Παρασκευή, Ιουλίου 5

ΥΠΕΡ της Λεπέν η Μόσχα! «ΟΙ ΓΑΛΛΟΙ θέλουν να απελευθερωθούν από την Ουάσινγκτον και τις Βρυξέλλες..»

Η ρωσική κυβέρνηση φαίνεται να έχει ξεκάθαρη προτίμηση για τις γαλλικές εκλογές. Δεν αποτελεί έκπληξη ότι είναι η ακροδεξιά Εθνική Συσπείρωσ...


Η ρωσική κυβέρνηση φαίνεται να έχει ξεκάθαρη προτίμηση για τις γαλλικές εκλογές. Δεν αποτελεί έκπληξη ότι είναι η ακροδεξιά Εθνική Συσπείρωση της Μαρίν Λεπέν.
«Ο λαός της Γαλλίας επιδιώκει μια κυρίαρχη εξωτερική πολιτική που εξυπηρετεί τα εθνικά του

συμφέροντα και μια ρήξη από τις υπαγορεύσεις της Ουάσιγκτον και των Βρυξελλών», έγραψε το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας την Τετάρτη σε ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συνοδευόμενη από μια φωτογραφία της Λεπέν.
«Οι Γάλλοι αξιωματούχοι δεν θα μπορέσουν να αγνοήσουν αυτές τις βαθιές αλλαγές στη στάση της συντριπτικής πλειοψηφίας των πολιτών», αναφέρει η ανάρτηση, την οποία υπογράφει ο αναπληρωτής εκπρόσωπος του υπουργείου Αντρέι Ναστάσιν.
Οι δεσμοί μεταξύ του κόμματος της Λεπέν και της Ρωσίας είναι γνωστοί.
Η Εθνική Συσπείρωση στο παρελθόν αντιτάχθηκε στις κυρώσεις της ΕΕ κατά της Μόσχας για την εισβολή στην Ουκρανία. Στο προεδρικό της πρόγραμμα για το 2022, η Λεπέν προέτρεψε την εμβάθυνση των διπλωματικών δεσμών με τη Ρωσία – μια πρόταση που αφαιρέθηκε σιωπηλά από το μανιφέστο του κόμματος πριν από λίγες ημέρες, καθώς το κόμμα προσπαθεί να φανεί πιο αξιοσέβαστο και να κατευνάσει τις ανησυχίες των διεθνών εταίρων της Γαλλίας.
Το γαλλικό κόμμα συνήψε ένα δάνειο 9 εκατομμυρίων ευρώ που πήρε από μια ρωσική τράπεζα για να βοηθήσει στη χρηματοδότηση της εκστρατείας του για τις τοπικές εκλογές το 2014, το οποίο ολοκλήρωσε την αποπληρωμή του μόλις πέρυσι.
Οι Γάλλοι θα προσέλθουν στις κάλπες αυτή την Κυριακή για τον τελικό γύρο των πρόωρων βουλευτικών εκλογών. Η Εθνική Συσπείρωση της Λεπέν κέρδισε περισσότερο από 33% των ψήφων στον πρώτο γύρο την περασμένη Κυριακή.
Αλλά οι πιθανότητες του κόμματος της Λεπέν να κερδίσει την απόλυτη πλειοψηφία στο κοινοβούλιο και να σχηματίσει κυβέρνηση μειώθηκαν έκτοτε καθώς κεντρώοι και αριστεροί υποψήφιοι ένωσαν τις δυνάμεις τους για να προσπαθήσουν να εμποδίσουν το κόμμα της Λεπέν να πάρει την εξουσία για πρώτη φορά.

 press-gr.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .