Πέμπτη, Ιουλίου 4

Βραβείο για την ΕΕΚΕ στα Education Leaders Awards

Το Χάλκινο βραβείο στην κατηγορία Εξωστρέφεια, Εκπαιδευτικές Επισκέψεις & Βιωματική Μάθηση στη Δημόσια Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση απέσπασε η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών και το 1ο Δημοτικό Σχολείο Διονύσου στα Education Leaders Awards για το μαθητικό κυλικείο - παιδική επιχειρηματικότητα, σύνδεση με την αγορά εργασίας και την κοινωνία, που διοργανώθηκαν για ένατη συνεχή χρονιά από την Boussias Communications.

 

Η Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας της ΓΣΕΕ, σε συνεργασία με το 1ο Δημοτικό Σχολείο Διονύσου και την αρωγή των εκπαιδευτικών του και της συνεργαζόμενης διευθύντριας, δρ Αναστασίας Κατσούγκρη υλοποίησε ένα καινοτόμο βιωματικό project με στόχο τις διατροφικές συνήθειες των παιδιών.

 

Στο πλαίσιο του έργου, οι μαθητές έμαθαν να παρασκευάζουν, να συσκευάζουν, να αγοράζουν τις πρώτες ύλες και να διαχειρίζονται τα οικονομικά της δικής τους «επιχείρησης» επιλέγοντας σωστά και υγιεινά φαγητά.

 

Από τα έσοδα που κατάφεραν οι μαθητές να συγκεντρώσουν, αγόραζαν τις πρώτες ύλες των φαγητών για το μαθητικό κυλικείο και από τα έσοδα τους κάλυψαν το κόστος μετακίνησης και διατροφής ημερήσιας εκδρομή τους.

 

Το βραβείο παρέλαβε η συνεργαζόμενη εκπαιδευτικός και Διευθύντρια του 1ου Δημοτικού Σχολείου Διονύσου, δρ Αναστασία Κατσούγκρη μαζί με όλους τους εκπαιδευτικούς που συνεισέφεραν η οποία μεταξύ άλλων ανέφερε πως «η βράβευση αυτή ήρθε ως επιβράβευση του οράματός μας για την παιδεία, των προσπαθειών μας και του στόχου μας μεταξύ των άλλων να αναπτύξουμε τις οριζόντιες δεξιότητες των μαθητών μας. Εκτός από την αλλαγή διατροφικών συνηθειών των μαθητών μας προσπαθήσαμε να καλλιεργήσουμε την κουλτούρα του «σωστού καταναλωτή». Στο πλαίσιο αυτής μας της προσπάθειας αρωγός είναι η Ένωση Καταναλωτών Ελλάδας και την ευχαριστούμε γι' αυτό».

 

Τα Education Leaders Awards ανέδειξαν για 9η χρονιά το φάσμα των εκπαιδευτικών μονάδων και δραστηριοτήτων που ξεχώρισαν από κάθε βαθμίδα και περιοχή της εκπαιδευτικής κοινότητας της χώρας μας. Σκοπός των βραβείων είναι η αναβάθμιση της εκπαιδευτικής εμπειρίας, τόσο για τους διδασκόμενους, όσο και για τους διδάσκοντες στη νέα ψηφιακή εποχή και της ανάδειξης των καινοτόμων δράσεων από όλα τα σχολείο της Ελλάδας Δημόσια και Ιδιωτικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .