Κυριακή, Μαρτίου 16

Τραγωδία στην πόλη Kocani της Βόρειας Μακεδονίας

 Τουλάχιστον 51 νεκροί και περισσότεροι από 100 τραυματίες, σύμφωνα με τον Υπουργό Εσωτερικών - Στον κατάμεστο από νέους χώρο γινόταν συναυλία δημοφιλούς συγκροτήματος - Βίντεο με τη στιγμή που ξεκινούν οι φλόγες στην οροφή του κλαμπ

Τραγωδία στην πόλη Kocani της Βόρειας Μακεδονίας

Πυρκαγιά που ξέσπασε νωρίς σήμερα το πρωί (04:00 ώρα Ελλάδας) σε νυχτερινό κέντρο στην πόλη Kocani (Κότσανη) της Βόρειας Μακεδονίας που βρίσκεται σε απόσταση 120 χιλιομέτρων από τα Σκόπια στο ανατολικό τμήμα της χώρας, άφησε πίσω της δεκάδες νέους ανθρώπους νεκρούς και τραυματίες, όπως μεταδίδουν τοπικά μέσα

ενημέρωσης.


Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε και εξαπλώθηκε στο ταβάνι και την οροφή του νυχτερινού κλαμπ ενώ οι νεκροί σύμφωνα με τον πρώτο απολογισμό είναι 51, εκ των οποίων οι περισσότεροι νεαρής ηλικίας.

Δείτε βίντεο με τη στιγμή που ξεκινά η φωτιά στην οροφή του πολυσύχναστου κέντρου διασκέδασης:

Περισσότεροι από 100 νέοι άνθρωποι τραυματίστηκαν στην πυρκαγιά, δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών της χώρας, ο οποίος μετέβη στο σημείο της τραγωδίας.

Η πυρκαγιά ξέσπασε σε ντισκοτέκ γεμάτη κόσμο στην πόλη Κότσανη, ενώ έδινε συναυλία δημοφιλές συγκρότημα μουσικής χιπ χοπ.

«Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουμε προς το παρόν, 51 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και πάνω από 100 τραυματίστηκαν και διακομίστηκαν στα νοσοκομεία στην Στιπ, την Κότσανη και τα Σκόπια», δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών Πάντσε Τοσκόφσκι.

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της χώρας ΜΙΑ, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στην ντισκοτέκ «Pulse» στην πόλη Κότσανη των περίπου 30.000 κατοίκων, στη διάρκεια συναυλίας του DNK, συγκροτήματος χιπ χοπ που είναι πολύ δημοφιλές στη χώρα. Ο κόσμος που είχε πάει να παρακολουθήσει τη συναυλία, η οποία άρχισε τα μεσάνυχτα τοπική ώρα, αποτελείτο κυρίως από νέους, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο SDK, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε γύρω στις 03:00 τοπική ώρα (04:00 ώρα Ελλάδος). Το ξεκίνημα της φωτιάς, σύμφωνα με ορισμένα μέσα ενημέρωσης, είναι πιθανό να προκλήθηκε από πυροτεχνήματα.

 

Η εισαγγελία ανέφερε σε ανακοίνωσή της ότι βρίσκεται σε εξέλιξη η καταμέτρηση «του αριθμού των θυμάτων και των τραυματιών στην πυρκαγιά».

Συλληπητήρια από τον Έλληνα ΥΠ.ΕΞ

Τα συλληπητήριά του εξέφρασε ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Γ. Γεραπετρίτης στον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας Timcho Mucunski, σχετικά με την τραγική πυρκαγιά.

«Ο ΥΠΕΞ Γιώργος Γεραπετρίτης είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον ΥΠΕΞ Βόρειας Μακεδονίας Timcho Mucunski» αναφέρει σχετική ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .