Περισσότερες λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα

Ένα ακόμα μαιευτήριο αναστέλλει τη λειτουργία του, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες, το ΛΗΤΩ θα πάψει να λειτουργεί ως μαιευτική κλινική.
Υπενθυμίζεται πως το ΛΗΤΩ ανήκει στον Όμιλο της Hellenic Healthcare Group (HHG), που πρόσφατα εξαγοράστηκε από την -συμφερόντων Άμπου Ντάμπι- Pure Health Holding. Στον όμιλο HHG περιλαμβάνονται το Metropolitan, το Υγεία,
το Μητέρα, το Λητώ, έξι ακόμα νοσοκομεία και 16 διαγνωστικά κέντρα. Η Pure Health Holding αγόρασε το 60% της HHG αποτιμώντας το σύνολο στα 2,3 δισ. δολάρια.Το μαιευτήριο ΛΗΤΩ, το 2023 παρουσίασε κύκλο εργασιών 11 εκατ. ευρώ, αλλά κατέγραψε λειτουργικές ζημιές 2,58 εκατ. ευρώ, ζημιές μετά φόρων 2,90 εκατ. ευρώ, ενώ τα έξοδα διοίκησής της ανήλθαν στα 2,9 εκατ. ευρώ. Επομένως, η αναδιάρθρωσή του κρινόταν αναμενόμενη.
Οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν το επόμενο διάστημα, ποια θα είναι δηλαδή η αλλαγή χρήσης του χώρου. Υφιστάμενες υπηρεσίες του ΛΗΤΩ αναμένεται να μεταφερθούν σε άλλες μονάδες του Ομίλου.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το ΛΗΤΩ είναι ένα ακόμη ιδιωτικό μαιευτήριο που κλείνει τα τελευταία χρόνια, γεγονός που αναπόφευκτα συνδέεται με την υπογεννητικότητα και το πρόβλημα του δημογραφικού που αντιμετωπίζει η χώρα μας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.
Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .