Συγκεκριμένα, η ζάχαρη βρέθηκε να είναι εξίσου αποτελεσματική στην αναγέννηση των μαλλιών με ένα υπάρχον φάρμακο που χρησιμοποιείται για τη θεραπεία της τριχόπτωσης. Αυτή η «πολλά υποσχόμενη» ανακάλυψη παρέχει ελπίδα στην αναζήτηση μιας θεραπείας για την ανδρική φαλάκρα, γνωστή και ως ανδρογενής αλωπεκία, η οποία πλήττει έως και τους μισούς άνδρες παγκοσμίως.
Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Σέφιλντ, σε συνεργασία με συναδέλφους τους στο Πακιστάν, ανακάλυψαν ότι η εφαρμογή μιας μικρής δόσης του φυσικού σακχάρου, που ονομάζεται 2-δεοξυ-D-ριβόζη (2dDR), διεγείρει την αναγέννηση των μαλλιών σε ποντίκια. Το σάκχαρο παίζει «θεμελιώδη» ρόλο σε διάφορες βιολογικές διεργασίες τόσο στα ζώα όσο και στους ανθρώπους, σύμφωνα με την ερευνητική ομάδα.
Τα τελευταία οκτώ χρόνια, επιστήμονες από το Σέφιλντ και το Πακιστάν μελετούσαν πώς αυτή η ζάχαρη μπορεί να βοηθήσει στην επούλωση πληγών, προωθώντας το σχηματισμό νέων αιμοφόρων αγγείων. Κατά τη διάρκεια της έρευνάς τους, παρατήρησαν ότι τα μαλλιά γύρω από τις πληγές που επουλώνονταν, έμοιαζαν να αναπτύσσονται ταχύτερα από εκείνες που δεν είχαν υποστεί θεραπεία.
Για να εμβαθύνουν περισσότερο, οι ερευνητές δημιούργησαν αίτια φαλάκρας σε ποντίκια και διαπίστωσαν ότι η εφαρμογή μιας μικρής δόσης του φυσικού σακχάρου βοήθησε στο σχηματισμό νέων αιμοφόρων αγγείων, οδηγώντας στην αναγέννηση των μαλλιών, αναφέρει το Yorkshire Live.
Η εκ των ερευνητών και ομότιμη καθηγήτρια μηχανικής ιστών στο University of Sheffield, Sheila McNeil δήλωσε ότι «η εργασία μας δείχνει ότι η απάντηση στη θεραπεία της τριχόπτωσης μπορεί να είναι τόσο απλή, όσο είναι η χρήση μιας φυσικής ζάχαρης δεοξυριβόζης για την ενίσχυση της παροχής αίματος στους θύλακες των τριχών, ώστε να ενθαρρυνθεί η ανάπτυξη των μαλλιών».
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.
Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .