Περίπου 80 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως πηγαίνουν για την πληρωμή τόκων για το χρέος
-Μειώστε τους πολίτες σας αφού είστε ανίκανοι να μειώσετε τις δαπάνες σας…
Αυτή είναι η εντολή των ιδιοκτητών του χρήμα-χρέους προς τους ηγέτες-puppets των χρεοκοπημένων οικονομιών.
Ακριβώς αυτό βιώνουμε. Τον αφανισμό του δυτικού πληθυσμού με όλα τα εργαλεία της
Ατζέντας 2030-ανάμεσά τους οι planδημίες, τα εμβόλια ευθανασίας, η εργαστηριακή κλιματική κρίση, ο έλεγχος του νερού, ο επηρεασμός του κλίματος για τη δημιουργία ασφυκτικών συνθηκών, οι WOKE εμμονές, η ευρεία “υποδοχή” και “επιχορήγηση” των εισβολέων μεταναστών, οι εκτρώσεις, η προπαγάνδα του άνδρα γυναικοκτόνου ώστε τα κορίτσια να μισούν τους άνδρες και να αποφεύγουν τον γάμο και την τεκνοποίηση και πάει λέγοντας.Ζούμε σε έναν πλανήτη χρεοκοπημένο, σε έναν δυτικό κόσμο χρεοκοπημένο. Βιώνουμε την γενοκτονία μείωσης του δυτικού πληθυσμού η οποία εξελίσσεται μέσα από μία ευρεία επίθεση εναντίον της δυτικής οικογένειας. Για τις ανάγκες αυτής της επίθεσης το deep state καλλιεργεί ήδη τον υβριδικό πόλεμο του Ισλάμ κατά της Δύσης ώστε να τον μετατρέψει σε Γ΄ Παγκόσμιο Πόλεμο. Γι΄αυτό το λόγο έστειλε τη Hamas να προκαλέσει το ΝΕΟ Ολοκαύτωμα στο λαό του Ισραήλ που δεν είναι τίποτε λιγότερο από τις Θερμοπύλες της Δύσης.
Η αμήχανη μείωση των επιτοκίων από τη FED είναι αποκαλυπτική και της αγωνίας και αμηχανίας που διαπερνά το deep state που τρέχει το project της μείωσης του πληθυσμού καθώς κι εκείνοι με τη σειρά τους δεν είναι οι πιο έξυπνοι του κόσμου. Πράγματι κέρδισαν πρόσκαιρα στο γήπεδο του τρόμου, τα σκάτωσαν όμως με τα οικονομικά της planδημίας τους καθώς ο κόσμος συνειδητοποίησε τον ρόλο των εμβολίων και μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης άρχισε να κοιτά προς το μέρος τους. Η αρχική τους προσομοίωση πόνταρε στο γεγονός ότι ο τρόμος και ο πανικός των μαζών θα επέτρεπε στους ίδιους να παραμένουν σκιές πίσω από τις κουρτίνες. Δεν το κατάφεραν αυτό.
Για το χρέος όμως έχουν τα δίκια τους. Δεν μπορεί να λειτουργήσει μια κοινωνία και μια κοινότητα υπό διαρκή χρεοκοπία. Το μυστικό κι εδώ δεν είναι ο εκ των υστέρων αφανισμός των κουνουπιών αλλά ο έλεγχος των γεννήσεων και κυρίως τα κριτήρια τα οποία θα επιτρέπουν σε ένα ζεύγος να φέρει στο κόσμο απογόνους.
Πάμε τώρα στη Γαλλία του puppet Macron>
Ο νέος πρωθυπουργός της Γαλλίας δήλωσε την Τετάρτη ότι τα οικονομικά της χώρας βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση, καθώς αυξάνονται οι ενδείξεις ότι η κυβέρνηση αντιμετωπίζει μια δύσκολη μάχη για να ελέγξει το αυξανόμενο χρέος και το έλλειμμα της χώρας που έχουν γίνει από τα υψηλότερα στην Ευρώπη_σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Liz Alderman στους New York Times.
«Ανακαλύπτω ότι η δημοσιονομική κατάσταση της χώρας είναι πολύ σοβαρή», είπε ο Michel Barnier, ο οποίος διορίστηκε από τον Πρόεδρο Emmanuel Macron αυτόν τον μήνα μετά από ένα καλοκαίρι στο οποίο η Γαλλία ταλαιπωρήθηκε, ουσιαστικά χωρίς κυβέρνηση. Ο Barnier είπε στο Γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων ότι η τρύπα του προϋπολογισμού απαιτεί άμεση και υπεύθυνη δράση.
Η προειδοποίηση ήρθε καθώς ο επικεφαλής του Ελεγκτικού Συνεδρίου, του ανώτατου οργάνου για τον έλεγχο των κρατικών δαπανών, ανέφερε στο κοινοβούλιο την Τετάρτη ότι η χώρα θα χάσει τον στόχο να μειώσει το έλλειμμά της φέτος και ότι θα πρέπει να βρει τρόπους ώστε να εξοικονομήσει 110 δισεκατομμύρια ευρώ τα επόμενα χρόνια προκειμένου να παραμένει εντός των δημοσιονομικών κανόνων της Ε.Ε..
Ο διοικητής της γαλλικής κεντρικής τράπεζας, Francois Villeroy de Galhau, πρόσθεσε ότι η χώρα θα πρέπει να καλύψει τα τρία τέταρτα του ελλείμματος με περικοπές δαπανών και το υπόλοιπο με νέες αυξήσεις φόρων –κάτι που ο Macron είχε υποσχεθεί να μην κάνει. «Έχουμε πάρα πολύ χρέος, πάρα πολύ έλλειμμα», είπε ο Villeroy de Galhau σε συνέντευξή του στη γαλλική τηλεόραση την Τετάρτη.
Το φορτίο χρέους της Γαλλίας έχει εκτοξευθεί στα 3 τρισεκατομμύρια ευρώ, ή περισσότερο από το 110% του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος, το υψηλότερο στην Ευρώπη μετά την Ελλάδα και την Ιταλία. Το έλλειμμα ανέρχεται στα 154 δισεκατομμύρια ευρώ, αντιπροσωπεύοντας το 5,5% της οικονομικής παραγωγής, τη χειρότερη επίδοση μετά την Ιταλία και πολύ πάνω από το όριο του 3% του μπλοκ.
Περίπου 80 δισεκατομμύρια ευρώ ετησίως πηγαίνουν για την πληρωμή τόκων για το χρέος.
Στη Γερμανία, την πιο σταθερή δημοσιονομικά και τη μεγαλύτερη οικονομία της ευρωζώνης, το έλλειμμα είναι στο 2,5% της εθνικής παραγωγής και το χρέος στο 63,6%.
Η Γαλλία, η οποία έχει τη δεύτερη μεγαλύτερη οικονομία της ζώνης, έλαβε μια σπάνια επίπληξη από τις Βρυξέλλες τον Ιούνιο για την αποτυχία της να τακτοποιήσει τα οικονομικά στο εσωτερικό της.
Η Γαλλία, με μια από τις στέρεες θεμελιακά οικονομίες της Ευρώπης, έχει γίνει ένας αδύναμος κρίκος καθώς η επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης προκαλεί ανησυχία στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες και στους διεθνείς οίκους αξιολόγησης.
Το πρόβλημα κινδύνευσε να αναζωπυρώσει ένα ήδη τεταμένο πολιτικό τοπίο με την επιλογή Barnier από τον ίδιο τον Macron, έναν κεντροδεξιό πολιτικό, με την ελπίδα να ξεφύγει από το πολιτικό αδιέξοδο. Το γαλλικό κοινοβούλιο είναι διασπασμένο μεταξύ ακροδεξιών, ακροαριστερών και κεντρώων συνασπισμών μετά τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών από τον Macron αυτό το καλοκαίρι, σε ένα πολιτικό στοίχημα που προσπάθησε να ανακόψει την άνοδο του ακροδεξιού κόμματος Εθνική Συσπείρωση.
Ο Macron ανακαλύπτει τώρα ότι οι πολιτικές του ενδέχεται να υπόκεινται σε συχνό βέτο από την Εθνική Συσπείρωση, κόμμα που τελικά κατέληξε να κερδίσει πολλές περισσότερες έδρες από ό,τι αναμενόταν στο Κοινοβούλιο. Ο Barnier έχει αποστασιοποιηθεί από τον Macron, αλλά αντιμετωπίζει εμπόδια στην περικοπή του προϋπολογισμού της Γαλλίας χωρίς να υπάρξει ρήξη και αδιέξοδο στο Κοινοβούλιο —ή να προκαλέσει κοινωνική αναταραχή που μπορεί να οδηγήσει σε διαμαρτυρίες στους δρόμους.
Ήδη, ο Barnier αναγκάστηκε να καθυστερήσει την αποστολή στους αξιωματούχους της Ε.Ε. το σχέδιο για τη μείωση του προϋπολογισμού, καθώς τα κόμματα της αντιπολίτευσης βρέθηκαν αντιμέτωπα για τις προτάσεις τους για τη μείωση των κρατικών δαπανών -και τις ηχηρές εκκλήσεις για νέους φόρους στους πλούσιους και στις εταιρείες.
Παράλληλα, το συνδικάτο αστυνομικών της Γαλλίας απείλησε την Τετάρτη με διαδηλώσεις εάν περικοπεί ο προϋπολογισμός του. Και ο Jordan Bardella, ο πρόεδρος της Εθνικής Συσπείρωσης, άφησε να εννοηθεί ότι το κόμμα θα μπλοκάρει οποιονδήποτε προϋπολογισμό δεν κάνει εξοικονόμηση χρημάτων περικόπτοντας τις δαπάνες για τους μετανάστες.
Επιπλέον, δεν βοήθησε το γεγονός ότι το Ελεγκτικό Συνέδριο, το οποίο παρακολουθεί επίσης τον προϋπολογισμό του προέδρου, προειδοποίησε την κυβέρνηση του Macron τον Ιούλιο για μεγάλες δαπάνες για επίσημες δεξιώσεις και σπατάλες στα προγραμματισμένα διεθνή ταξίδια.
Το δικαστήριο επεσήμανε ένα υπερβολικά σπάταλο επίσημο δείπνο αξίας 475.000 ευρώ για τον βασιλιά Κάρολο Γ’ της Βρετανίας στο Παλάτι των Βερσαλλιών το 2023, με μπλε αστακό και σπάνια γαλλικά κρασιά, καθώς και ένα κρατικό δείπνο 412.000 ευρώ για τον πρωθυπουργό της Ινδίας Narendra Modi στο το Μουσείο του Λούβρου.
Η δημοσιονομική κρίση στη Γαλλία αποτελεί την κληρονομιά βαρέων δαπανών του Macron για τη στήριξη της οικονομίας κατά τη διάρκεια του lockdown της πανδημίας και για την προστασία των νοικοκυριών από μια κρίση κόστους ζωής που συνδέεται με την άνοδο των τιμών της ενέργειας. Μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Γαλλία αύξησε σημαντικά τις στρατιωτικές δαπάνες για την αντιμετώπιση της απειλής.
Όλες αυτές οι δαπάνες φαινόταν διαχειρίσιμες όταν τα επιτόκια ήταν χαμηλά, αλλά όταν η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα τα αύξησε σημαντικά για να καταπολεμήσει τον πληθωρισμό, η ικανότητα της Γαλλίας να αποπληρώνει το χρέος της επιδεινώθηκε απότομα. Τον Μάιο, ο οίκος αξιολόγησης Standard & Poor’s μείωσε την αξιολόγηση του δημόσιου χρέους της Γαλλίας και η Moody’s προειδοποίησε ότι θα έκανε το ίδιο εάν το πολιτικό αδιέξοδο εμπόδιζε την κυβέρνηση να εγκρίνει έναν προϋπολογισμό που θα σφίγγει το ζωνάρι.
Αλλά η έλλειψη πλειοψηφίας στην Εθνοσυνέλευση περιπλέκει αυτό το έργο. Στη χειρότερη περίπτωση, η Γαλλία θα μπορούσε να βρεθεί χωρίς προϋπολογισμό για το 2025, και τουλάχιστον στα χαρτιά, δεν θα είναι πλέον σε θέση να πληρώνει τους δημοσίους υπαλλήλους της. Για να αποφευχθεί η επιβολή κυρώσεων από τις Βρυξέλλες, η Γαλλία πρέπει να μειώσει σταθερά το έλλειμμά της στο 3% έως το 2027.
Ωστόσο, οι Γάλλοι οικονομικοί αξιωματούχοι προειδοποίησαν την Τετάρτη ότι η μείωση των δαπανών κατά περισσότερα από 100 δισεκατομμύρια ευρώ τα επόμενα χρόνια θα βλάψει την ανάπτυξη. Προέτρεψαν τον Barnier να προσπαθήσει να αγοράσει περισσότερη περίοδο χάριτος από τις Βρυξέλλες για να επιτύχει αυτούς τους στόχους έως το 2029.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.
Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .