Παρασκευή, Ιουλίου 5

Σα δε ντρέπονται τα λαμόγια που θα δώσουν τα Χριστούγεννα ψίχουλα στους χαμηλοσυνταξιούχους με μηδέν αύξηση στη σύνταξή τους .

 Έκτακτη ζωή, έκτακτο επίδομα με κυβέρνηση Μητσοτάκη! Θα δώσει ένα γελοίο ποσόν για επίδομα σε χαμηλοσυνταξιούχους  –

Καλά σοβαρά τώρα, το λέει και δε ντρέπεται 200 ευρώ με μηδέν αύξηση;;  Σα δε ντρέπεται ο Κούλης, λεφτά είναι αυτά ρε άθλιε, εσύ με πόσα ζεις ;

Μέχρι τέλος του χρόνου, και συγκεκριμένα μεταξύ 16 και 20 Δεκεμβρίου, οι συνταξιούχοι που δεν είχαν καμία αύξηση στις συντάξεις τους θα λάβουν το επίδομα της ντροπής -προσωπικής διαφοράς.

Οι πόροι για αυτό το επίδομα προέρχονται από την έκτακτη φορολογία 33% στα κέρδη των διυλιστηρίων.

Σύμφωνα με τον νόμο Κατρούγκαλου (4387/2016), οι παλαιοί συνταξιούχοι που είχαν ήδη συνταξιοδοτηθεί πριν την εφαρμογή του νόμου αυτού, είχαν επανυπολογισμό της σύνταξής τους.

Εάν αυτή ήταν μικρότερη από την αρχική, θεσπίστηκε η προσωπική διαφορά ως μέρος της σύνταξης, η οποία καταβάλλεται κανονικά, αλλά αποκόπτει τις ετήσιες αυξήσεις μέχρι να εξοφληθεί πλήρως.

Σε αυτή τη φάση εξετάζεται η χορήγηση επιδόματος προσωπικής διαφοράς σε συνταξιούχους, το οποίο θα ανέρχεται στο ίδιο ποσό με εκείνο που λάβανε πέρυσι. Συγκεκριμένα, οι συνταξιούχοι οι οποίοι έχουν προσωπική διαφορά που υπερβαίνει τα 10 ευρώ θα λάβουν επίδομα εφάπαξ ως εξής:

  • 200 ευρώ για συντάξεις ή άθροισμα συντάξεων έως 700 ευρώ
  • 150 ευρώ για συντάξεις ή άθροισμα συντάξεων από 700,01 έως 1.100 ευρώ
  • 100 ευρώ για συντάξεις ή άθροισμα συντάξεων από 1.100,01 έως 1.600 ευρώ.

Το επίδομα υπολογίζεται με βάση την κύρια σύνταξη ή το άθροισμα κύριων συντάξεων. Ασφαλισμένοι με συντάξιμες αποδοχές άνω των 1.600 ευρώ δεν θα λάβουν επίδομα.

Πότε πληρώνονται οι συντάξεις Αυγούστου


Η πληρωμή των συντάξεων Αυγούστου 2024 θα ξεκινήσει την Παρασκευή, 26 Ιουλίου (από Πέμπτη 25/7 απόγευμα).

Ο ΕΦΚΑ θα καταβάλει τις συντάξεις Αυγούστου στους μη μισθωτούς στις 26 Ιουλίου και στους μισθωτούς στις 30 Ιουλίου 2024.

Αναλυτικά:

Παρασκευή, 26 Ιουλίου 2024 – Στα ΑΤΜ από Πέμπτη 25 Ιουλίου απόγευμα:

  • Οι κύριες συντάξεις των πρώην ταμείων Μη Μισθωτών (ΟΑΕΕ, ΟΓΑ, ΕΤΑΑ)
  • Οι κύριες συντάξεις που απονεμήθηκαν μετά τη σύσταση του ΕΦΚΑ, σύμφωνα με τον ν.4387/2016 (συνταξιούχοι Μισθωτοί και Μη Μισθωτοί από 1.1.2017 και έπειτα)
  • Όλες οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (Μη Μισθωτών και Μισθωτών)

Τρίτη, 30 Ιουλίου 2024 – Στα ΑΤΜ από Δευτέρα 29 Ιουλίου απόγευμα:

  • Οι κύριες συντάξεις των πρώην Ταμείων Μισθωτών (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τράπεζες, ΟΤΕ, ΔΕΗ, λοιπά εντασσόμενα ταμεία – ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ)
  • Οι κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .