Παρασκευή, Ιουνίου 14

Πρόταση-βόμβα από Σπίρτζη: Ο προοδευτικός χώρος να κατέβει με ενιαίο ψηφοδέλτιο στις βουλευτικές

 
Την ανάγκη συγκρότησης ενός ενιαίου πόλου «προοδευτικών δυνάμεων» μπροστά στις επόμενες εκλογές, υπογράμμισε το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Χρήστος Σπίρτζης, στο Ρ/Σ Παραπολιτικά 90.1 fm, τονίζοντας παράλληλα ότι το κόμμα δεν έπιασε τον εκλογικό του στόχο και δεν εκμεταλλεύτηκε την πτώση της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως είπε ο κ. Σπίρτζης αναφερόμενος στο εκλογικό αποτέλεσμα, «δόθηκε η ευκαιρία, όχι μόνο από τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλά και από τα υπόλοιπα προοδευτικά κόμματα, να δυναμώσει η ακροδεξιά και αυτό έχει τη δική του σημασία στην εποχή που ζούμε με τις εξελίξεις που υπάρχουν στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες και την πολιτική τάση που υπάρχει και επίσης να μεγιστοποιηθεί σε τιμές ρεκόρ η αποχή. Αυτά είναι δείγματα που δείχνουν ότι όχι μόνο δεν πρέπει να είμαστε ευχαριστημένοι αλλά πρέπει να κλαίμε για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών».

Ερωτηθείς αν πιστεύει ότι οφείλεται στον κ. Κασσελάκη το γεγονός ότι δεν κατάφερε να πείσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μπορεί να δώσει μια εναλλακτική κυβερνητική πρόταση, απάντησε ότι «ο Στέφανος Κασσελάκης προφανώς θα κάνει τον δικό του απολογισμό και θα τον πει στα όργανα μας».

Σπίρτζης: Kομβικοί Τσίπρας και Παπανδρέου στη συμπόρευση των προοδευτικών κομμάτων

Αναφορικά με την συγκρότηση μιας προοδευτικής παράταξης, ο κ. Σπίρτζης είπε ότι «είναι χρέος όλων των προοδευτικών κομμάτων να ανταποκριθούν. Ο καθένας από όλα τα στελέχη και τα μέλη των προοδευτικών κομμάτων πρέπει να βάλουν στην άκρη τακτικισμούς και φιλοδοξίες να δουν το πραγματικό πρόβλημα για να πάμε σε μια άλλη μέρα, σε μια μέρα που ο προοδευτικός κόσμος θα έχει μια εναλλακτική πολιτική προοδευτική πρόταση».

Ερωτηθεις αν πιστεύει ότι οι κύριοι Τσίπρας και Παπανδρέου μπορούν να παίξουν ρόλο στην συμπόρευση των προοδευτικών κομμάτων, απάντησε ότι «δύο πρώην πρωθυπουργοί μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά στο να βρούμε και τους κανόνες και το πολιτικό πλαίσιο και τις παρεμβάσεις προκειμένου να γίνει αυτή η στενή συνεργασία για να μην πω και συνένωση».

Στο ερώτημα για το εάν την ενδεχόμενη συνένωση που λέει εννοεί ΠΑΣΟΚ-ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Αριστερά, αποκρίθηκε: «και όχι μόνο, πολλές κινήσεις που υπάρχουν, πολλά πρόσωπα και στελέχη των κομμάτων που έχουν ιδιωτεύσει απογοητευμένα από την διαδρομή που είχαμε τα τελευταία χρόνια».

Τέλος, ερωτηθείς αν θεωρεί ότι θα πρέπει στις επόμενες εθνικές εκλογές ο προοδευτικός χώρος να κατέβει σε ένα ενιαίο ψηφοδέλτιο, απάντησε «ακριβώς, αυτό λεω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .