Δευτέρα, Οκτωβρίου 28

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ! Τιμή και σεβασμό σε όλους τους Αθάνατους Νεκρούς μας!

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΛΛΑΔΑ!
Η μοίρα του Ελληνισμού είναι να πολεμάται πανταχόθεν από (υποτιθέμενους) φίλους και ορκισμένους εχθρούς.
Πολλές φορές οι χειρότεροι εχθροί που αντιμετώπισε ήταν εντός των τειχών.
Η μοίρα της Ελλάδας είναι να στραγγαλίζεται από "Εφιάλτες" και ξενόδουλους αλλά ν' αναγεννάται πάλι μες απ' τις στάχτες της.
Και αυτή που αναζωπύρωνε κάθε φορά τη φλόγας της ήταν η αγνή κι ανένταχτη Ελληνική ψυχή.
Όπως και τότε στις 28 Οκτώβρη του' 40 η ελεύθερη Ελληνική ψυχή βροντοφώναξε το ΟΧΙ στον κατακτητή, έτσι και τώρα, η ίδια αυτή ψυχή που "όρνεα", ξενόφερτα και εγχώρια, σιγά- σιγά κομματιάζουνε τη σάρκα της, θα σταματήσει το κακό που συντελείται στο τόπο αυτόν τον ιερό.
Κι αν οι "Εφιάλτες" μέσα στη χώρα τριγυρνούν με προσωπεία Ελληνικά, η ώρα τους φτάνει να ξεσκεπαστούν και ως κατάπτυστοι προδότες να τιμωρηθούν.
Η μοίρα του Ελληνισμού είναι να σκορπίζει με φώς την Οικουμένη, να γεννά σοφούς και ήρωες αλλά κ' να ξερνά "Εφιάλτες" που θα πασχίζουν να το σβήσουν.
Όμως ό,τι κακό κι αν κάνουν στην Πατρίδα οι "Εφιάλτες" στο τέλος ο Λεωνίδας (Ελληνική ψυχή) θ' αντιταχθεί και θα μείνει ξανά στην Ιστορία, ως ένα παγκόσμιο παράδειγμα αυτοθυσίας, πατριωτισμού κ' γενναιότητας.
Ψηλά το κεφάλι Έλληνες, μη λιποψυχάτε και αντισταθείτε... όσο γι' αυτούς που μήδισαν1 θα έχουν το τέλος που αρμόζει σε κάθε δωσίλογο λακέ2.
Τιμή και σεβασμό σε όλους τους Αθάνατους Νεκρούς μας!
Αυτοί έφυγαν όρθιοι, περήφανοι κι ελεύθεροι!
Gerasimos Saltos
ΖΉΤΩ Η ΕΛΛΆΔΑ!
ΖΉΤΩ Η 28η ΟΚΤΩΒΡΊΟΥ 1940!
ΖΉΤΩ Ο ΣΤΡΑΤΟΣ!
ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΙ ΕΛΛΗΝΙΔΕΣ..
ΚΑΛΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ! 🇬🇷 🇬🇷
ΘΕΡΜΟΠΎΛΕΣ.
Τιμή σ’ εκείνους όπου στην ζωή των
ώρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες.
Ποτέ από το χρέος μη κινούντες·
δίκαιοι κ’ ίσιοι σ’ όλες των τες πράξεις,
αλλά με λύπη κιόλας κ’ ευσπλαχνία·
γενναίοι οσάκις είναι πλούσιοι, κι όταν
είναι πτωχοί, πάλ’ εις μικρόν γενναίοι,
πάλι συντρέχοντες όσο μπορούνε·
πάντοτε την αλήθεια ομιλούντες,
πλην χωρίς μίσος για τους ψευδομένους. Και περισσότερη τιμή τούς πρέπει
όταν προβλέπουν (και πολλοί προβλέπουν)
πως ο Εφιάλτης θα φανεί στο τέλος,
κ’ οι Μήδοι επί τέλους θα διαβούνε.
Κ. Π. Καβάφης, 1903
...........................

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .