Τρίτη, Δεκεμβρίου 31

Η ντροπή της Ελλάδας!

 

Η ντροπή της Ελλάδας!
Εάν διαβάσει κανείς το βιβλίο της A. Merkel, από τη σελίδα 426 και μετά, θα καταλάβει εύκολα την εγκληματική διαχείριση της κρίσης χρέους του 2009 από τον Γ. Παπανδρέου.
Για παράδειγμα, πώς ήταν δυνατόν να αναφέρεται στο έλλειμμα της άνοιξης, αφού γνώριζε πολύ καλά το ύψος του, όταν διεξήγαγε εκλογές με το «λεφτά υπάρχουν»; Δεν τον είχε ενημερώσει ο Γ. Προβόπουλος; Διενεργεί ποτέ κανείς ταμειακό έλεγχο σε περιόδους κρίσης, ανακοινώνοντας δημόσια τα αποτελέσματα του;
Πώς απευθύνθηκε στο ΔΝΤ στα τέλη του 2009, όταν ασφαλώς γνώριζε ότι η Ελλάδα ήταν μέλος της Ευρωζώνης; Γιατί δεν κατέθεσε αμέσως ένα σχέδιο μείωσης του ελλείμματος κατά 4%, όπως του ζητούσαν; Όλες οι χώρες αυτό δεν έκαναν εκείνη την εποχή, έχοντας πολλές μεγάλα ελλείμματα, λόγω της αμερικανικής χρηματοπιστωτικής κρίσης του 2007/08;
Παραθέτουμε ορισμένα αποσπάσματα, τα οποία εξοργίζουν – αν και θα πρέπει να διαβάσει κανείς όλα όσα αφορούν την Ελλάδα στο βιβλίο, αφού στην Ιθάκη του Γ. Παπανδρέου, του ανθρώπου που μας καταδίκασε χωρίς λόγο στο ΔΝΤ, δεν πρόκειται να φτάσουμε ποτέ με το χρεοκοπημένο κόμμα του (χρωστάει σχεδόν μισό δις €), με το οποίο εκλέγεται δυστυχώς ακόμη.
«Την Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου του 2010, ο Χ. βαν Ρομπέι είχε προσκαλέσει το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο των αρχηγών κρατών και κυβερνήσεων σε έκτακτη σύνοδο στις Βρυξέλλες ….ενώ διενεργήθηκε μία συνάντηση σε κλειστό κύκλο στο κτίριο του Συμβουλίου πριν την επίσημη συνάντηση, παρουσία και του προέδρου της ΕΚΤ…
Λίγο μετά την ανάληψη των καθηκόντων της, τον Οκτώβριο του 2009, η νέα κυβέρνηση του πρωθυπουργού Γ. Παπανδρέου διενήργησε ταμειακό έλεγχο και ενημέρωσε τους Έλληνες Πολίτες ότι, το έλλειμμα του ελληνικού προϋπολογισμού δεν ήταν 3,7% του ΑΕΠ, όπως είχε δηλωθεί την άνοιξη, αλλά 12,7%.
Αυτό οδήγησε σε αύξηση των επιτοκίων των ελληνικών κρατικών ομολόγων. Στα τέλη του 2009 ο Παπανδρέου ζήτησε τη συνδρομή του διευθυντή του ΔΝΤ Στρος Καν, ο οποίος ωστόσο δήλωσε αναρμόδιος, καθώς η Ελλάδα ήταν μέλος μίας νομισματικής ένωσης και τον παρέπεμψε στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Η τελευταία απαίτησε από την Ελλάδα να μειώσει το έλλειμμα της κατά 4% το 2010. Ο Παπανδρέου συμφώνησε αρχικά, όμως δεν παρουσίασε κανένα σχέδιο για την επίτευξη αυτού του στόχου…Το απόγευμα επικοινώνησα πρώτα τηλεφωνικά με τον Παπανδρέου, ο οποίος περιέγραψε μεν την κατάσταση στη χώρα του ως τεταμένη, αλλά δεν μου έδωσε την εντύπωση ότι έκρινε επείγουσα την ανάληψη δράσης.
………Ο Γάλλος πρόεδρος αναφέρθηκε και στα μέτρα λιτότητας της Επιτροπής για την Ελλάδα… Η Ελλάδα πρέπει να βοηθηθεί. Ρώτησα «σε τι πρέπει να συνίσταται η βοήθεια;». «Η Ελλάδα χρειάζεται χρήματα», απάντησε ο Τρισέ. Όλοι, εκτός από εμένα και τον Παπανδρέου, έγνεψαν καταφατικά.
…..Εκείνη τη στιγμή συνειδητοποίησα ότι, ο Παπανδρέου δεν είχε πει ακόμη τίποτα, οπότε τον ρώτησα ευθέως: «Εσύ τελικά τι θέλεις;». Η απάντηση ήταν ότι δεν ήθελε τίποτα, αλλά πως η Ελλάδα βρισκόταν σε πολύ άσχημη κατάσταση.
…«Πότε θα παρουσιάσεις στην Επιτροπή τα σχέδια σου για την εξοικονόμηση του 4% του ΑΕΠ;», ρώτησα τον Παπανδρέου. «Αυτό προέχει αυτή τη στιγμή, προκειμένου να περάσεις στις χρηματαγορές το μήνυμα ότι, μπορούν να σας εμπιστευθούν ξανά».
Ο Παπανδρέου απάντησε ότι χρειάζεται χρόνο (δεν το έκανε ποτέ). Δεν πίστευα στα αυτιά μου. Εν μέσω αυτής της ασφυκτικής πίεσης να γίνει κάτι για την κατάσταση, ο ίδιος συμπεριφερόταν σαν να έχει όλο το χρόνο στη διάθεση του.
…Έως τη σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 25ης και 26ης Μαρτίου του 2010 (πάνω από ένα μήνα μετά!), η Ελλάδα δεν είχε ακόμη υποβάλει ικανοποιητικές προτάσεις για εξοικονόμηση πόρων και διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .