Σάββατο, Ιουνίου 1

To NATO θα κτυπά μέσω της Ουκρανίας στρατηγικούς στόχους βαθιά στην Ρωσία – Δηλώσεις που φέρνουν τον Γ.Π.Π

 Ο Μητσοτάκης άδειασε στη κυριολεξία τα ακριτικά νησιά μας για να θωρακίσει την Ουκρανία !

Σε ανοιχτό πόλεμο Ρωσίας-ΝΑΤΟ εξελίσσεται πλέον ο πόλεμος στην Ουκρανία καθώς ΗΠΑ, Βρετανία, Γερμανία έδωσαν επίσημα άδεια στο Κίεβο για πλήγματα στην ρωσική ενδοχώρα ενώ η Ολλανδία πήγε ένα βήμα παραπέρα.

Μητσοτάκης σε Ζελένσκι: Η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία

Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ολλανδίας επιβεβαίωσε ότι υποστηρίζει ουκρανικές επιδρομές με F-16 βαθιά στη Ρωσία.

“Η Ολλανδία δεν είναι εναντίον της χρήσης μαχητικών αεροσκαφών F-16 από την Ουκρανία για πλήγματα στο έδαφος της Ρωσίας” δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της χώρας Bruins-Slot.

«Αν έχεις δικαίωμα στην αυτοάμυνα, δεν υπάρχουν όρια στη χρήση όπλων… Αυτή είναι μια γενική αρχή»,  είπε ο ίδιος.

Ο Ολλανδός ΥΠΕΞ δεν “ξεχνά” μόνο ότι η Ρωσία θα θεωρήσει τα F-16 ως δυνητικούς φορείς πυρηνικών όπλων αλλά δίνει άδεια και για πλήγματα στην ρωσική ενδοχώρα.

Τα ρωσικά ραντάρ θα εντοπίσουν πύραυλο αέρος εδάφους από F-16 να μπαίνει στον εναέριο χώρο της Ρωσίας… Και πως θα γνωρίζουν αν έχει ή όχι πυρηνική κεφαλή;

Η Ρωσία αυτή τη φορά θα απαντήσει ανάλογα, δυστυχώς για όλους μας…


“Πράσινο φως” από ΗΠΑ

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν επιβεβαίωσε ότι η Ουάσινγκτον ενέκρινε τη χρήση των αμερικανικών όπλων από την Ουκρανία εντός του ρωσικού εδάφους, αφού το Κίεβο ζήτησε την άδεια, τις προηγούμενες εβδομάδες, εν μέσω των ρωσικών επιθέσεων στο Χάρκοβο.

Τα παραπάνω μεταδίδει το πρακτορείο Reuters το απόγευμα της Παρασκευής, επιβεβαιώνοντας επί της ουσίας το δημοσίευμα-«φωτιά» του Politico σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση Μπάιντεν είχε δώσει το πράσινο φως στους Ουκρανούς για πλήγματα με αμερικανικά όπλα μέσα στη Ρωσία!

Πιο συγκεκριμένα, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας, μιλώντας σε δημοσιογράφους μετά τη σύνοδο των ΥΠΕΞ της Ατλαντικής Συμμαχίας στην Πράγα, είπε ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ενέκρινε το αίτημα.

Ο ίδιος είπε επίσης ότι «οι ΗΠΑ θέλουν να διασφαλίσουν ότι θα κάνουν αποτελεσματικά βήματα σε ό,τι αφορά τη στήριξη που παρέχεται στην Ουκρανία. Πρόσθεσε ότι στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στην Ουάσινγκτον, τον Ιούλιο, θα γίνουν συγκεκριμένα βήματα για να έρθει η Ουκρανία εγγύτερα στη Συμμαχία».

Την ίδια στιγμή, ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, αποκάλυψε πως το Κίεβο έλαβε «ένα μήνυμα» από την Ουάσινγκτον, που μπορεί να αποτελέσει «ένα βήμα προς τα εμπρός», χωρίς να μπει σε περισσότερες λεπτομέρειες.

«Λάβαμε ένα μήνυμα από την αμερικανική πλευρά νωρίς σήμερα το πρωί. Έλαβα αυτό το μήνυμα από τους στρατιωτικούς μου, αλλά δεν μπορώ να σας πω λεπτομέρειες σχετικά με αυτό. Θέλω να δω τι θα συμβεί στην πράξη, αλλά νομίζω ότι σε κάθε περίπτωση πρόκειται για κάποιο βήμα προς τα εμπρός προς έναν στόχο που θα έπρεπε να είχε συζητηθεί νωρίτερα».

Politico: Ο Μπάιντεν έδωσε άδεια στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει αμερικανικά οπλικά συστήματα στο ρωσικό έδαφος

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν έδωσε σιωπηρά άδεια στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει αμερικανικά οπλικά συστήματα σε επιθέσεις εναντίον ρωσικών παραμεθόριων περιοχών, αποκλειστικά όμως κοντά στην περιφέρεια του Χαρκόβου, σύμφωνα με χτεσινό δημοσίευμα του Politico που επικαλείται Αμερικανό αξιωματούχο και δύο καλά πληροφορημένες πηγές που δεν κατονομάζει.

«Ο πρόεδρος Μπάιντεν ζήτησε πρόσφατα από το επιτελείο του να διασφαλίσει ότι η Ουκρανία είναι σε θέση να χρησιμοποιήσει αμερικανικά οπλικά συστήματα για σκοπούς αντεπίθεσης»… ώστε οι ουκρανικές δυνάμεις «να μπορούν να ανταποδώσουν τα πλήγματα στις ρωσικές δυνάμεις που τους επιτίθενται ή ετοιμάζονται να τους επιτεθούν», ανέφερε στο Politico ο αμερικανός αξιωματούχος, υποστηρίζοντας ότι «δεν έχει αλλάξει» η στάση της Ουάσινγκτον σε ό,τι αφορά την άδεια για πλήγματα εντός της ρωσικής επικράτειας.

Το δημοσίευμα του Politico δεν διευκρινίζει πότε ο πρόεδρος των ΗΠΑ έδωσε άδεια στην Ουκρανία να χρησιμοποιήσει αμερικανικά οπλικά συστήματα για να εξαπολύσει επιθέσεις εναντίον ρωσικού εδάφους.

Βρετανία και Γερμανία: «Πράσινο φως» στην Ουκρανία

«Ναι» στη χρήση γερμανικών όπλων κατά ρωσικών στόχων είπε η Γερμανία στην Ουκρανία, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφεν Χέμπεστραϊτ.

Ο εκπρόσωπος της γερμανικής καγκελαρίας ανέφερε ότι «τις τελευταίες εβδομάδες η Ουκρανία δέχθηκε επίθεση, κυρίως στο Χάρκοβο, από θέσεις στην άμεσα γειτονική ρωσική περιοχή των συνόρων». «Είμαστε από κοινού πεπεισμένοι ότι η Ουκρανία έχει, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο, το δικαίωμα να αμυνθεί έναντι αυτών των επιθέσεων», τόνισε ο εκπρόσωπος.

Και η Βρετανία πριν λίγο έδωσε το “πράσινο φως” για επιθέσεις με πυραύλους Storm Shadow στην ρωσική ενδοχώρα.

Η Ουκρανία χαιρετίζει τις δυτικές άδειες για πλήγματα εντός Ρωσίας

Η Ουκρανία ανακοίνωσε σήμερα ότι το πράσινο φως από τις ΗΠΑ για την χρήση δυτικών όπλων κατά στόχων στη Ρωσία, υπό ορισμένες προϋποθέσεις, “θα ενισχύσει σημαντικά” την άμυνά της απέναντι στις ρωσικές επιθέσεις, ιδίως στην περιφέρεια του Χαρκόβου, όπου ο στρατός της Μόσχας εξαπέλυσε επίθεση στις αρχές Μαΐου.

“Αυτό θα ενισχύσει σημαντικά την ικανότητά μας να αντιμετωπίσουμε τις ρωσικές προσπάθειες μαζικής συγκέντρωσης και στις δύο πλευρές των συνόρων”, σημειώνει, εκφράζοντας την ικανοποίησή του, ο Σεργκίι Νικιφόροφ, ο εκπρόσωπος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι, σε γραπτό μήνυμά του σε μέσα ενημέρωσης, μεταξύ των οποίων το AFP.

 


https://amazonios.net/to-nato-tha-ktypa-meso-tis-oukranias-stratigikous-stochous-vathia-stin-rosia-diloseis-pou-fernoun-ton-g-p-p/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .