Τρίτη, Ιουλίου 2

Θερινές εκπτώσεις 2024: Πότε αρχίζουν και τι να προσέξουν οι καταναλωτές – Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά


 Στις 8 Ιουλίου ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις στα καταστήματα, τα οποία θα παραμείνουν ανοιχτά την Κυριακή 14 Ιουλίου 2024.

Οι τακτικές θερινές εκπτώσεις σύμφωνα με το άρθρο 15 του νόμου 4177/2013 ξεκινούν κάθε χρόνο τη δεύτερη Δευτέρα του Ιουλίου και θα διαρκέσουν, όπως προβλέπεται από τον νόμο, ως τις 31 Αυγούστου 2024. 

Οι καταναλωτές πρέπει να είναι ενήμεροι και θα πρέπει να προσέχουν τις αθέμιτες πρακτικές και παγίδες, ειδικά αν πρόκειται για καταναλωτικά προϊόντα, που η έκπτωση δεν ισχύει στην πραγματικότητα ή είναι ελαττωματικά.

Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές και οι έμποροι:

Η Εθνική Συνομοσπονδία Ελληνικού Εμπορίου (ΕΣΕΕ) εξέδωσε οδηγία προς εμπόρους – καταναλωτές ζητώντας να προσέχουν τα εξής:

Αναγραφή διπλής τιμής, δηλαδή της παλαιάς και της νέας τιμής όλων των ειδών που πωλούνται με έκπτωση.
Είναι υποχρεωτική η αναγραφή σε εμφανή σημεία του καταστήματος και οπωσδήποτε στα σημεία όπου αυτά εκτίθενται.
Σε αντίθεση με την τιμή η αναγραφή του ποσοστού έκπτωσης εξαρτάται από την ίδια την επιχείρηση. Ωστόσο, αν υπάρχει αναγραφή τότε πρέπει να προσδιορίζεται ότι πρόκειται για το ποσοστό έκπτωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .