Πέμπτη, Ιουλίου 4

ΣΟΚ!!! ΤΡΙΤΗ ΘΕΣΗ Η ΔΕΞΙΑ ΤΟΥ Ν.ΦΑΡΑΤΖ ΣΤΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΜΕ ΚΟΜΜΑ ΠΟΥ ΠΗΡΕ 17% ΣΕ 20 ΜΕΡΕΣ! – ΚΥΡΙΑΡΧΟΣ ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΟΜΜΑ ΜΕ 39%

Καταγραφή

Κατατροπώθηκε ο ινδικής καταγωγής Ρίσι Σούνακ

Οι Εργατικοί στη Βρετανία κατήγαγαν άνετη νίκη με 39% αλλά ο Βρετανός πολιτικός Ν.Φάρατζ κατάφερε μέσα σε μόλις 20 ημέρες προεκλογικού αγώνα να φτιάξει κόμμα και να λάβει 17% των ψήφων με έναν καθαρά δεξιό λόγο. Πραγματικά, η επιτυχία του είναι

αδιανόητη, ειδικά αν σκεφτεί κανείς ότι τα ποσοστά των Συντηρητικών ειναι μόλις 21%.

Αθροιστικά το νεοσύστατο κόμμα του Νάιτζελ Φάρατζ, οι Συντηρητικοί και κάποια άλλα δεξιά κόμματα συγκέντρωσαν μεγαλύτερη πλειοψηφία, ωστόσο οι Εργατικοί και ο ηγέτης του, Κιρ Στάρμερ, λόγω του εκλογικού συστήματος κατέλαβαν την πρώτη θέση, καθώς τα δεξιά κόμματα δεν κατάφεραν να αγγίξουν τον μαγικό αριθμό «4».

Δυστυχώς λόγω του εκλογικού συστήματος, εάν ένα κόμμα δεν κερδίσει την εκλογική περιφέρεια εξ΄ολοκλήρου, δεν εκλέγει βουλευτές εκεί, οπότε το κόμμα του Φάρατζ κατά πάσα πιθανότητα οδεύει προς την εκλογή βουλευτών με 2 μόλις έδρες, με το ερώτημα του αν θα μπει ο ίδιος ο Φάρατζ στο κοινοβούλιο να παραμένει.

Οι Συντηρητικοί θα είναι δεύτερο κόμμα με ποσοστό της τάξης του 21% και 102 με 126 έδρες.

Αν επιβεβαιωθεί στις κάλπες η πρόβλεψη αυτή θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη νίκη των Εργατικών, πιο μεγάλη ακόμα και από αυτή που πέτυχε ο Tony Blair το 1997.

Την ίδια στιγμή, οι Συντηρητικοί πρόκειται να υποστούν μια άνευ προηγουμένου συντριβή, καθώς δεν αποκλείεται να λάβουν… ακόμα και τον μικρότερο αριθμό εδρών από την ίδρυση του κόμματος… το 1834.

Οι Τόρις, οι οποίοι παρέμειναν στην εξουσία τα τελευταία 14 χρόνια, ουδέποτε στο παρελθόν απειλούνταν με μία τέτοια εκλογική συντριβή.

Επίσης αξίζει να σημειωθεί ότι οι Εργατικοί, έχουν πετύχει πολύ λιγότερες εκλογικές νίκες έναντι των Συντηρητικών, οι οποίοι παραδοσιακά κατευθύνουν τις τύχες της Βρετανίας.

Σύμφωνα με τους μέσους όρους των δημοσκοπήσεων που επεξεργάστηκε το BBC, οι Εργατικοί θα καταγράψουν μια σαρωτική νίκη ενώ το Reform του N. Farage απειλεί τους Τόρις αφού εμφανίζεται να παίρνει 17%, δηλαδή βρίσκεται μόλις τέσσερις μονάδες πίσω τους.

Ωστόσο και λόγω του εκλογικού συστήματος που αφορά 650 μονοεδρικές περιφέρειες, οι Συντηρητικοί φέρεται ότι τελικά θα εκλέξουν από 102 έως 126 βουλευτές (αν και μετρήσεις έκαναν λόγο ακόμα και για μόλις 64 έδρες) και το Reform UK δύο με τρεις βουλευτές (υπάρχουν μετρήσεις που κάνουν λόγο και για 7 έδρες)!

Οι Συντηρητικοί φαίνεται να χάνουν ψήφους που πάνε από τη μια στο δεξιό κόμμα Reform UK του Nigel Farage και από την άλλη στους Φιλελεύθερους Δημοκράτες,

https://www.makeleio.gr/%ce%b5%cf%80%ce%b9%ce%ba%ce%b1%ce%b9%cf%81%ce%bf%cf%84%ce%b7%cf%84%ce%b1/%ce%a3%ce%9f%ce%9a-%ce%a4%ce%a1%ce%99%ce%a4%ce%97-%ce%98%ce%95%ce%a3%ce%97-%ce%97-%ce%94%ce%95%ce%9e%ce%99%ce%91-%ce%a4%ce%9f%ce%a5-%ce%9d-%ce%a6%ce%91%ce%a1%ce%91%ce%a4%ce%96-%ce%a3%ce%a4%ce%97/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .