεφαλαιοκράτες δανειστές τους. Ποιοι είναι αυτοί, άραγε, που έχουν τη δυνατότητα να δανείζουν ολόκληρα κράτη;

Είναι φανερό ότι, χωρίς ανθρώπους πνευματικά αναγεννημένους και αποφασισμένους να φτάσουν από το «εγώ» στο «εμείς», όπως έλεγε ο Μακρυγιάννης, δεν μπορεί να υπάρξει αναγέννηση της κοινωνίας. Ο αγώνας για την προσωπική επιβίωση καθενός είναι πρόβλημα υλικό. Όμως, ο αγώνας και για το ψωμί του διπλανού μας είναι πρόβλημα πνευματικό, το οποίο καμία ιδεολογία δεν μπορεί να επιλύσει.

Ο λαός περίμενε από την ποιμαίνουσα Εκκλησία του να σταθεί οδηγός και συμπαραστάτης στις κρίσιμες ώρες που περάσαμε και περνάμε, για να υπάρξει καθολική αντίσταση στον εκβαρβαρισμό και στην αποσάθρωση της κοινωνικής και πνευματικής ζωής, αλλά εις μάτην. Αν υπήρχε ζωντανή η κοινωνική σχέση μεταξύ του ενεργού ορθόδοξου πληρώματος της Εκκλησίας, λαός και κλήρος θα αγωνιζόμασταν και θα ανασταίναμε στις ενορίες πραγματικές χριστιανικές κοινότητες αλληλεγγύης και ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Αλλά πού; Η ορθόδοξη χριστιανική κοινοτική δημοκρατική Ελλάδα έχει αποσυρθεί από τις εσωτερικές και εξωτερικές επιθέσεις εναντίον της. Ο ορθόδοξος χριστιανοκοινωνισμός, ως πολιτική ευρεία βάση πραγματικής ελληνικής δημοκρατίας, έχει κατασυκοφαντηθεί και αποσυρθεί από τα κοινά.

Ακόμα και τώρα όμως, που η κατοχή της χώρας έχει σχεδόν παγιωθεί στα διεθνή άγνωστα και ανώνυμα πρόσωπα των «αγορών» και η φτώχεια επεκτείνεται δραματικά μέσω της αισχροκέρδειας που η παντοδύναμη Ε.Ε. αδυνατεί να αντιμετωπίσει και όλοι οι κάποτε παρίες γείτονές μας μάς κουνούν απειλητικά το δάκτυλο, χρέος όλων των πολιτών είναι να αγωνιστούν για τη συθέμελη ανατροπή του υπάρχοντος πολιτικού συστήματος που ευθύνεται για την κοινωνική παρακμή και τη μόνιμη ηθική και οικονομική κρίση, με την ανάδειξη νέων, υγιών πολιτικών δυνάμεων, άξιων να αναλάβουν τη διακυβέρνηση της χώρας.

Στις κρίσιμες στιγμές που περνάμε, ο ορθόδοξος χριστιανοκοινωνιστής δημοκράτης Έλληνας, δηλαδή κάθε πολίτης της διπλανής πόρτας -η σιωπηλή συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων-, απευθύνει απεγνωσμένα κάλεσμα πνευματικής αφύπνισης στον κάθε συμπολίτη, στον αγώνα για έναν καινούργιο άνθρωπο σε μια καινούργια κοινωνία, με άμεσο στόχο την αντίσταση στην επιχειρούμενη αποσάθρωση του εθνικού κοινωνικού κράτους και ενάντια στην κατάλυση της εθνικής κυριαρχίας της χώρας.

– Έξω οι δανειστές από την Ελλάδα!

Η Ελλάδα δεν πωλείται!

– Μονομερής διαγραφή του ψεύτικου χρέους.

– Κούρεμα των δανείων σε αγρότες, νοικοκυριά και επιχειρήσεις, σύμφωνα με τη μείωση των εισοδημάτων των Μνημονίων.

– Να δοθούν τα σπίτια και τα οικόπεδα πίσω στους ιδιοκτήτες τους και να πληρώσουν το 5%-8% που τα αγόρασαν οι εισπρακτικές εταιρίες.

– Ποτέ συνεργασία με μνημονιακά κόμματα ή άτομα που ψήφισαν τα Μνημόνια.

– Παραδειγματική τιμωρία σε αυτούς που ψήφισαν τους αντισυνταγματικούς νόμους των Μνημονίων.

– Παραδειγματική τιμωρία σ’ αυτούς που πίεσαν τον ελληνικό λαό να κάνει τα θανατηφόρα εμβόλια και αποζημίωση σε όλους τους εμβολιασμένους Έλληνες που είχαν παρενέργειες και τους απολυμένους ανεμβολίαστους υγειονομικούς.

– Απέλαση όλων των λαθρομεταναστών από όλη την ελληνική επικράτεια – να παραμείνουν μόνο όσοι χρειάζονται με αποδείξεις για την οικονομική ανόρθωση της χώρας, που μπορούν να αφομοιωθούν στον ελληνικό τρόπο και το χριστιανικό ήθος.

– Παραδειγματική τιμωρία για τις ανθρωποθυσίες στα Τέμπη και στο Μάτι.

– Να ακυρωθεί άμεσα η προδοτική -έτσι κι αλλιώς άκυρη ως αντισυνταγματική – Συμφωνία των Πρεσπών.

– Να κηρυχθεί άμεσα η ΑΟΖ στα 12 ν.μ.

– Να αναζητηθούν στα διεθνή δικαστήρια το κατοχικό δάνειο και οι πολεμικές αποζημιώσεις από τη Γερμανία.

– Να υπολογισθεί από διεθνές δικαστήριο το πραγματικό χρέος.

– Ενιαίο αμυντικό δόγμα με την Κύπρο.

Φτάνει πια! Ως εδώ η συνεχής υποχωρητικότητα και υποταγή στα ξένα συμφέροντα!

https://www.antinews.gr/54815/politiki/ethniki-oikonomia-kai-koinoniki-dikaiosyni/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .