Κυριακή, Ιουνίου 16

Ο λαός ζητα αλλαγή..Σήμανε το ΤΕΛΟΣ των Νεοταξικών κομμάτων..

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν τήρησε καμιά προεκλογική του υπόσχεση/δέσμευση προς τον ελληνικό λαό!

 

Του Παναγιώτη Αποστόλου Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

egerssi@otenet.gr www.egerssi.gr

Οι Ευρωεκλογές που τόσο πολύ έτρεμε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης έφθασαν, ο λαός είτε δια της αποχής από την κάλπη, είτε δια της καταψηφίσεως της Νέας Δημοκρατίας, μίλησε, και έδωσε εντολή απομάκρυνσης των ηγεσιών της ΝΔ του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ!

Η ΝΔ και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στις 12 Ιουνίου 2023 στις εθνικές εκλογές συγκέντρωσε ποσοστό 40,56%, που δημιουργήθηκε από την ψήφο 2.115.322 πολιτών, δίνοντάς του πλειοψηφία 158 εδρών μιας αυτοδύναμης κυβερνήσεως!

Σε αυτό το χρονικό διάστημα του ενός έτους από τις εθνικές εκλογές και τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου 2024, ο Κυριάκος Μητσοτάκης και η κυβέρνησή του είχαν σε όλη την κυβερνητική θητεία μόνο αρνητικό πρόσημο επί όλων των αποφάσεών τους!

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δεν τήρησε καμιά προεκλογική του υπόσχεση/δέσμευση προς τον ελληνικό λαό!

Ο πολίτης αυτής της χώρας δεν είδε καμία τιθάσευση της ακρίβειας που εξαθλιώνει τα ελληνικά νοικοκυριά και είναι κατά κόρον ελληνικό φαινόμενο! Δεν είδε καμία κατ΄ ελάχιστον καλυτέρευση της Δημόσιας Ασφάλειας, είδε να συντελείται το οριστικό ξεχαρβάλωμα του Εθνικού Συστήματος Υγείας, είδε να ξεχαρβαλώνεται τελείως η Δημόσια Παιδεία, είδε να παραμένει αχαλίνωτη και βλαβερή για τον Έλληνα φορολογούμενο η Δημόσια Διοίκηση! Είδε να μην αποδίδεται δικαιοσύνη (αντιθέτως να συντελείται κουκούλωμα) στο έγκλημα των Τεμπών και των τηλεφωνικών υποκλοπών πολιτικών αντιπάλων της κυβερνήσεως, δημοσιογράφων, μελών των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και στελεχών της ΕΥΠ! Και τι δεν είδε ο ελληνικός λαός αυτόν τον ένα χρόνο!

Όλα αυτά τα γνώριζε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και για τον λόγο αυτό έθεσε τον εκλογικό πήχη των προσδοκιών του στο 33% στις Ευρωεκλογές (όσο είχε πάρει η ΝΔ στις Ευρωεκλογές του 2019)! Δηλαδή, 8,5 ποσοστιαίες μονάδες από όσο πήρε η ΝΔ πριν ένα ακριβώς χρόνο, παρ΄ ότι “χαλαρή” η ψήφος των εκάστοτε Ευρωεκλογών!

Ο Μητσοτακισμός σύντομα τελειώνει και αφήνει πίσω του συντρίμμια…

Δυστυχώς όμως για τον ίδιο και το κόμμα της ΝΔ το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών 2024 ήταν ακόμη πιο οδυνηρό! Με ποσοστό 28,31% απώλεσε 989.720 ψήφους σε ένα χρόνο!

Πέφτοντας κατά 13 μονάδες από τις εθνικές εκλογές του Ιουνίου 2023!

Κι ο Κυριάκος Μητσοτάκης σφυρίζει αδιάφορα, όταν είχε προεκλογικά δηλώσει, πως εάν το ποσοστό της ΝΔ  θα είναι κάτω από το 33%, τότε θα υπάρξει πρόβλημα αποσταθεροποίησης της χώρας! Πώς λοιπόν με μια αποσταθεροποιημένη κυβέρνηση θα μπορέσει να κάνει τις όποιες μεταρρυθμίσεις έχει κατά νου;

Και αντί να ξεχάσει το αλαζονικό και ειρωνικό υφάκι που τον χαρακτήριζε όλο αυτό το χρονικό διάστημα, αποδεχόμενος τις τεράστιες ευθύνες του, αυτός εμφανίστηκε στη συνέντευξη της Τρίτης στο δημοσιογράφο Αντώνη Σρόιτερ αμετανόητος!

Έτσι παρακολουθήσαμε έναν τραγικό Πρωθυπουργό που έδειξε να μην έλαβε κανένα μήνυμα από τον ελληνικό λαό, παρ΄ ότι ισχυρίστηκε πως το έλαβε!

Δεν έδειξε πραγματική μεταμέλεια και δεν υποσχέθηκε καμιά μεταβολή για όλα εκείνα που παραπάνω αναφέρω και είναι προστάγματα του ελληνικού λαού!

Παραδεχόμενος πως έσφαλε στο γάμο των ομοφυλοφίλων, αφού ενοχλήθηκε μεγάλο κομμάτι ψηφοφόρων της ΝΔ, αλλά δεν παίρνει τίποτε πίσω!

Αυτός ο αμετροεπής και εμμονικός Πρωθυπουργός στο διήμερο που μεσολάβησε από την Κυριακή των Ευρωεκλογών, δέχτηκε μεγάλη πίεση από δεξιούς Βουλευτές και Υπουργούς του, προκειμένου να προβεί σε άμεσο ανασχηματισμό, εκπαραθυρώνοντας από την κυβέρνηση τους Σημιτικούς και Ποταμίσιους Υπουργούς του, με ταυτόχρονη στροφή προς τα δεξιά της ΝΔ!

Άλλωστε το βράδυ της Κυριακής στον τηλεοπτικό δίαυλο OPEN το πλέον ιστορικό στέλεχος της ΝΔ Νικήτας Κακλαμάνης, δήλωνε, πως πάντα ήταν ευρωσκεπτικιστής και πως το κόμμα της ΝΔ θα πρέπει να κάνει δεξιά στροφή, από τη στιγμή που οι δεξιοί Νεοδημοκράτες με βαριά καρδιά ψήφισαν ΝΔ, ενώ οι του Κέντρου μουσαφίρηδες τράβηξαν στις παραλίες, τα όρη και τα βουνά!

Όμως στην κυβερνητική αντιπαλότητα επικράτησαν οι Σημιτικοί και οι Ποταμίσιοι Υπουργοί κι έτσι ο Πρωθυπουργός δήλωσε πως το πρώτο Υπουργικό Συμβούλιο θα γίνε με την υπάρχουσα σύνθεση!

Επικίνδυνος για τα εθνικά μας ζητήματα ο Κυριάκος Μητσοτάκης…

Ωστόσο αυτό που προσωπικά με ανησυχεί περισσότερο είναι ότι ο Πρωθυπουργός στον Αντώνη Σρόιτερ δεν έκανε καμία αναφορά στη εκλογική νίκη του τουρκόφρονου κόμματος “Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας” στην Ξάνθη και την Ροδόπη, που υπερασπίζεται την “τουρκική ταυτότητα” της μουσουλμανικής μειονότητας στην Θράκη μας και στηρίζεται από το τουρκικό προξενείο της Κομοτηνής και την Άγκυρα!

Αφού είναι γνωστό σε όλους τους Έλληνες και ιδίως στους κατοίκους της Θράκης ότι η δράση του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής έχει υπερβεί κάθε όριο ανοχής ενός ευνομούμενου κράτους, με αποκορύφωμα περιπτώσεις κατασκοπίας στην Θράκη, την Σαμοθράκη και αλλού!

Εδώ όμως εγείρονται πολλά ερωτήματα!

Πως λειτουργεί το “Τουρκικό Προξενείο της Κομοτηνής”, όταν το 2012 ο Άρειος Πάγος δεν αναγνώρισε την “Τουρκική Ένωση Ξάνθης”;

Όταν στο Πανελλήνιο και όχι μόνο, όλοι γνωρίζουν την έκνομη δραστηριότητα αυτού του τουρκικού θύλακα στην υπερευαίσθητη περιοχή της Θράκης μας;

Πώς ο Άρειος Πάγος επέτρεψε την κάθοδο στις Ευρωεκλογές του τουρκόφρονου κόμματος “Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας”, όταν έχει αποκλείσει για διάφορους άλλους λόγους κομματικούς σχηματισμούς από την συμμετοχή τους σε εκλογική διαδικασία;

Οι όποιοι αυτοί άλλοι λόγοι υπερισχύουν του εθνικού συμφέροντος;

Όταν στις πρώτες τους δηλώσεις εκπρόσωποι αυτού του κόμματος δήλωσαν Τούρκοι και πως πρέπει να αλλάξει η Συνθήκη της Λωζάνης!

Δηλαδή ότι ακριβώς ζητάει κι ο Τούρκος Σουλτάνος Ρ. Τ. Ερντογάν!

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης λοιπόν, που επιμένει στα Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης με τον Τούρκο άρπαγα και εισβολέα της Κύπρου μας, αυξάνει τον μακρύ βραχίονα του Ερντογάν στην Θράκη μας;

Εδώ και τώρα θα πρέπει ο Άρειος Πάγος να θέσει αυτό το κόμμα εκτός νόμου και να σταματήσει την όποια δραστηριότητά του στην Θράκη μας! Ο δε Πρωθυπουργός να ζητήσει άμεσες εξηγήσεις από τα στελέχη αυτού του μορφώματος και εάν δεν καλυφθεί με όσα προστάζουν οι Διεθνείς Συνθήκες περί Μουσουλμανικής μειονότητας Ελλήνων πολιτών, να απελαθούν άμεσα στην Τουρκία, αφού αυτήν θεωρούν ως Πατρίδα τους! Τώρα, πριν να είναι πολύ αργά!

Ας ακολουθήσουμε τη δεξιά στροφή της Ευρώπης…

Η Ευρώπη, τα κράτη μέλη της ΕΕ ψήφισαν Ευρωσκεπτικισμό! Αυτές οι πολιτικές δυνάμεις στην Ευρώπη επιζητούν μια νέα Ευρώπη των Εθνών, όπως την οραματίστηκαν οι ιδρυτές της!

Πρώτο πρόσταγμα των ευρωπαϊκών λαών η αθρόα και ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση, που αλλοιώνει τη διαχρονική χριστιανική υπόσταση αυτών των κρατών, μετατρέποντάς τα σε κράτη του Ισλάμ!

Η Γαλλία, η Ιταλία, η Γερμανία, ακόμη και το Ηνωμένο Βασίλειο παρ΄ ότι εκτός ΕΕ φωνάζουν, πως δεν πάει άλλο! Εδώ και τώρα αλλαγή πολιτικής πλεύσης! Στην Ελλάδα;

Εδώ ακόμη επικρατεί ο νεοφιλελευθερισμός, όπως εκφράζεται από τη ΝΔ, τον ΣΥΡΙΖΑ του Στέφανου Κασελάκη και το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη!

Προεδρικές αναταράξεις σε ΣΥΡΙΖΑ και ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ…

Ο ΣΥΡΙΖΑ λοιπόν, που στις Ευρωεκλογές του 2019 με Πρόεδρο τον Αλέξη Τσίπρα, έλαβε ποσοστό 23,75% και στις εθνικές εκλογές του 2023 έλαβε ποσοστό 17,83%! Στις Ευρωεκλογές της Κυριακής με Πρόεδρο τον Στέφανο Κασσελάκη, έλαβε ποσοστό 14,92%!

Απόλυτη εκλογική συντριβή, εάν σκεφτούμε πως ο κ. Κασσελάκης είχε τοποθετήσει τον πήχη στο 17+%!

Γι΄ αυτό υπάρχουν ήδη μεγάλες τριβές και αναταράξεις στο κόμμα της Πλατείας Κουμουνδούρου, που κάνουν ακόμη λόγο και για αλλαγή Προέδρου! Κάτι που δεν θα μας αιφνιδιάσει, από τη στιγμή που όλα δείχνουν, πως με αυτόν στο τιμόνι του ο ΣΥΡΙΖΑ οδηγείται στην πλήρη του διάλυση!

Πάμε τώρα στο ιστορικό ΠΑΣΟΚ που μεταλλάχτηκε στο άχρωμο, άγευστο ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ!

Η εγχείρηση απέτυχε με τον Πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη και ο ασθενής αργοπεθαίνει!

Ας θυμηθούμε, ότι στις Ευρωεκλογές του 2019 το ΠΑΣΟΚ με την αείμνηστη Φώφη Γεννηματά έλαβε ποσοστό 7,72% και στις εθνικές εκλογές του 2023 έλαβε ποσοστό 11,84%, δημιουργώντας την ελπίδα πως θα ζήσει νέες ένδοξες εποχές!

Έτσι πλημμύρησαν στο ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ από υπεραισιοδοξία, θέτοντας πολύ ψηλά των πήχη! Κορυφαία στελέχη του Κινήματος πίστευαν στη δεύτερη θέση και σε ποσοστό 17+%!

Όμως το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ στις Ευρωεκλογές της Κυριακής έπεσε στο 12,79%! Όταν Ελληνική Λύση και ΚΚΕ (οι μεγάλοι νικητές των Ευρωεκλογών) διπλασίασαν τα ποσοστά τους και θα ξεπεράσουν το ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ στην επόμενη εκλογική αναμέτρηση!

Έτσι φούντωσαν τα σενάρια στο Κίνημα της Χαριλάου Τρικούπη, πως όλα οδηγούν σε αλλαγή Προέδρου!

Κι ενώ στο ΣΥΡΙΖΑ δεν υπάρχει μια ενωτική δυναμική προσωπικότητα που θα αναλάμβανε την Προεδρία του κόμματος, για να το οδηγήσει ξανά στην Εξουσία, στο ΚΙΝΑΛ/ΠΑΣΟΚ είναι αλλιώς τα πράγματα!

Εκεί υπάρχει μια λαμπρή πολιτική προσωπικότητα που “έμαθε γράμματα” στο “πολιτικό πανεπιστήμιο του Ανδρέα Παπανδρέου”!

Μια μπαρουτοκαπνισμένη πολιτική προσωπικότητα του πατριωτικού ΠΑΣΟΚ, που θα μπορέσει να ανατάξει το Κίνημα για να μην είναι η χλεύη του πολιτικού Συστήματος! Κι αυτός ονομάζεται Γιάννης Σγουρός! Ή έχετε αντίρρηση “σύντροφοι”;

 

Ανάλυση των εκλογικών αποτελεσμάτων των άλλων κομμάτων…

 

Όπως αναφέρω παραπάνω, νικητές αυτών των Ευρωεκλογών είναι η “Ελληνική Λύση – Κυριάκος Βελόπουλος”, το ΚΚΕ και το κόμμα “Φωνή Λογικής” της Αφροδίτης Λατινοπούλου!

Φρονώ πως, εάν ο Κυριάκος Βελόπουλος δεν “ανοίξει” θεσμικά το κόμμα του και αυτό παραμείνει εγωκεντρικό, θα είναι πολύ δύσκολο να διαχειριστεί το ιστορικό ρεκόρ του 9,30% και σύντομα – με ορίζοντα τις εθνικές εκλογές – αυτό θα εξαερωθεί!

Η πολιτική στεντόρεια θέση στο γάμο των ομοφυλοφίλων και στην τεκνοθεσία, οδήγησε πολλούς αριστερούς ψηφοφόρους να ρίξουν στην κάλπη το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ! Αλλά και η πολιτική προσωπικότητα του Δημήτρη Κουτσούμπα, που δεν έχει καμία σχέση με τον άκρατο δογματισμό της Αλέκας Παπαρήγα, έφερε αυτό το εξωπραγματικό για ΚΚΕ 9,25%!

Η “Πλεύση Ελευθερίας” κυμάνθηκε στα ίδια επίπεδα!

Η “Φωνή Λογικής” της Αφροδίτης Λατινοπούλου, νομίζω πως είναι επιτυχία των Συστημικών ΜΜΕ και της αμέτρητης δημοσιότητας που έλαβε από αυτά!

Άφησα τελευταίο το κόμμα “Νίκη”! Ένα νεοπαγές κόμμα στον πολιτικό ελληνικό χάρτη! Η “Νίκη” άντεξε την επίθεση που δέχτηκε από όλα τα Συστημικά ΜΜΕ, τα οποία με διάφορες στρεβλώσεις προσπάθησαν να αποτρέψουν τον ψηφοφόρο πολίτη να οδηγήσει στην κάλπη το ψηφοδέλτιό της! Άντεξε αυτό το crash test και δεν συνθλίφτηκε!

Όμως θα πρέπει να υπάρξει προβληματισμός στις τάξεις της και να δημιουργηθούν θεσμοθετημένα όργανα μέσω ενός καταστατικού Συνεδρίου! Επίσης να επιδιωχθεί διεύρυνση της επικοινωνιακής της στόχευσης!

Τέλος να αναφέρω πως η ασθένεια του πολιτικού κατακερματισμού της δεξιάς, απλώθηκε και στην αριστερά!

Κι όλοι αυτοί οι “σωτήρες”, πιστεύω πως αντελήφθησαν ότι στην πολιτική δεν χωρούν εγωισμοί, αρχηγιλίκια, που ενεργούν ως Δούρειοι Ίπποι του Συστήματος!

Ας καταλάβουν έστω κι αργά, πως “η ισχύς διά της Ενώσεως” θα έχει το ποθούμενο αποτέλεσμα για Πατρίδα και λαό!!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .