Πέμπτη, Ιουλίου 25

Ακτοπλοϊκά: Η κυβέρνηση βλέπει τα καράβια να περνούν, και να τη χαιρετούν...

 Οι πολύ υψηλές τιμές των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, σε συνδυασμό με την γενικότερη ακρίβεια καθιστούν απαγορευτικές τις καλοκαιρινές διακοπές σε νησιά για την πλειοψηφία των Ελλήνων πολιτών.

Το φετινό καλοκαίρι, η λαίλαπα των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων κάνει αισθητή την παρουσία της, καθιστώντας τις διακοπές απλησίαστες για πολλούς Έλληνες. Μια πρόσφατη έρευνα της πλατφόρμας Vivanoda αποκάλυψε ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην 11η θέση των χωρών με τα πιο ακριβά ακτοπλοϊκά

εισιτήρια, ενώ οι τιμές συνέχισαν να αυξάνονται κατά 3,6% σε σύγκριση με το 2023.
“Όχι” σε δραστικές παρεμβάσεις στην τιμή των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων λέει η κυβέρνηση, υποσχόμενη συνέχιση ελέγχων και πρόστιμα. Μαρινάκης: “Δεν καλλιεργούμε προσδοκίες για πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν”.


Η κυβέρνηση πάντως λέει “όχι” σε πιο δραστικές παρεμβάσεις για μείωση των τιμών στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια, αλλά υπόσχεται συνέχιση των ελέγχων και πρόστιμα.

Ειδικότερα, ερωτηθείς εάν και πότε θα υπάρξει κυβερνητική παρέμβαση για το κόστος των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, δήλωσε: “Η κυβέρνηση, όπου μπορεί και με τον τρόπο που μπορεί, παρεμβαίνει σε επιμέρους περιπτώσεις του ευρύτερου προβλήματος του αυξημένου κόστους ζωής, λόγω του εισαγόμενου πληθωρισμού” και πρόσθεσε:


Ο Μαρινάκης δήλωσε:“Είμαστε ξεκάθαροι με τον κόσμο. Δεν καλλιεργούμε προσδοκίες για πράγματα που δεν μπορούν να γίνουν.”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .