Παρασκευή, Ιουλίου 5

Βουλευτής για πρώτη φορά εξελέγη ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος Reform UK Νάιτζελ Φάρατζ

Το ακροδεξιό κόμμα Reform UK εξέλεξε τον πρώτο του βουλευτή τον Λι Άντερσον, πρώην των Τόρις

 
Ο ηγέτης του ακροδεξιού κόμματος Reform UK Νάιτζελ Φάρατζ κέρδισε το Κλάκτον του Έσσεξ και εκλέγεται βουλευτής έπειτα από επτά αποτυχημένες απόπειρες στο παρελθόν. Η αντιμεταναστευτική ρητορική του και η εκστρατεία που έκανε υπέρ του Brexit, κατέστησε τον Φάρατζ έναν από τους πλέον αναγνωρίσιμους και αμφιλεγόμενους πολιτικούς στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ύστερα από επτά αποτυχημένες απόπειρες να κερδίσει μια θέση στη Βουλή των Κοινοτήτων, τα κατάφερε φέτος, επικρατώντας του υποψηφίου των Συντηρητικών, Τζάιλς Γουότλινγκ, ο οποίος κατείχε την έδρα μέχρι σήμερα.

«Υπάρχει ένα τεράστιο κενό στον χώρο της κεντροδεξιάς, στη βρετανική πολιτική σκηνή, και δουλειά μου είναι να το καλύψω. Και αυτό ακριβώς θα κάνω», δήλωσε ο Φάρατζ μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων στην εκλογική του περιφέρεια. «Σκοπεύω να δημιουργήσω ένα μαζικό κίνημα σε εθνικό επίπεδο, κατά τη διάρκεια των επόμενων ετών, ελπίζω αρκετά μεγάλο για να στοχεύσει ψηλά στις εκλογές του 2029», συμπλήρωσε.

Νωρίτερα το ακροδεξιό κόμμα Reform UK του Νάιτζελ Φάρατζ  εξέλεξε για πρώτη φορά βουλευτή, με τον Λι Άντερσον να διατηρεί την έδρα που κέρδισε το 2019 όταν όμως ήταν μέλος του Συντηρητικού Κόμματος. Ο Άντερσον εγκατέλειψε τους Τόρις και εντάχθηκε στο Reform UK νωρίτερα φέτος.

Το Reform UK προβλέπεται να εξασφαλίσει 13 έδρες στη Βουλή των Κοινοτήτων, σύμφωνα με το exit poll που μετέδωσαν νωρίτερα τα δίκτυα BBC, ITV και Sky News.

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ο επικεφαλής του Reform UK, Νάιτζελ Φάρατζ, περιέγραψε την προβλεπόμενη επιτυχία του κόμματός του στις βρετανικές εκλογές ως «τεράστια» μετά τα αποτελέσματα των exit poll. Μάλιστα υποστήριξε ότι το κόμμα του έλαβε υψηλότερο ποσοστό ψήφων σε αυτές «από κάθε πιθανή πρόβλεψη. Είναι σχεδόν απίστευτο».


 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .