Τρίτη, Ιουλίου 2

Ο Μητσοτάκης εκβιάζει τον πατριάρχη Κων/πολης.

 Eκκλησιαστικό ΗΠΑ... Τα χάλια και η καλύτερη λύση

Η Ομογένεια γελά με το υποκριτικό... ''ενδιαφέρον'', του πρωθυπουργού Ελλάδας

••• Ο Μητσοτάκης, ο Ελπιδοφόρος και τα fake news (αποκαλυπτικό δημοσίευμα στα ΝΕΑ Αθηνών)

Μητσοτάκης εκβιάζει πατριάρχη
Του ζητά να αντικαταστήσει τον αρχιεπ. Αμερικής και ''απειλεί - εκβιάζει'' με διακοπή της χρονιάτικης -καθιερωμένης- κρατικής οικονομικής βοήθειας 10-12 εκατ. ευρώ, στο πατριαρχείο Κων/πoλης...

ΔΕΝ γνωρίζουμε τους λόγους, για τους οποίους ο -άσχετος με Ομογένεια- πρωθυπουργός επιμένει γιά την αντικατάσταση. Με δεδομένη την ολική, εγκληματική αδιαφορία ελληνικών κυβερνήσεων (τα τελευταία 25 χρόνια), γιά την ελληνική Ομογένεια ΗΠΑ, τα περί... ''εθνικού συμφέροντος'' και της (δήθεν) ''διαίρεσης (διαλυμένης) Ομογένειας'', από τον Ελπιδοφόρο, είναι σαχλαμάρες γιά αφελείς, που προωθούν 2-3 μικρομέτρια εξαγορασμένα ΜΜΕ ''παπαγαλάκια Μαξίμου'' και αποδέκτες ''μυστικών κονδυλίων'', μαζί με την διεφθαρμένη υφΥπεξ Αλεξ. Παπαδόπουλου (γνωστή ως ''υπηρέτρια συμφερόντων οικογένειας Μητσοτάκη'').

Τελευταία, σύμφωνα με τους επικρίνοντες, προέκυψαν και... ''λόγοι εθνικής ασφάλειας''(!!!!), που ''επιβάλουν'' την ''αντικατάσταση'' Ελπιδοφόρου (φυσικά, με ελεγχόμενο, γιά οικονομικά συμφέροντα λαμόγιων και ΜΜΕ Ομογένειας, αρχιεπίσκοπο). Ενώ ο Ελπιδοφόρος (σύμφωνα με τον συστηματικά παραπληροφορούντα ''Κύπριο ανταποκριτή'') είναι υπό... ''αμφισβήτηση''!!! Ναι, τον αμφισβητούν 15-20, δηλ. Διαματάρης, Ιγνατίου και λοιποί.

'Οσοι τώρα επικρίνουν τον Ελπιδοφόρο, ήταν πολύ θερμοί υποστηρικτές του, 2019-2021, με πρώτους Μαρέβα και Κούλη Μητσοτάκη. Η κ. Μητσοτάκη ήταν παρούσα και στην εθρόνιση Ελπιδοφόρου, Νέα Υόρκη, 22 Ιουνίου '19, δύο εβδομάδες πριν γίνει πρωθυπουργός ο -ξενόδουλος- σύζυγός της.

Αξιοσημείωτο ότι, Σεπτέμβριο 2019, η οικογένεια Μητσοτάκη (πρωθυπουργικό ζεύγος και υιός), υπόβαλαν τα σέβη τους στον Ελπιδοφόρο, στην Αρχιεπισκοπή και αρχές Ιανουαρίου 2020, ήταν πάλι μαζί στα Επιφάνεια, Τάρπον Σπρινγκς Φλόριδα, όπου αναγγέλθηκε και η οικονομική ενίσχυση της Θεολογικής Σχολής, με 2 εκατ., από το υπουργείο Παιδείας Ελλάδας.

Βάσιμες οι ενδείξεις, ότι ο πρωθυπουργός προωθεί -πάλι- τα συμφέροντα του συγγενή του (και πρώην συνέταιρου του πατέρα του) πρώην υφυπουργού Εξωτερικών Αντ. Διαματάρη (ο Ελπιδοφόρος του έκοψε τις πολύχρονες ''κονόμες'' από την Αρχιεπισκοπή) και θέλει τον αρχιεπ. Αυστραλίας Μακάριο γιά... πατριάρχη, διάδοχο Βαρθολομαίου, με την ''εξουδετέρωση'' του Ελπιδοφόρου.

Η Ομογένεια ΗΠΑ, που έχει εγκαταλειφθεί ολικά από τις ελληνικές κυβερνήσεις τα τελευταία 25 χρόνια, γελά με το... ''ενδιαφέρον'' Μητσοτάκη και ''στολίζει'' άσχημα τον πρωθυπουργό, ο οποίος κατάφερε -με τις πράξεις του- να την ενώσει... εναντίον του !!!

H παράλογη, εκβιαστική και αυθαίρετη πολιτική του Κυρ. Μητσοτάκη, έκανε τους 'Ελληνες Ομογενείς, ακόμα και αυτούς που δεν συμπαθούσαν τον Ελπιδοφόρο, να είναι τώρα υπέρ του... αρχιεπίσκοπου. Η πολιτική του πρωθυπουργού υποστηρίζεται από ελάχιστους μόνο τυχοδιώκτες Ομογενείς, που έχουν ατομικά, οικονομικά συμφέροντα, αλα Διαματάρη...

Σημ.: Ως ανέκδοτο-αστείο, λέγεται στις ΗΠΑ ότι «ο Μητσοτάκης, που φαίνεται ότι αυτοδιορίστηκε και ''νταβατζής Ομογένειας'', δεν θέλει τον Ελπιδοφόρο, επειδή δεν του υποσχέθηκε μίζα όταν γίνει πατριάρχης».

(24 Ιούνη '24)

Στο άρθρο που ακολουθεί, όλο το παρασκήνιο και οι πρωταγωνιστές:

............

Αν ενδιαφέρονταν πραγματικά γιά τον Ελληνισμό ΗΠΑ, Βαρθολομαίος (και Ελπιδοφόρος), θα φρόντιζαν τα μισά από τα 110+ εκατ. δολ. των ''αρχόντων Πατριαρχείου'', που τα κρατούν σε τράπεζες γιά 5+ δεκαετίες, να δίνονταν γιά την ελληνόφωνη Παιδεία. Αν ενδιαφέρονταν πραγματικά γιά να υπάρχει Ελληνισμός και ''ελληνική Αρχιεπισκοπή'' στις ΗΠΑ και αυτόν τον αιώνα. Αλλά, από ''φιλέλληνες'' ρασοφόρους φιλοχρήματους χριστιανέμπορους απατεώνες, τι καλό και ελληνικό να περιμένουμε;;;

...........

Ξαφνικά, δημιουργήθηκε ''πρόβλημα'' με τον αρχιεπίσκοπο Ελπιδοφόρο, αυτόν που οι πολέμιοι σήμερα, τον υπερπρόβαλαν εμμετικά τα δύο πρώτα χρόνια ''ποιμαντορίας'' του (Ιούλιο 2019 - Σεπτέμβριο 2021). Αυτόν, που ο πρωθυπουργός του ''καθεστώτος Μητσοτάκη'', στήριζε θερμά και βοηθούσε οικονομικά (Θεολογική Σχολή, Βοστώνη).

Και αφού κόπηκαν οι συνηθισμένες και συχνές -γιά χρόνια- αρχιεπισκοπικές καταχωρήσεις - χορηγίες στην μικρής κυκλοφορίας και απήχησης μητσοτακική εφημερίδα ''Εθνικός Κήρυξ'' Νέας Υόρκης, με ιδιοκτήτη τον Αντώνη Διαματάρη (πρώην συνέταιρος του μακαρίτη Κων/νου Μητσοτάκη και συγγενής του Κούλη, πρώην υφυπουργός Εξωτερικών που το ''ΚΑΛΑΜΙ'' με δύο δημοσιεύματα ανάγκασε τον πρωθυπουργό, να τον ''παραιτήσει'' Δεκ. 2019), άρχισε ο ''πόλεμος''.

Στην πρώτη γραμμή του ''πόλεμου'', σε ρόλο ''χρήσιμων υποτακτικών'', η υφυπουργός Εξωτερικών και ο -της διαχρονικής παραπληροφόρησης- ''Κύπριος ανταποκριτής'' στις ΗΠΑ, που -ξαφνικά- ανακάλυψε την Ομογένεια και ταυτίστηκε με τα συμφέροντα του διαχρονικού ''αρπακτικού'', Α. Διαματάρη... (YφΥπεξ, Αλεξάνδρα... πάλι βρωμιές με ''μυστικά κονδύλια'';;;)

Δυστυχώς, ο -των συμφερόντων- πρωθυπουργός, ως άσχετος με Ομογένεια ΗΠΑ, υποστηρίζει -εξευτελιζόμενος- τα συμφέροντα Διαματάρη, που πάντα ήθελε να ''ελέγχει'' (μαζί με παπά Αλ. Καρλούτσο) την Αρχιεπισκοπή, να ανεβοκατεβάζει αρχιεπίσκοπους -χρησιμοποιώντας τον πατριάρχη Βαρθολομαίο- και να ''κονομάει'' από την Αρχιεπισκοπή, με χορηγίες και καταχωρήσεις.

Ξαφνικά, ανακάλυψαν και στην Αθήνα ότι υπάρχει πρόβλημα και μάλιστα... ''εθνικό''(!!!) με τον αρχιεπίσκοπο. Αλλά γιά 30 χρόνια οι διεφθαρμένες κυβερνήσεις Αθηνών, αδιαφορούσαν γιά τον Ελληνισμό ΗΠΑ, ταυτιζόμενες με το ανθελληνικό πατριαρχείο Κων/πολης και την Αρχιεπισκοπή.

Ο πρώην αρχεπίσκοπος Δημήτριος, ο χειρότερος όλων, από 1999 και γιά 20 χρόνια, ισοπέδωσε τα πάντα, έκλεισε ελληνικά σχολεία που έχτισαν και συντηρούσαν Ομογενείς, σχεδόν χρεοκόπησε την Αρχιεπισκοπή κλπ, αλλά δεν είδαμε μία ελληνική κυβέρνηση να αντιδράσει, να πράξει ή να πει, οτιδήποτε.

Ο Ελπιδοφόρος έχει στο ενεργητικό του, ότι, τακτοποίησε τα οικονομικά - διοικητικά, ολοκλήρωσε την ανοικοδόμηση άγιου Νικόλαου των σκανδάλων στο ''σημείο μηδέν'', βοήθησε οικονομικά το Πατριαρχείο, κράτησε ζωντανή - ενεργή την Θεολογική Σχολή στην Βοστώνη, τακτοποίησε συνταξιοδοτικό κληρικών κ.ά.

Τώρα, ο αλαζόνας πρωθυπουργός Μητσοτάκης, μπερδεύει τα συμφέροντα της Ομογένειας με αυτά του... Διαματάρη κι εκτίθεται άσχημα στον Ελληνισμό ΗΠΑ.

Δεν γνωρίζουμε πότε η Ομογένεια του ζήτησε να ''ασχοληθεί'' μαζί της, αν θεωρεί τον εαυτόν του και... ''κυβερνήτη της Ομογένειας'', αλλά δεν έχει σημασία, αφού ο απόδημος Ελληνισμός τον αγνοεί και δεν τον λαμβάνει υπόψην, γνωρίζοντας ότι είναι αναξιόπιστος και διεφθαρμένος.

Κάποιος πρέπει να πει στον πρωθυπουργό, ότι άλλο η Ομογένεια και άλλο τα συμφέροντα του συγγενή του και πρώην συνέταιρου του πατέρα του, Αντ. Διαματάρη. Πιθανά να του διαφεύγει ότι την παραπαίουσα εφημερίδα ''Εθνικός Κήρυξ'' , μόνο ηλικιωμένοι την διαβάζουν στην Νέα Υόρκη.

O κ. Μητσοτάκης, μπορεί να κοροϊδεύει και να υποτιμά την νοημοσύνη του λαού στην Ελλάδα, χρησιμοποιώντας εξαγορασμένα ΜΜΕ ως ''υπηρετικό προσωπικό'' γιά προπαγάνδα, αλλά δεν μπορεί να εξαπατεί και να υποτιμά την νοημοσύνη του Ελληνισμού ΗΠΑ, με το ψεύτικο και υποκριτικό ''ενδιαφέρον'' του.

Και γιά να μην ξεχνιόμαστε: Ως πρωθυπουργός, καλά θα κάνει να ενημερώσει τον Ελληνισμό, ΠΟΣΑ εκατομμύρια κρατικό χρήμα δόθηκαν χαριστικά, συνολικά (από 1978) ως χορηγίες, με την μεσολάβηση του μεγαλοαπατεώνα μακαρίτη πατέρα του, πρωθυπουργό Κων/νο (πρώην συνέταιρο Διαματάρη στην εφημερίδα) στον ''Κόρακα'' (έτσι αποκαλούν τον ''Κήρυκα'' οι Ομογενείς), επειδή η διαχρονική απάτη και η κοροϊδία εις βάρος της Ομογένειας ΗΠΑ, παρατράβηξαν, από την οικογένεια Μητσοτάκη και τους ''συνεργάτες'' της.

Ο τυχοδιώκτης αρχιεπίσκοπος
Ο Ελπιδοφόρος, που ΟΛΟΙ όσοι τον επικρίνουν τώρα τον υποστήριζαν θερμά (μόνο το ""ΚΑΛΑΜΙ'' τον επέκρινε πριν ακόμα ενθρονιστεί), είναι τυχοδιώκτης.

Χρησιμοποιεί το χρήμα της Αρχιεπισκοπής και την θέση του, γιά τα δικά του συμφέροντα, χωρίς να δίνει λογαριασμό. Αδιαφορεί γιά την ελληνική Παιδεία (το πιό καυτό, επείγον θέμα γιά τον Ελληνισμό ΗΠΑ) και κάνει μόνο θεατρινίστικες εκδηλώσεις χωρίς ουσία-αποτέλεσμα, με γραφικούς δασκάλους, γιά να εξαπατεί την Ομογένεια.

Δεν τον ενδιαφέρει ο Ελληνισμός ΗΠΑ, απλά τον χρησιμοποιεί γιά να γίνει πατριάρχης.

H Ομογένεια δεν έχει σε εκτίμηση την Αρχιεπισκοπή Αμερικής (ΗΠΑ), αδιαφορεί αν ο επιλεγμένος στην Τουρκία αρχιεπίσκοπος, λέγεται Ελπιδοφόρος ή μιζοφόρος. Οι 'Ελληνες μετανάστες έχτισαν και συντήρησαν εκκλησίες και σχολεία, γιά να τα αρπάξει η εμπορική επιχείρηση Βαρθολομαίου στην Τουρκία, με την άτυπη σύμπραξη των αδιάφορων ελληνικών κυβερνήσεων.

Το κλείσιμο ελληνικών σχολείων στις ενορίες-κοινότητες Αρχιεπισκοπής, είναι η απόδειξη της εγκληματικής απάτης εις βάρος της Ομογένειας, γιά να πάψει να υπάρχει. Ας μην αλληλοκοροϊδευόμαστε κι άλλο. Η εμπορική επιχείρηση Αρχιεπισκοπή, έπαψε ουσιαστικά, να είναι ''ελληνική''.

Η Τουρκία -μέσω πατριαρχείου- δεν θέλει συνέχεια του Ελληνισμού στις ΗΠΑ, αλλά και οι θλιβερές ελληνικές κυβερνήσεις, ουδέποτε αντέδρασαν στον αφελληνισμό που γίνεται συστηματικά, ειδικά από τέλη 1999, από την Αρχιεπισκοπή, δηλ. από το εμπορικό υποκατάστημα πατριαρχείου Κων/πολης.

Είναι υπερβολικά αργά, σήμερα, γιά την Ελλάδα, να δείξει ''ενδιαφέρον''.

Αλλά δεν μπορούμε και να αλλάζουμε αρχιεπίσκοπους -εξαγοράζοντας (πάλι) τον Βαρθολομαίο- επειδή έτσι επιβάλουν τώρα τα συμφέροντα Διαματάρη-Μητσοτάκη.

Ο αρχιεπ. Ελπιδοφόρος, καλά έκανε και έκοψε το χρήμα στην ''χαβούζα Διαματάρη''. 'Επρεπε να είχε κοπεί πριν 3 δεκαετίες. Αλλά κάνει πολύ άσχημα να κρατά -ως ''γλάστρα''- τον γραφικό και άχρηστο Γιάννη Κατσιματίδη ως αντιπρόεδρο (κοντά 30 χρόνια) στο αρχιεπισκοπικό Συμβούλιο, γιά να γελά ο κόσμος. Κι αυτό επειδή είναι κουμπάρος του ρασοφόρου λαμόγιου, εισπράκτορα Βαρθολομαίου, παπά Αλ. Καρλούτσου.

Η λύση γιά ηρεμία
Εδώ που φτάσαμε, με τις διαπλεκόμενες σαχλαμάρες Βαρθολομαίου (απελπιστικά ''μικρός'' σε σύγκριση με τον μακαριστό Ιάκωβο, Αμερικής), μία είναι η λύση γιά να ηρεμήσει το ποίμνιο (μπεεεε), αφού υπήρχε και θα υπάρξει... ''παρέμβαση Μητσοτάκη''.

Οι αρχιεπίσκοποι Ελπιδοφόρος και Μακάριος (Αυστραλίας), που θέλουν να ξεκάνουν τον Βαρθολομαίο γιά να γίνουν πατριάρχες, να μονάσουν στο άγιον 'Ορος, στο ίδιο ''κελί''. Μαζί τους και ο φΑΚ (φάδερ 'Αλεξ Καρλούτσος), γιά να ξεβρωμίσει η Εκκλησία.

Μπορεί να υπάρξει έντονη αντίδραση γιά τον Μακάριο, από το διεφθαρμένο ''καθεστώς Μητσοτάκη'', αλλά τι να κάνουμε;;;

(Θυμίζουμε ότι αρχιεπίσκοπος Ελπιδοφόρος και μητρ. Χαλκηδόνος Εμμανουήλ, ευλόγησαν αρραβώνα και γάμο της κόρης Διαματάρη, στην Κρήτη, 3-4 Σεπ. 2021 Μονή Τζαγκαρόλων, με ειδική άδεια από τον Βαρθολομαίο, με γαμπρό ισραηλινής καταγωγής. Παρουσία Κυρ. Μητσοτάκη, υπ. Μενδώνη, Θεοδωρικάκου, τότε πρέσβειρας στην Ουάσιγκτον Αλεξ. Παπαδόπουλου κ.ά.).

Η καλύτερη πρόταση:

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής (ΗΠΑ) να γίνει ο επίσκοπος Μελιτηνής (από Μεγ. Βρετανία), που θα μένει στην αρχιεπισκοπή, αλλά θα διανυκτερεύει και στον σεβασμιώτατο Ελαφόπαρκου Νικόλαο, στην Μακρόνησο Νέας Υόρκης.

Την διοίκηση -και τα οικονομικά- της Αρχιεπισκοπής να αναλάβουν Αντ. Διαματάρης και Αλ. Καρλούτσος. Μπορεί σε 2-3 χρόνια να... ψάχνουμε γιά χρήμα στην χρεοκοπημένη Αρχιεπισκοπή, αλλά δεν έχει σημασία. 'Ολο και κάποια μίζα θα υπάρξει και για την οικογένεια Μητσοτάκη.

Επί των Επικοινωνιών, στην θέση Σαφιολέα, ο Μιχ. Ιγνατίου, που τελευταία ανακάλυψε την... Ομογένεια και τώρα συνεργάζεται στενά με τον Διαματάρη.

Θα ''εκτοπιστεί'' ο Καλμουκίας Θεόδωρος, αλλά τι να κάνουμε;;; Να τον στείλουν στο ''Φανάρι''. Ο Αντώνης μας (Διαματάρης) όταν πρόκειται γιά συμφέροντα, κονόμες, ΔΕΝ καταλαβαίνει τίποτα, είναι χειρότερος και από τον Κούλη.

Αρχιεπισκοπικός Επίτροπος στην Αθήνα, να οριστεί ο Εξαψαλμίας Σωτήριος.

'Ετσι δεν θα ενοχλείται η Αρχιεπισκοπή, θα κονομάει πάλι ο ''Κόρακας'', θα υπάρχει ηρεμία και τα μπεεε (ποίμνιο) θα 'ναι ευτυχεσμένα.

Συμπέρασμα...

Ο Ελληνισμός στις ΗΠΑ είναι σε παρακμή και εξαφάνιση, εξαιτίας, βασικά της -γιά δεκαετίες- εγκληματικής αδιαφορίας των ελληνικών κυβερνήσεων. Την επόμενη δεκαετία δεν θα υπάρχει οργανωμένη Ομογένεια κλπ. Ας διασκεδάσουμε στα τελευταία μας χρόνια, ως -πάλαι ποτέ δυναμική- Ομογένεια ΗΠΑ.

Ο Ελληνισμός στις ΗΠΑ, ΔΕΝ ασχολείται με την -παλαιότερα ελληνική- Αρχεπισκοπή Αμερικής, γι' αυτό ερήμωσαν οι εκκλησίες. Γνωρίζει ότι είναι απατεωνίστικη ''εμπορική'' επιχείρηση χριστιανέμπορων, γνωρίζει ότι και το αφεντικό της στην Τουρκία, ο πατριάρχης Βαρθολομαίος είναι φιλοχρήματος, διεφθαρμένος και δεν τον σέβεται, δεν τον έχει σε εκτίμηση.

Σημ. 1: Κάποιος να ενημερώσει τον αλαζόνα, πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη, ότι η Ομογένεια ΗΠΑ τον αντιπαθεί επειδή κατάλαβε τα βρώμικα κόλπα του, με την επιστολική -δήθεν- ψήφο και τα συμφέροντα του διαχρονικού ''λαμόγιου Διαματάρη''.

Σημ. 2: Αν ενδιαφέρονταν πραγματικά γιά τον Ελληνισμό ΗΠΑ, Βαρθολομαίος (και Ελπιδοφόρος), θα φρόντιζαν τα μισά από τα 110+ εκατ. δολ. των ''αρχόντων Πατριαρχείου'', που τα κρατούν σε τράπεζες γιά 5+ δεκαετίες, να δίνονταν γιά την ελληνόφωνη Παιδεία. Αν ενδιαφέρονταν πραγματικά, γιά να υπάρχει Ελληνισμός και ''ελληνική Αρχιεπισκοπή'' στις ΗΠΑ και αυτόν τον αιώνα. Αλλά, από ''φιλέλληνες'' ρασοφόρους φιλοχρήματους χριστιανέμπορους απατεώνες, τι καλό και ελληνικό να περιμένουμε;;;

+ Ο Αμερικής Καλάμιος, έξαρχος Ωκεανών Ατλαντικού τε και Ειρηνικού - 20 Ιούνη '24

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ: 'Ακου Βαρθολομαίε... (Εκκλησιαστικό ζήτημα, ΗΠΑ)

Aν θέλετε να ενισχύσετε τo ανεξάρτητo-αδέσμευτo ''ΚΑΛΑΜΙ'', κάνετε μία χορηγία μέσω paypal

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση, με την προϋπόθεση ότι θα αναφέρεται η πηγή: kalami.us
''KALAMI.us'' is committed to publishing a diversity of letters to the editor. We'd like to hear what you think about this or any of our articles. Our email: kalami@kalami.net

kalami.us does not collect any information about your identity in order to use our Digital Properties such as our website or mobile apps. We don't collect your Name, Address, Email Address, or any other contact information.

ΚΑΛΑΜΙ (kalami.us / .net / .news)... 'Εδρα ΗΠΑ. Ιδρύθηκε 11 Φεβρουαρίου 1994

https://kalami.us/2024/omogeneia/ekklhsiastiko-amerikh.html

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .