Δευτέρα, Φεβρουαρίου 17

Στην Ελλάδα, οι πολιτικοί προστατεύουν τους δικαστές, οι δικαστές συγκαλύπτουν τις πολιτικές ευθύνες, και όλοι μαζί ανταλλάσσουν χάρες

 
Thanos Dimadis

Έπεσα τυχαία χθες σε μια δήλωση της βουλευτή της ΝΔ Νομού Χανίων, κας Σ. Βολουδάκη, στην εκπομπή του Σεραφείμ Κοτρώτσου, όπου με περισπούδαστο ύφος υποστήριξε ότι είναι "θεσμική εκτροπή" να τολμά κάποιος να δηλώνει ότι δεν έχει εμπιστοσύνη στην Ελληνική Δικαιοσύνη. Κατά την κα Βολουδάκη, οι Έλληνες δικαστές πρέπει να είναι υπεράνω κάθε κριτικής, να τους εμπιστευόμαστε τυφλά, να μην τολμάμε καν να μιλήσουμε. Διότι, σύμφωνα με την ίδια, η Δικαιοσύνη είναι το "άβατο", όπως υπονόησε με την δήλωσή της και η ίδια και όπως κι άλλα στελέχη της κυβερνητικής πλειοψηφίας αφήνουν να υπονοηθεί ζητώντας... "σεβασμό στους Θεσμούς."
Ας της θυμίσω, λοιπόν, ότι και οι παπάδες της Καθολικής Εκκλησίας παρουσίαζαν στους πιστούς την αγνότητά τους, την ηθική τους, τη σχέση τους με τον Θεό. Και πίσω από τις κλειστές πόρτες του Βατικανού, βίαζαν παιδιά. Το 2002, η εφημερίδα Boston Globe αποκάλυψε ότι δεκάδες υψηλόβαθμα στελέχη της Καθολικής Εκκλησίας συγκάλυπταν παιδεραστές ιερείς, μεταθέτοντάς τους αντί να τους τιμωρούν.
Άρα, κα Βολουδάκη, όταν λέτε ότι η Δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι ιερή και αμόλυντη και ότι κανείς δεν πρέπει να τη σπιλώνει γιατί έτσι διαπράττει "θεσμική εκτροπή", σκεφτείτε ότι τα ίδια ακριβώς έλεγαν και οι υποστηρικτές του Βατικανού, ότι είναι "αμαρτία" να μέμφονται την Καθολική Εκκλησία. μέχρι που αποκαλύφθηκαν τα σκάνδαλα πίσω από τις κλειστές πόρτες.
Ξέρετε τι πραγματικά είναι θεσμική εκτροπή, κα Βολουδάκη;
Θεσμική εκτροπή δεν είναι να αμφισβητεί κανείς την αξιοπιστία της Δικαιοσύνης. Θεσμική εκτροπή είναι να έχουν καεί 102 άνθρωποι στο Μάτι και η Ελληνική Δικαιοσύνη να αποφασίζει ότι δεν υπάρχει κανένα κακούργημα.
Και επειδή αρκετά μιλήσαμε αφηρημένα για τη "Δικαιοσύνη", ας μιλήσουμε με ονόματα:
Θεσμική εκτροπή είναι όταν ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Κωνσταντίνος Σπυρόπουλος αρνείται να αναβαθμίσει τις κατηγορίες σε κακούργημα και αποφασίζει ότι το να καούν 104 άνθρωποι ζωντανοί είναι απλά ένα εξαγοράσιμο πλημμέλημα.
Θεσμική εκτροπή είναι όταν το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, με πρόεδρο τον δικαστή Γιώργο Κασσίμη και πρωτοδίκες Θ. Τραϊανίδου και Ν. Ρεβύθη, εκδίδει βούλευμα που απαλλάσσει από τις ευθύνες στελέχη της Αστυνομίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης χωρίς να τους δικάσει καν.
Θεσμική εκτροπή είναι όταν ο ανακριτής Αθανάσιος Μαρνέρης ζητά τρεις φορές την αναβάθμιση του κατηγορητηρίου σε κακούργημα για υψηλόβαθμα στελέχη της Πυροσβεστικής και της Πολιτικής Προστασίας, και το άβατο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών απορρίπτει το αίτημά του.
Θεσμική εκτροπή είναι όταν η Εισαγγελία Εφετών, που θα μπορούσε να παρέμβει αυτεπάγγελτα, σιωπά και γίνεται συνώνυμη της συγκάλυψης της απόφασης του εισαγγελέα Σπυρόπουλου.
Θεσμική εκτροπή είναι όταν δικαστές συγκαλύπτουν τον πρώην αρχηγό της Πυροσβεστικής, Βασίλη Ματθαιόπουλο, ο οποίος καταγράφηκε σε ηχητικά ντοκουμέντα να απειλεί και να εκβιάζει πραγματογνώμονα προκειμένου να συγκαλύψει τις ευθύνες κρατικών αξιωματούχων. Και αντί να βρίσκεται στη φυλακή, ζει ανενόχλητος απολαμβάνοντας τη σύνταξή του, ενώ 102 άνθρωποι είναι νεκροί ή καμένοι ολοσχερώς.
Και τώρα, κα Βολουδάκη, να σας ρωτήσω κάτι: Ποιος είναι πραγματικά ο θεσμικός εκτροπέας; Αυτός που αμφισβητεί τη Δικαιοσύνη ή οι ίδιες οι πράξεις και οι αποφάσεις τέτοιων δικαστών;
Στην Ελλάδα, οι πολιτικοί προστατεύουν τους δικαστές, οι δικαστές συγκαλύπτουν τις πολιτικές ευθύνες, και όλοι μαζί ανταλλάσσουν χάρες: Οι μεν πολιτικοί εξασφαλίζουν ασυλία από τους δικαστές (και τους εαυτούς τους στη Βουλή), οι δε δικαστές ανταμείβονται με προαγωγές, θέσεις και "άβατα" χωρίς να λογοδοτούν σε κανέναν. Ούτε σε ζωντανούς, ούτε σε νεκρούς, ούτε καν στη συνείδησή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .