Τρίτη, Ιουνίου 25

Ν.Κακλαμάνης: «Υπάρχει μεγάλη δυσαρέσκεια στο εσωτερικό της ΝΔ για Ευρωεκλογές και ανασχηματισμό»

 


Ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό OPEN ζήτησε να συγκληθεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα για να τα συζητήσουν «εντός των τειχών», ενώ σε σχέση με τον ανασχηματισμό τόνισε πως «δεν είναι αντίστοιχος της.. δύναμης του μηνύματος» που έστειλαν μέσω της κάλπης οι πολίτες.

«Σέβομαι τον θεσμό του πρωθυπουργού αλλά αυτό δεν σημαίνει πως όσα λέει και όσα πράττει είμαι υποχρεωμένος να συμφωνώ, έχω και τη δική μου άποψη», είπε ο Νικήτας Κακλαμάνης.

Σημείωσε πως χτύπησε το καμπανάκι πριν τις ευρωεκλογές. «Εκτιμώ πως το μεγάλο κομμάτι της λαϊκής πατριωτικής δεξιάς πήγε και ψήφισε. Γιατί οι πέντε πρώτοι ευρωβουλευτές που εξελέγησαν είναι οι δεξιοί. Το κομμάτι του περιβόητου κέντρου δεν είναι ιδεολογία, αυτοί είναι που κάθισαν σπίτι τους», είπε.

Επίσης τόνισε πως «δεν αμφισβήτησα τον πατριωτισμό της παράταξής μου, ενέργειες της κυβέρνησης (αμφισβήτησα)», αναφερόμενος στη διαφωνία του να επιτραπεί στον Έντι Ράμα η επίσκεψη στην Αθήνα.

Σε ερώτηση για το εάν η ΝΔ έχει «μαλακώσει» την στάση της, σχολίασε πως «έχει μια διαφορετική προσέγγιση στα θέματα εξωτερικής πολιτικής. Δεν είμαι ο πρώτος που έχω μια διαφορετική άποψη και άλλοι έχουν».

Για τον ανασχηματισμό είπε πως «το μήνυμα που μας έστειλαν οι πολίτες ήταν πολύ ηχηρό. Η ΝΔ σε απόλυτους αριθμούς συγκέντρωσε τον μικρότερο αριθμό ψήφων των τελευταίων ετών. Αυτό το μήνυμα νομίζω πως με τον ανασχηματισμό που έγινε και είναι στα δικαιώματα του εκάστοτε πρωθυπουργού, δεν είναι αντίστοιχος της δύναμης αυτού του μηνύματος. Γιατί στην ουσία έγινε ένας ανασχηματισμός που ήταν 11 άτομα σε μια κυβέρνηση 64 ατόμων.

Ο κόσμος κατά κύριο λόγο αποδοκίμασε κυβερνητικές πολιτικές, δεν αποδοκίμασε την παράταξη. Περίμενα να ήταν τολμηρότερος και πιο βαθύς. Έγινε αυτό, καλή τύχη, εγώ θα στηρίξω την κυβέρνηση και θα κάνω κριτική εκεί που πρέπει, και εύχομαι να έχω πέσει έξω».

Σε ερώτηση εάν αντιλαμβάνεται κάποια αίσθηση δυσαρέσκειας εντός της ΝΔ, απάντησε: «υπάρχει αλλά αυτά είναι θέματα που ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα γίνει σύγκλιση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας και πρέπει να τα συζητήσουμε εντός των τειχών. (Η δυσαρέσκεια) είναι από αντικειμενικοί λόγοι μέχρι άκυρες φιλοδοξίες κάποιων συναδέρφων».

Τέλος, επισήμανε πως στη ΝΔ πρέπει να υπάρξει «επαναφορά στις ρίζες μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .