Σάββατο, Ιουνίου 1

ΑΚΡΙΒΕΙΑ: ΕΞΑΝΕΜΙΖΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΕ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – ΣΕ ΧΑΜΗΛΟ ΕΠΙΠΕΔΟ Η ΑΓΡΟΡΑΣΤΙΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ – ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΝ, ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΝ ΣΚΛΗΡΩΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ

ΣΧΟΛΙΟ: Ποιες αυξήσεις στις συντάξεις ; Στις συντάξεις χηρείας δεν έδωσε αύξηση ούτε ένα ευρώ ο Κούλης, τους έχει αφήσει να πεθάνουν αυτούς τους ανθρώπους!

ΑΚΡΙΒΕΙΑ

Mπορεί τα τελευταία χρόνια οι μισθοί να έχουν αυξηθεί, αλλά η αγοραστική δύναμη των Ελλήνων παραμένει στα πιο χαμηλά επίπεδα της Ευρώπης.

Aυτό γιατί η ακρίβεια συνεχίζει να αυξάνεται .

Σύμφωνα με τα στοιχεία:

Αύξηση μέσου μισθού
– 2021: 1.117€

– 2023: 1.251€

Αύξηση: +11,9%

Μέση κύρια σύνταξη
Σε δύσκολη κατάσταση είναι και οι συνταξιούχοι:

– 2021: 734€

– 2024: 795€

Αύξηση: +8,31%

Ωστόσο, κατά την περίοδο του Απριλίου 2021 – Απρίλιος 2024 υπήρξε παράλληλα ρεκόρ αυξήσεων στις τιμές μέσα στην τριετία με αποτέλεσμα οι αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις να μην αντισταθμίζουν την ακρίβεια.

Ενδεικτικά αύξηση σημειώθηκε:

-Τρόφιμα: +30,1%

-Στέγαση: +17%

-Μεταφορές: +23,5%

-Ένδυση, Υπόδηση: +10,3%

«Για το 2024 είναι προγραμματισμένοι 100.000 πλειστηριασμοί, ενδεικτικό της κατάστασης που υπάρχει», λέει, μιλώντας στο MEGA, ο εκπρόσωπος του ΙΝΚΑ, Παναγιώτης Γεωργιάδης.

«Σύμφωνα με στοιχεία της ΑΑΔΕ, πάνω από 4.000.000 συμπολίτες μας οφείλουν συνολικά ληξιπρόθεσμες οφειλές που ανέρχονται σε 106 δισ. ευρώ. (…) Μεγάλη μερίδα των Ελλήνων καταναλωτών έχει οδηγηθεί σε στάση πληρωμών ουσιαστικά».

Όπως λέει ο ίδιος:

«Ο Έλληνας καταναλωτής έχει μειώσει τις δαπάνες έως και την τάξη του 50%, και προς την ποσότητα και προς την ποιότητα, γιατί σαφώς δεν φτάνουν τα χρήματα».

 .makeleio.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .