Δευτέρα, Ιουλίου 8

Κυριακος Μητσοτακης: Ονειρο ζω, μη με ξυπνάτε--Μα, πού τα βλέπει όλα αυτά!

 
Θυμάστε το τραγουδάκι «Ωραία πού ‘ναι η Κυριακή / νά ‘τανε πιο μεγάλη»; Αυτό ακριβώς το τραγουδάκι έρχεται στον νου μας κάθε Κυριακή, οπότε διαβάζουμε τις κυριακάτικες αναρτήσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για την πορεία του κυβερνητικού έργου! Και αυτό γιατί όσα γράφει είναι πάρα πολύ ωραία, μας κάνουν να ονειρευόμαστε πως όλα στη χώρα μας και στον καθένα μας ξεχωριστά πάνε πρίμα, οπότε δεν θέλουμε να ξημερώσει η Δευτέρα, γιατί θα προσγειωθούμε στη σκληρή πραγματικότητα, καθώς όσα γράφει ο πρωθυπουργός μόνο στον δικό του κόσμο ισχύουν!

Ετσι, λοιπόν, και χθες μας είπε -για πολλοστή φορά- ότι «η ανάταξη του ΕΣΥ αποτελεί μια από τις μείζονες προτεραιότητές μας» και σε αυτό, όπως έγραψε, συμβάλλουν δύο αποφάσεις: Η πρώτη δίνει τη δυνατότητα στους γιατρούς του ΕΣΥ να μπορούν να παρέχουν και ιδιωτικό έργο, αφού συμπληρώσουν τον προβλεπόμενο εβδομαδιαίο χρόνο εργασίας τους… Ευφυές! Ενώ δεν επαρκούν οι γιατροί του ΕΣΥ, ο πρωθυπουργός στέλνει κι αυτούς του λιγοστούς να ανοίξουν και ιδιωτικά ιατρεία για να εξασφαλίσουν υψηλότερα εισοδήματα, επειδή αρνείται να κάνει αυξήσεις.

Ταυτόχρονα, δίνει τη δυνατότητα και σε ιδιώτες γιατρούς να μπορούν να παρέχουν, εφόσον το επιθυμούν, έργο στο ΕΣΥ, ώστε να καλύψουν τις υπαρκτές ελλείψεις. Ευφυές κι αυτό! Ανοίγει την πόρτα στους ιδιώτες, επειδή αρνείται να κάνει προσλήψεις! Επίσης, στον χώρο της εργασίας, αν και το ποσοστό ανεργίας είναι ακόμα από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, ιδίως στους νέους και στις γυναίκες, ο πρωθυπουργός επιχαίρει, γιατί, όπως ισχυρίστηκε: «Είμαστε πρώτοι μεταξύ των χωρών του ΟΟΣΑ στον ρυθμό αύξησης των θέσεων εργασίας στις ηλικίες 15-64 και, επίσης, πρώτοι ως προς την αύξηση της απασχόλησης των γυναικών».

Εκεί, βέβαια, που έδωσε ρέστα είναι στην ακρίβεια, καθώς υποστήριξε ότι αποδίδουν τα μέτρα για περιορισμό των πλασματικών εκπτώσεων και καλύτερη λειτουργία του ανταγωνισμού και ότι, σύμφωνα με μελέτη του ΙΕΛΚΑ, καταγράφεται πλέον και μικρή μείωση τιμών σε 12μηνη βάση, ενώ ο πληθωρισμός στις κατηγορίες τροφίμων, αλκοόλ και καπνού διαμορφώνεται στη χώρα μας στο 1,3% τον Ιούνιο, έναντι 2,4% τον Μάιο.
Μα, πού τα βλέπει όλα αυτά! «Ονειρο ζω, μη με ξυπνάτε…».

Πηγή: Εφημερίδα Δημοκρατία

 olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .