Δευτέρα, Ιουνίου 17

Κεραυνοί Αρείου Πάγου για τον Απόστολο Λύτρα

 Ζήτησε κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα για τους δικαστικούς λειτουργούς που τον άφησαν ελεύθερο 

Παρά την καταγγελτική κατάθεση της συζύγου του ποινικολόγου Απόστολου Λύτρα, η οποία ξυλοκοπήθηκε άγρια από τον δικηγόρο αλλά και τις ιατρικές και ιατροδικαστικές εκθέσεις, αλλά και παρά το βαρύ κατηγορητήριο, που του απηύθυνε η εντεταλμένη ανακρίτρια, τελικά ο γνωστός νομικός δεν προφυλακίστηκε, αφέθηκε ελεύθερος και του επιβλήθηκε ως  περιοριστικός όρος να μην

πλησιάζει τη σύζυγό του και μητέρα του τρίτου παιδιού του.

Κατά το σκεπτικό ανακριτή και εισαγγελέα, ο Απόστολος Λύτρας, κρίθηκε αθώος από το δικαστήριο το 2017 όταν τον είχε καταγγείλει η πρώην γυναίκα του για ενδοειοικεγεακή βία και η ίδια περιέργως είχε ανακαλέσει κατά τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας. Επίσης, ανακρίτρια και εισαγγελέας θεώρησαν πως ήταν αληθινή η μεταμέλεια που εξέφρασε ο Απόστολος Λύτρας κατά τη διάρκεια της κατάθεσής του.

Προφανώς η κοινή αυτή απόφαση για να αφεθεί ελεύθερος έστω και υπό όρους, προκάλεσε τσουνάμι αντιδράσεων στους νομικούς κύκλους της χώρας αλλά και στην ίδια την κοινωνία. Σχεδόν αμέσως, μετά την δημοσιοποίηση της απόφασης να αφεθεί ελεύθερος ο Απόστολος Λύτρας, ο Άρειος Πάγος με έγγραφό του, διέταξε κατεπείγουσα πειθαρχική έρευνα κατά των δικαστικών λειτουργών που ενεπλάκησαν στην απόφαση αυτή για τον γνωστό ποινικολόγο.

Δείτε το έγγραφο του Αρείου Πάγου:

Κι ενώ συνέβαιναν όλα αυτά, δημοσιογράφοι υπέβαλαν ερώτημα στον κυβερνητικό εκπρόσωπο Παύλο Μαρινάκη, ο οποίος απάντησε : «Δυστυχώς δεν μπορούμε να κρίνουμε τις αποφάσεις δικαστικών λειτουργών». Μια απάντηση η οποία αφήνει έκθετους ανακριτή και εισαγγελέα στην υπόθεση αυτή».

Υπενθυμίζεται πως ο Απόστολος Λύτρας, μιλώντας στις κάμερες μετά την απόφαση του εισαγγελέα να αφεθεί ελεύθερος δήλωσε:

«Ομολόγησα την πράξη μου, ζητάω πραγματικά συγγνώμη για αυτό που συνέβη και από την σύζυγό μου που την υπεραγαπάω όπως και τις τρεις κόρες μου. Δεν μπορώ να δώσω εξήγηση, όπως και και η ίδια κατέθεσε, δεν έχω υπάρξει στη ζωή μου βίαιος. Θα ζητήσω βοήθεια να θεραπευτώ. Δεν μπορώ να το συγχωρέσω στον εαυτό μου. Να μην βρεθεί κανείς άνθρωπος σε τέτοια κατάσταση, είμαι αιχμηρός με τον ίδιο μου τον εαυτό μου. Θέλω να πιστεύω πως αυτό το θέμα θα ξεπεραστεί με την κατάλληλη βοήθεια».

 https://www.zougla.gr/greece/keravnoi-areiou-pagou-gia-ton-apostolo-lytra/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .