Τετάρτη, Ιουλίου 10

Πως να καθαρίσω την κατσαρόλα εξωτερικά!

Πως να καθαρίσω την κατσαρόλα εξωτερικά!

Αν και το μαγείρεμα είναι για πολλούς απόλαυση και δημιoυργία, το μετά, δηλαδή το «πως να καθαρίσω την κατσαρόλα εξωτερικά», είναι ένα θέμα. Από τη μία λοιπόν η απόλαυση και από την άλλη το καθάρισμα που ακολουθεί…

Η εικόνα του νεροχύτη γεμάτη με τα βρώμικα σκεύη μπορεί να μην είναι και η πιο ευχάριστη, αλλά πάντα υπάρχουν λύσεις.

Λίγο πολύ, όλοι γνωρίζουν τον τρόπο να καθαρίσουν τα λίπη και τα ξεραμένα τρόφιμα από την κατσαρόλα, όπως είναι το μούλιασμα με ζεστό νερό, ξύδι και άλλα. Με τον καιρό όμως παρουσιάζεται ένα πρόβλημα που όσο δεν αντιμετωπίζεται, η λύση του φαντάζει και δυσκολότερη.

Με τον καιρό παρατηρείτε τα μαγειρικά σκεύη να χάνουν τη λάμψη τους, η βάση τους να μαυρίζει και να μη θυμίζει σε τίποτα το σκεύος που είχατε αγοράσει πριν από κάποια χρόνια.

Πιο κάτω σας έχουμε τον τρόπο για να κάνετε την εξωτερική πλευρά της κατσαρόλας να αστράφτει, χωρίς μεγάλη προσπάθεια και ειδικά προϊόντα.

Βήμα 1: Μαγειρική Σόδα

Η μαγειρική σόδα δεν λείπει δικαίως από κανένα σπίτι. Ο λόγος είναι απλός. Μας λύνει τα χέρια σε χιλιάδες ανάγκες στο σπίτι. Η μαγειρική σόδα είναι το πιο ισχυρό ¨υγρό πιάτων¨. Το μόνο που έχετε να κάνετε στο ερώτημα πως να καθαρίσω την κατσαρόλα εξωτερικά, είναι να ρίξετε λίγη σόδα στην επιφάνεια που θέλετε να καθαρίσετε. Η σόδα μπορεί να συνδυαστεί με το υγρό ή για ακόμα πιο ισχυρή δράση με λίγο λεμόνι.

Αφήστε το μείγμα να δράσει πάνω στην κατσαρόλα και η δουλειά θα γίνει μόνη της.

Βήμα 2: Αλουμινόχαρτο

Μόλις δράσει η μαγειρική σόδα και μουλιάσουν καλά οι λεκέδες, έρχεται η ώρα της χρήσης του αλουμινόχαρτου. Το αλουμινόχαρτο είναι μία πολύ καλή εναλλακτική λύση όταν δεν θέλουμε να γδάρουμε την κατσαρόλα με κάποιο σύρμα.

Πολύ απλά πάρτε ένα κομμάτι αλουμινόχαρτο, τσαλακώστε το και τρίψτε την κατσαρόλα. Θα δείτε την επιφάνεια να καθαρίζει και το εξωτερικό της κατσαρόλας να επανέρχεται στην αρχική της κατάσταση.Βήμα 3: Κέτσαπ

Δεν λείπει σχεδόν από κανένα σπίτι. Και όμως μπορεί να κάνει θαύματα στον καθαρισμό.

Δεν λείπει σχεδόν από κανένα σπίτι. Και όμως μπορεί να κάνει θαύματα στον καθαρισμό χάλκινων κατσαρολών. Κάλυψε λοιπόν την επιφάνεια τους με μία λεπτή στρώση και άφησε την να δράσει για 5 με 10 λεπτά. Ξεπλύνετε την και θα έρθουν και πάλι σε πολύ καλή κατάσταση!

ΕΠΙΛΟΓΟΣ

Το καθάρισμα των κατσαρολών και η διατήρηση τους σε άριστη κατάσταση ήταν από παλιά κάτι το οποίο απασχολούσε τις νοικοκυρές και αποτελούσε δείγμα καλής ¨νοικοκυροσύνης¨.

Με το WD-40 η διαδικασία γίνεται απλή και γρήγορη. Το μόνο που χρειάζεται για το ερώτημα του πως να καθαρίσω την κατσαρόλα εξωτερικά βρίσκεται σε ένα μπουκάλι. Ψεκάστε με WD-40 Multi-Use Product την επιφάνεια, αφήστε να δράσει για λίγα λεπτά και σκουπίστε με το μαλακό μέρος του σφουγγαριού ή με το αλουμινόχαρτο.

Αν θέλετε να αγοράσετε το προϊόν πατήστε εδώ!


Οι χρήσεις του WD-40 που περιγράφονται σε αυτό τον ιστότοπο δόθηκαν στη WD-40 Company από τελικούς χρήστες του προϊόντος, και δεν αποτελούν υποδείξεις ή συστάσεις για χρήση του προϊόντος από τη WD-40 Company. Οι αναφερόμενες χρήσεις δεν έχουν δοκιμαστεί από τη WD-40 Company. Οι καταναλωτές πρέπει να επιστρατεύουν την κοινή λογική, όποτε χρησιμοποιούν το WD-40. Ακολουθείτε πάντα τις οδηγίες και λαμβάνετε σοβαρά υπόψη τις όποιες προειδοποιήσεις αναγράφονται στη συσκευασία του WD-40.
ergo-eshop.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .