Ο ΧΑΦΙΕΣ

Σελίδες

  • Αρχική σελίδα
  • LIVE SCORES -ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Δευτέρα, Ιανουαρίου 27

«Μητρώο 11»: Ασπίδα για τις ανεπιθύμητες κλήσεις στα κινητά ή σταθερά τηλέφωνα

«Μητρώο 11»: Ασπίδα για τις ανεπιθύμητες κλήσεις στα κινητά ή σταθερά τηλέφωνα
 Πώς μπορούν με μια απλή αίτηση να ενταχθούν στο «μητρώο 11» οι συνδρομητές που δέχονται ανεπιθύμητες κλήσεις - Τι πρέπει να κάνουν αν οι εταιρείες παραβιάζουν τον νόμο

Κώστας Ντελέζος 

Σε πονοκέφαλο εξελίσσονται καθημερινά για χιλιάδες συνδρομητές κινητών ή σταθερών

τηλεφώνων οι ανεπιθύμητες κλήσεις. Ακόμα και τις πιο ακατάλληλες ώρες, βομβαρδίζονται από τηλεφωνήματα εταιρειών που προτείνουν φορτικά την αλλαγή παρόχου ηλεκτρικού ρεύματος, τηλεφωνίας και φυσικού αερίου ή πιέζουν για την αγορά διαφόρων προϊόντων.

Το «μητρώο 11» είναι μια λίστα την οποία οφείλει να τηρεί κάθε πάροχος υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών

Ασπίδα για τις ενοχλητικές κλήσεις αυτού του είδους αποτελεί η ένταξη των συνδρομητών στο ειδικό «μητρώο 11» των εταιρειών κινητής ή σταθερής τηλεφωνίας, δηλαδή στο άρθρο 11 του νόμου 3471/2006. Σε περίπτωση που ο συνδρομητής, αν και δηλωμένος στο «μητρώο 11», εξακολουθεί να δέχεται ανεπιθύμητες τηλεφωνικές κλήσεις, τότε, σύμφωνα με τον νόμο, δικαιούται πλήρη αποζημίωση που ξεκινά από τα 10.000 ευρώ. Μόλις πρόσφατα και ο Αρειος Πάγος με την απόφαση 564/2024, έκρινε θετικά υπέρ της συνταγματικότητας της χρηματικής ικανοποίησης των 10.000 ευρώ, λόγω ηθικής βλάβης.

«Η ένταξη στο μητρώο 11 αποτελεί μονόδρομο ώστε να πάψει ένας πολίτης να δέχεται ανεπιθύμητες – διαφημιστικές ή προωθητικές – κλήσεις στο σταθερό ή στο κινητό τηλέφωνο. Εάν κάποιος δεν ενταχθεί στο συγκεκριμένο μητρώο, μέσω της αυτοματοποιημένης διαδικασίας που ακολουθούν οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών, οι κλήσεις για διαφημιστικούς – προωθητικούς σκοπούς βρίσκονται σε γκρίζα ζώνη», λέει ο δικηγόρος Παναγιώτης Νταής.

Η διαδικασία

Το «μητρώο 11» είναι μια λίστα την οποία οφείλει να τηρεί κάθε πάροχος υπηρεσιών ηλεκτρονικών επικοινωνιών, καταγράφοντας τα στοιχεία των συνδρομητών που έχουν ζητήσει να μη δέχονται τηλεφωνικές κλήσεις, για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθησης προϊόντων ή υπηρεσιών και για κάθε είδους διαφημιστικούς σκοπούς.

Προκειμένου να εγγραφεί κάποιος στο «μητρώο 11», θα πρέπει να απευθυνθεί στον πάροχό του. Η διαδικασία είναι η εξής: Οι συνδρομητές μπορούν να καταθέσουν αίτηση ηλεκτρονικά ή σε υποκατάστημα του παρόχου τους, να καλέσουν στον ειδικό πενταψήφιο αριθμό τηλεφωνικής εξυπηρέτησης ή να αποστείλουν email, ακολουθώντας τις οδηγίες για το «μητρώο 11» που περιγράφονται στην ιστοσελίδα της εταιρείας τηλεπικοινωνίας που ανήκουν.

Οι εταιρείες προώθησης προϊόντων, κατά τη διαμόρφωση της τελικής λίστας με τους τηλεφωνικούς αριθμούς προς τους οποίους πρόκειται να πραγματοποιηθούν κλήσεις, με τη χρήση ειδικού λογισμικού εξαιρούν τους τηλεφωνικούς αριθμούς στους οποίους δεν επιτρέπεται να πραγματοποιηθούν κλήσεις.

Οι εταιρείες που παραβιάζουν τον νόμο βρίσκονται αντιμέτωπες με την επιβολή διοικητικών προστίμων από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα, αλλά και με αγωγές αποζημίωσης για παραβίαση των προσωπικών δεδομένων τους. Σημειώνεται, ότι η ένταξη στο «μητρώο 11» δεν προσφέρει προστασία από εταιρείες και call centers που βρίσκονται ή εμφανίζονται να βρίσκονται στο εξωτερικό.

Αποκλεισμός

Ακόμα, ο συνδρομητής μπορεί να ζητήσει από την εταιρεία κινητής τηλεφωνίας στην οποία ανήκει, να μη δέχεται κλήσεις με απόκρυψη αριθμού. Ετσι, όταν κάποιος τον καλεί με απόκρυψη αριθμού, θα του δείχνει ότι ο αριθμός του είναι κατειλημμένος.

Σε περίπτωση που κάποιος συνδρομητής, παρότι είναι εγγεγραμμένος στο «μητρώο 11», εξακολουθεί να δέχεται ενοχλητικές κλήσεις με απόκρυψη, μπορεί να καταθέσει αίτηση στον πάροχό του για εξουδετέρωση της απόκρυψης των στοιχείων του καλούντος, για περιορισμένο χρονικό διάστημα, με σκοπό να εντοπιστούν οι ενοχλητικές ή κακόβουλες κλήσεις.

Σε αυτήν την περίπτωση, όταν κάποιος καλεί με απόκρυψη αριθμού, θα ακούει ένα ηχογραφημένο μήνυμα μέσω του οποίου θα ενημερώνεται ότι η απόκρυψή του έχει εξουδετερωθεί. Ετσι ο συνδρομητής θα μπορεί να μαθαίνει  ποιος αριθμός τον καλεί με απόκρυψη. Στη συνέχεια και αφού εντοπιστεί το άτομο που κάνει τις ενοχλητικές κλήσεις, ο συνδρομητής θα μπορεί να στραφεί νομικά κατά εκείνου που τον ενοχλεί.

Εγγραφή

Ολοι οι συνδρομητές κινητών ή σταθερών τηλεφώνων μπορούν να ενταχθούν στο «μητρώο 11», καταθέτοντας αίτηση σε κάποιο υποκατάστημα του παρόχου τους ή απλά να καλέσουν στον ειδικό πενταψήφιο αριθμό τηλεφωνικής εξυπηρέτησης και συγκεκριμένα: Στο 13888 ή 13818 για την Cosmote, στο 13830 ή 1399 για τη Vodafone, στο 13800 για τη NOVA. Επίσης, μπορούν να αποστείλουν το αίτημά τους με  email, ακολουθώντας τις οδηγίες για το μητρώο του άρθρου 11 που περιγράφονται στην ιστοσελίδα της εταιρείας τηλεπικοινωνίας που ανήκουν. Για να ολοκληρωθεί το αίτημα εγγραφής (ή διαγραφής) στο «μητρώο 11», απαιτούνται 30 ημέρες.

Premium έκδοση «Τα ΝΕΑ»

Ειδήσεις Σήμερα: Headlines
 
at 1/27/2025 01:00:00 μ.μ.
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!Κοινοποίηση στο XΜοιραστείτε το στο FacebookΚοινοποίηση στο Pinterest

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα
Εγγραφή σε: Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Βοηθήστε μας με μια μικρή συνεισφορά για να μπορέσουμε να κρατήσουμε το site oxafies.com για την ενημέρωσή σας και για να μαθαίνετε ότι σας κρύβουν οι άλλοι.

Τελευταια νεα

Ποσοστώσεις και Δικαιοσύνη

  Η Δικαιοσύνη είναι δομικός μηχανισμός ενός ευνομούμενο...

_

_

Εγγραφείτε τώρα

ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΝΕΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟ MAIL ΣΑΣ!

Βάλτε το mail σας εδω:

Delivered by FeedBurner

Συνολικές προβολές σελίδας

Sparkline

Δημοφιλείς αναρτήσεις

  • Ο λύγκας επέστρεψε στην Ελλάδα – Ο Αρκτούρος φιλοξενεί το είδος που είναι υπό εξαφάνιση
  • Νέος… Γκρίνμπεργκ από καλάθι για το Μαξίμου!
  • Ογκολόγος προειδοποιεί για τον καρκίνο: «Αυτά είναι τα 5 αντικείμενα που δεν βάζω ποτέ μέσα στο σπίτι μου»
  • Μινοξιδίλη – Θεραπεία Τριχόπτωσης Regain
  • ΝΕΑ απάτη στο κινητό: Μην απαντήσετε ποτέ σ’ αυτό τον αριθμό – Σας χρεώνει πάνω από 100 ευρώ!
  • Δεν θα πρέπει κάποτε να μάθει ο ελληνικός λαός τί πράγματι συμβαίνει;
  • ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΧΝΆΜΕ! ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΛΕΧΡΙΤΕΣ ΖΗΤΟΥΝ ΠΑΛΙ ΤΗΝ ΨΗΦΟ ΜΑΣ!
  • ΟΙ ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ....Μόνο στο τριτοκοσμικό σουλτανάτο Μητσοτάκη η υπουργός βαφτίζει την σύντροφό της σύμβουλο, την χρυσοπληρώνουν οι υπήκοοι και κάνουν ταξίδια και ζωάρα με λεφτά των ιθαγενών.
  • Δεν είμαστε όλοι φτιαγμένοι από το ίδιο υλικό με την αιωνιότητα∙ αν κάποιος δεν εκτιμήσει την παρουσία μας, καλύτερα να του χαρίσουμε....την απουσία μας.
  • ΚΑΛΗΝΥΧΤΑ ΣΑΣ «Κάψαμε όλα τα δάση και παλεύουμε να σώσουμε τον πλανήτη με χάρτινα καλαμάκια και κουταλάκια.»

Αναγνώστες

Η λίστα ιστολογίων μου

  • Aftodioikisi.gr
    Χανιά: Οι έξι υποθέσεις που εξετάζει η ΕΛΑΣ για ιατροδικαστή και τοξικολόγο
    Πριν από 11 δευτερόλεπτα
  • Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη
    Σταύρος Λυγερός: «Βλέπω τον Μητσοτάκη κάτω από το 25% στις εκλογές»
    Πριν από 1 ώρα
  • FONAKLAS .COM
    «Ξεπουλάνε» σε ιδιώτες τα αρχαία μνημεία της Ελλάδος – Στο «σφυρί» από Ακρόπολη μέχρι Επίδαυρο
    Πριν από 1 ώρα
  • ΖΕΙΔΩΡΟΝ
    Σύρος: Η 42χρονη γνώριζε το ζευγάρι, λέει ο πρώην σύζυγός της - Δεν υπήρχε καμία οικονομική διαμάχη
    Πριν από 4 ώρες
  • Ειδήσεις
    Μπούγας: «Η Δικαιοσύνη δεν μπορεί να χρησιμοποιείται ως μέσο εκφοβισμού»
    Πριν από 5 ώρες
  • Lykavitos.gr
    ΔΕΗ: Αναβάθμιση από Fitch σε «BB» με σταθερό outlook - Στα 24 δισ. ευρώ οι επενδύσεις έως το 2030
    Πριν από 5 ώρες
  • Tsotili Blogger
    Ετήσιος Καλοκαιρινός Χορός στην Βουχωρίνα Βοϊου... Κυριακή 9 Αυγούστου.
    Πριν από 5 ώρες
  • Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ®
    Πέθανε ο Τζων Τίκης τραγουδιστής 1946-2026
    Πριν από 7 ώρες
  • Η ΣΦΗΚΑ
    Ξεζούμισμα...«της ώρας»
    Πριν από 10 ώρες
  • ROMIANEWS
    Εξισωτικές αποζημιώσεις, στα 12,2 ευρώ το στρέμμα για ορεινές περιοχές και 8,9 για μειονεκτικές.
    Πριν από 10 ώρες
  • Karditsastakra
    Κραυγή αγωνίας από πυρόπληκτους στο Μάτι – Κινδυνεύουν να χάσουν τις επιδοτήσεις ανοικοδόμησης λόγω «παγωμένων» οικοδομικών αδειών
    Πριν από 21 ώρες
  • Οίμος-Αθήνα
    Η ΑΙΤΙΑ ΤΟΥ ΧΙΛΙΟΠΡΟΔΟΜΕΝΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΜΑΣ...
    Πριν από 21 ώρες
  • Αγορές
    Wall Street: Βαριές απώλειες με «βουτιά» Nasdaq – Στο επίκεντρο AI, πετρέλαιο και πληθωρισμός
    Πριν από 22 ώρες
  • Amazonios.net
    Οι σεισμοί που γίνονται σε ορισμένο γεωγραφικό πλάτος στη Λατινική Αμερική μεταφέρονται μετά από 52-53 μέρες σε Ελλάδα και Τουρκία?
    Πριν από 22 ώρες
  • KsipnisteRe.com
    Ελ Νίνιο: όταν ο Ειρηνικός αλλάζει τον καιρό ολόκληρου του πλανήτη
    Πριν από 22 ώρες
  • Το καραβάκι της ιστορίας
    Έξτρα παρθένο ελαιόλαδο VS Κορτιζόλη
    Πριν από 23 ώρες
  • ΖΕΥΣ ΕΛΑΥΝΩΝ
    "Εγω ειμαι στην φωτο?" Είσαι ακριδοκαβα...
    Πριν από 23 ώρες
  • Κουρδιστό Πορτοκάλι
    Πώς το Ισραήλ μετέτρεψε την έρημο σε παγκόσμιο κέντρο καινοτομίας και τεχνολογίας [VIDEO]
    Πριν από 1 ημέρα
  • Προϊόντα της Φύσης
    Βελτίωση οστικής πυκνότητας και συμπτωμάτων μέσω βελονισμού
    Πριν από 1 ημέρα
  • Κατοχικά Νεα, Εδώ η αλήθεια Ζει ακόμα…
    Εφιαλτικές διαστάσεις παίρνει ο Έμπολα – Πάνω από 2.500 κρούσματα στη ΛΔ Κονγκό
    Πριν από 1 ημέρα
  • Newsbeast
    Η επιστήμη της αγκαλιάς: Πώς το ανθρώπινο άγγιγμα θεραπεύει εγκέφαλο, καρδιά και ψυχή
    Πριν από 1 ημέρα
  • capital.gr
    Ο Γ. Βλάχος ζητά εξηγησεις από Κ. Μητσοτάκη για τα σπιτάκια ανακύκλωσης
    Πριν από 2 ημέρες
  • NtaskasNEWS | Γιάννης Ντάσκας
    Γηροκομείο- Πτωχοκομείο:ΣΟΣ, αλλά και θυσίες απο τους εργαζόμενους !..
    Πριν από 4 ημέρες
  • ΤΑ ΑΘΗΝΑΪΚΑ
    Εκδήλωση Μνήμης και Τιμής για τα 52 χρόνια από το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή στην Κύπρο
    Πριν από 4 ημέρες
  • Kozani 247 News
    kozan.gr: Όμορφο βράδυ Σαββάτου (18/7) στην Καρυδίτσα Κοζάνης με μουσική, τραγούδι και χορό (Βίντεο & Φωτογραφίες)
    Πριν από 5 ημέρες
  • Φτιάχνω μόνος μου: σπορά καλλιέργεια βότανα αποθήκευση τροφίμων
    Φτιάχνω παννάδα
    Πριν από 2 εβδομάδες
  • 24ωρο
    Ενώνουν τις δυνάμεις τους Νοσοκομείο Μεταξά και Πανεπιστήμιο Πειραιά προς όφελος των ογκολογικών ασθενών! (ΒΙΝΤΕΟ)
    Πριν από 3 εβδομάδες
  • ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ
    Το κοπάδι του κακού δηθεν φιλόζωοι δείχνουν ξανα πόσο κτηνώδες ειναι οι ιδιοι !
    Πριν από 4 εβδομάδες
  • ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ
    Παραδίδοντας και το τελευταίο ίχνος αξιοπρέπειας στους μουλάδες
    Πριν από 5 εβδομάδες
  • Εναλλακτική Δράση
    Carlos Castaneda: «Ο κόσμος δεν είναι αυτός που νομίζεις» | Μαθήματα από τον δον Χουάν
    Πριν από 1 μήνα
  • epilekta.com
    Παραλίγο «θερμό» επεισόδιο μεταξύ της Φ/Γ «Αδρίας» και τουρκικής πυραυλακάτου έξω από την Αστυπάλαια
    Πριν από 2 μήνες
  • kostas drosakis
    Μην αφήνεις το χθες να κλέβει το αύριο σου.
    Πριν από 5 μήνες
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    Στο 13,5% το μισθολογικό χάσμα ανδρών-γυναικών στην Ελλάδα - Πάνω από 25% στον κλάδο των ΜΜΕ
    Πριν από 5 μήνες
  • Hellas-Now
    Σε τι θερμοκρασία έχετε το ψυγείο σας; – Αυτή είναι η σωστή για την υγεία σας
    Πριν από 10 μήνες
  • Η Άποψη
    Πάτησε γκάζι και Εφές ο Παναθηναϊκός
    Πριν από 1 χρόνια
  • "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ"
    Maldives: Ένας Έλληνας δημιουργεί εμπειρίες σε ένα μαγικό νησί
    Πριν από 2 χρόνια
  • Αυτόχθονες Έλληνες
    Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο ερώτημα: Γιατί ο Όμηρος αγνοεί το όνομα Ιφιγένεια και την θυσία της.
    Πριν από 3 χρόνια
  • Workenter
    ΑΣΕΠ: Διοικητικοί και πολιτικοί μηχανικοί στο δήμο Σάμης
    Πριν από 4 χρόνια
  • ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ
    Απο τούδε και στο εξής...
    Πριν από 4 χρόνια
  • Λαλεί Πουλί...
    ΤΟ ΜΟΝΟ που λείπει είναι το... κίτρινο αστέρι! Συγχαρητήρια στους αντιφασίστες Κουτσούμπα-Τσίπρα-Πλεύρη!
    Πριν από 4 χρόνια
  • Ινφογνώμων Πολιτικά
    Παιδεία alert: Αγνοείται η κριτική σκέψη
    Πριν από 6 χρόνια
  • Ξάνθη Φιλοσοφείν
    Να πράττεις ό,τι γεννά έρωτα στην ψυχή σου...
    Πριν από 7 χρόνια
  • Simple Man
    Κωλόπαιδα
    Πριν από 11 χρόνια
  • Debater
  • antinews.gr
Εμφάνιση 5 Εμφάνιση όλων

Αναφορά κατάχρησης

Εγγραφείτε τώρα

ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΝΕΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟ MAIL ΣΑΣ!

Βάλτε το mail σας εδω:

Delivered by FeedBurner

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.