Πέμπτη, Ιουλίου 11

Δίχως τέλος οι ανατιμήσεις και στα ψάρια: Ούτε γαύρο ούτε σαρδέλα μπορούμε πλέον να φάμε από την ακρίβεια !

Ακρίβεια: Είδη «πολυτελείας» ο γαύρος και η σαρδέλα !

Ρεκόρ τιμών σημειώνεται για το 2024 στα ψιλόψαρα, όπως αναφέρουν ψαράδες και έμποροι, με τον γαύρο, την σαρδέλα και την γόπα να αποτελεί πλέον… είδος πολυτελείας.

Μεγάλη είναι η απόκλιση στις τιμές γαύρου και σαρδέλας σε σχέση με το 2023, αφού η τιμή της σαρδέλας στους πάγκους των συνοικιακών ιχθυοπωλείων, αλλά και της αγοράς του καταναλωτή, ανέρχεται πλέον στα 10 με 12 ευρώ, σε σχέση με πέρυσι, που κυμαίνονταν από 5 έως 6 ευρώ το κιλό.

Ενώ την ίδια στιγμή, η τιμή στον γαύρο ανέρχεται στα 8 με 9 ευρώ το κιλό, όταν πέρυσι κυμαινόταν από 4 έως 5 ευρώ το κιλό.

Έμποροι και ψαράδες που μίλησαν σε ρεπορτάζ του Alpha, ισχυρίζονται ότι η άνοδος στις τιμές των ψαριών οφείλεται στις κακές καιρικές συνθήκες, αλλά και στη μεγάλη ζήτηση που έχουν τα συγκεκριμένα ψάρια στα νησιά.

Ηπραγματικότητα ωστόσο είναι ότι για τις λαϊκές οικογένειες η κατανάλωση ακόμα και των μικρών ψαριών έγινε και αυτή απαγορευτική εξαιτίας των συνθηκών ακρίβειας και αισχροκέρδειας που επικρατούν στην αγορά.

ΠΗΓΗ ΗΜΕΡΟΔΡΟΜΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .