Ο ΧΑΦΙΕΣ

Σελίδες

  • Αρχική σελίδα
  • LIVE SCORES -ΠΑΜΕ ΣΤΟΙΧΗΜΑ

Τρίτη, Απριλίου 15

Αυτή η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τις υποκλοπές και τα bots δολοφονίας δικαίωσε τον Όργουελ

Αυτή η κυβέρνηση Μητσοτάκη με τις υποκλοπές και τα bots δολοφονίας δικαίωσε τον Όργουελ 

Η περιφρόνηση για τους θεσμούς, η απόπειρα ελέγχου της σκέψης, όπως έλεγε ο Όργουελ, μέσω προπαγάνδας και bots, η ηθική εξόντωση αντιπάλων με δολοφονίες χαρακτήρα, δεν μπορούν να θεωρηθούν «φιλελεύθερη πολιτική» αλλά μέθη της εξουσίας 

Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Το 1984 του Τζορτζ  Όργουελ θεωρείται βιβλίο αναφοράς όσων δηλώνουν «φιλελεύθεροι». Και όντως είναι μια αριστουργηματική αποτύπωση ενός ολοκληρωτικού καθεστώτος που δεν θέλει απλώς να καταστείλει αλλά να κυριαρχήσει πλήρως στη σκέψη των υπηκόων, μέσα από έναν εκτεταμένο μηχανισμό επιτήρησης, παρακολούθησης και καταστολής, αλλά και συστηματική προσπάθεια να αλλάξει πλήρως ο τρόπος που μιλούν και σκέφτονται οι υπήκοοι, μέσα από τον τρόπο που διώκονται ακόμη και τα «εγκλήματα σκέψης». Έτσι που στο τέλος οι άνθρωποι να ταυτίζονται πλήρως με αυτούς που έχουν την εξουσία και να μην μπορούν να σκεφτούν πέρα από όσα υποδεικνύει ο «Μεγάλος Αδελφός».

Παρότι σε μεγάλο βαθμό το 1984 θεωρήθηκε ένα κλασικό «αντικομμουνιστικό» κείμενο, δεδομένης της επικριτικής στάσης του Όργουελ απέναντι στην ΕΣΣΔ και τον Στάλιν ήδη από τη δεκαετία του 1930, ο Όργουελ δεν έγραψε ένα βιβλίο απλώς και μόνο για να δείξει πώς θα εξελίσσονταν τα πράγματα εάν κυριαρχούσε κάτι ανάλογο με τον «υπαρκτό σοσιαλισμό». Κυρίως τον απασχολούσε πώς θα μπορούσαν στις σύγχρονες κοινωνίες ούτως ή άλλως να αναδειχθούν μορφές ολοκληρωτικής κυριαρχίας, ακόμη και με αφετηρία τη «μεσαία τάξη».

Και ο τρόμος του ήταν ότι θα πηγαίναμε σε μορφές ολοκληρωτισμού που θα αρνούνταν κάθε επίκληση ουτοπίας ή δικαιοσύνης αλλά αντιθέτως θα στηρίζονταν αποκλειστικά στην εξουσία ως αυτοσκοπό, στη «μπότα που πατάει το πρόσωπο ενός ανθρώπου» κατά τη χαρακτηριστική εικόνα που αναφέρει ένας από τους ήρωες.

Και είναι κάπου προς το τέλος του βιβλίου όταν ο Ο’ Μπράιεν, που πια έχει αποκαλυφθεί ότι είναι άνθρωπος του καθεστώτος και εξηγεί στον Γουίνστον, τον κεντρικό ήρωα του βιβλίου, τον πυρήνα της κυνικής ιδεολογίας του, λέει τη χαρακτηριστική φράση «πάντα θα υπάρχει η μέθη της εξουσίας».

Πιστεύω ότι αυτή η «μέθη της εξουσίας» είναι η καλύτερη περιγραφή αυτών που βλέπουμε τριγύρω μας.

Αρκεί να αναλογιστούμε αυτά που έχουμε ζήσει το τελευταίο διάστημα.

Είχαμε το σκάνδαλο των υποκλοπών, που αποκαλύφθηκε ότι μέσα από το Μέγαρο Μαξίμου είχε στηθεί ένας μηχανισμός παρακολούθησης και μέσω ΕΥΠ και παράνομου κατασκοπευτικού λογισμικού υπέκλεπτε συνομιλίες υπουργών, της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων, ανώτατων δικαστικών, πολιτικών, επιχειρηματιών και δημοσιογράφων.

Και όλα αυτά με τη δικαιοσύνη να λέει ότι δεν υπήρξε εμπλοκή πολιτικών προσώπων και απλώς κάποιοι «ιδιώτες» είχαν το χούι, σε βαθμό πλημμελήματος και μόνο, να παρακολουθούν σημαίνουσες προσωπικότητες.

Είχαμε την τραγωδία στα Τέμπη όπου ζήσαμε την επίμονη άρνηση ανάληψης της αδιαμφισβήτητης πολιτικής ευθύνης της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη για το πώς βρέθηκαν δύο τρένα να κινούνται στην ίδια γραμμή και να μην υπάρχει καμία υποδομή ασφάλειας για να αποτρέψει τη σύγκρουση, όπου είχαμε την παρωδία εξεταστικής, τη «μονταζιέρα» της επόμενης μέρας, το «μπάζωμα» των στοιχείων.

Έχουμε τώρα τις μεγάλες αποκαλύψεις για το πώς η κυβέρνηση Μητσοτάκη είχε στήσει έναν παρακρατικό μηχανισμό χειραγώγησης της κοινής γνώμης, παραπληροφόρησης και «δολοφονίας χαρακτήρων», έναν μηχανισμό για να πληρώνονται bots και να ενεργοποιείται πλήθος ψεύτικων λογαριασμών, ώστε να διαχέεται η κυβερνητική προπαγάνδα, να σπιλώνονται άνθρωποι, να αναπαράγονται πλήθος ψευδείς πληροφορίες και υπαγορευμένες «γνώμες».

Δείτε, για παράδειγμα, πώς την ημέρα που δόθηκε η συνέντευξη Τύπου των συγγενών των θυμάτων, αμέσως ενεργοποιήθηκαν δεκάδες bots που δεν έκαναν τίποτα άλλο παρά να χυδαιολογούν σε βάρος της Μαρίας Καρυστιανού με τρόπο συντονισμένο και επίμονο, με αποτέλεσμα όποιος έμπαινε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης να μην μπορεί παρά να πέσει και πάνω σε μια από αυτές τις χυδαιότητες.

Γιατί αυτόν τον μηχανισμό χρηματοδοτούσαν ουσιαστικά οι Βαρβιτσιώτης και Ολύμπιος όταν πήραν στη δούλεψή τους τα στελέχη της διαβόητης «Ομάδας Αλήθειας».

Δεν ήταν απλώς ότι έπρεπε κάπου να «παρκαριστούν» κάποια στελέχη με ειδικές κομματικές αποστολές, πρακτική διαδεδομένη από χρόνια. Ήταν ότι έπρεπε, ακόμη και με όρους… ΣΔΙΤ, να χρηματοδοτηθεί ο μηχανισμός των bots, ο μηχανισμός της σπίλωσης και της συκοφαντίας που έχει στηθεί με κυβερνητική καθοδήγηση.

Αυτός ακριβώς ο μηχανισμός που βγαίνουν σήμερα, το ένα μετά το άλλο τα στελέχη της ΝΔ και τον χαιρετίζουν στους λογαριασμούς τους στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Και γιατί χρειάζεται αυτή η στρατιά από bots και η προσπάθεια για τόσο επιθετική κυριαρχία σε επίπεδο ενημέρωσης και δημόσιας σφαίρας;

Εδώ είναι που ο Όργουελ αποδεικνύεται και πάλι χρήσιμος.

Γιατί δείχνει πώς σε ένα σύστημα ολοκληρωτικής κυριαρχίας το βασικό δεν είναι απλώς ο έλεγχος της σκέψης, είναι η ικανότητα να περνάει ως αυτονόητη η οποιαδήποτε συγκυριακή τοποθέτηση και η οποιαδήποτε αλλαγή γραμμής. Ακόμη και εάν αυτό σημαίνει διαρκές ξαναγράψιμο της ιστορίας και «αλλαγή του παρελθόντος» ακριβώς ώστε να μπορεί να «προστατευτεί το αλάθητο του Κόμματος».

Αυτή είναι στο «1984» η δουλειά του «Υπουργείου Αλήθειας» που στην πραγματικότητα απλώς παράγει το ένα ψέμα μετά το άλλο, όπως ακριβώς το «Υπουργείο Αγάπης» έχει ως ευθύνη την καταστολή και την κατασκοπία. Και κεντρικό τμήμα αυτής της προσπάθειας η τέχνη της «διπλής σκέψης»: «Να λες ηθελημένα ψέματα ενώ πιστεύεις ειλικρινά ότι είναι αλήθεια, να ξεχνάς όλα τα γεγονότα που έχουν γίνει ενοχλητικά και, όταν χρειάζεται να τ’ ανασύρεις από τη λήθη, μόνο για το χρονικό διάστημα που πρέπει, ν’ αρνιέσαι την ύπαρξη μιας αντικειμενικής πραγματικότητας, ενώ την ίδια στιγμή ξέρεις πως η πραγματικότητα αυτή υπάρχει».

Σας θυμίζουν τίποτα όλα αυτά;

Αυτό που ζούμε στην Ελλάδα είναι ακριβώς η «μέθη της εξουσίας» που περιέγραψε ο Όργουελ.

Η μέθη της εξουσίας μιας κυβέρνησης που κάνει πράξη αυτό που κάποτε κατηγόρησε τους αντιπάλους της ότι δοκίμασαν να κάνουν, δηλαδή να ελέγξουν όλους τους «αρμούς της εξουσίας», καθώς είναι σαφές πως είναι μια κυβέρνηση που: Ασκεί μια εντυπωσιακή χειραγώγηση στο σύνολο του κρατικού μηχανισμού, την ώρα που επιδίδεται σε ένα ξαναγράψιμο θεμελιωδών πλευρών του θεσμικού πλαισίου. Επιδιώκει πρωτοφανή επιρροή σε μια δικαιοσύνη που φαίνεται αποφασισμένη – ή είναι καταδικασμένη;- να μην ανακαλύψει ποτέ και πουθενά ποινική ευθύνη κυβερνητικών παραγόντων. Προσπαθεί με πλήθος μηχανισμούς, από τη «Λίστα Πέτσα» έως την «Ομάδα αλήθειας», μια χωρίς προηγούμενο χειραγώγηση όχι απλώς της ενημέρωσης αλλά ελέγχου της δημόσιας σφαίρας συνολικά, δοκιμάζοντας να φτιάξει μια «Νέα Ομιλία» όπου λέξεις όπως πολιτική ευθύνη, δημόσιο συμφέρον, κοινωνική ανάγκη, ευημερία, δικαιοσύνη, θα χάνουν ουσιαστικά το νόημά τους.

Το «1984» τελειώνει δυστοπικά, αποτυπώνοντας την βαθύτερη απογοήτευση του Όργουελ, ή την προειδοποίησή του. Ο Γουίνστον υποτάσσεται και «είχε κερδίσει τη μάχη ενάντια στον εαυτό του. Αγαπούσε τον Μεγάλο Αδελφό».

Όμως, δεν είναι καθόλου δεδομένο ότι τα πράγματα θα εξελιχθούν έτσι και εδώ. Σε τελική ανάλυση, όλος αυτός ο κόσμος που βγήκε στο δρόμο, όλοι αυτοί οι άνθρωποι που επιμένουν να ζητούν δικαιοσύνη και οξυγόνο, όλοι αυτοί οι άνθρωποι που δεν «αγοράζουν» το κυβερνητικό αφήγημα, «δεν αγαπούν τον Μεγάλο Αδελφό», ούτε πρόκειται να τον αγαπήσουν. Όσα πληρωμένα bots και εάν ενεργοποιηθούν, όση λάσπη και εάν παράγουν, όσο ψέμα και εάν διακινήσουν.

Ειδήσεις Σήμερα: Headlines
 https://www.in.gr/2025/04/12/editorial/ayti-kyvernisi-mitsotaki-tis-ypoklopes-kai-ta-bots-dolofonias-dikaiose-ton-orgouel/
at 4/15/2025 09:00:00 μ.μ.
Αποστολή με μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου BlogThis!Κοινοποίηση στο XΜοιραστείτε το στο FacebookΚοινοποίηση στο Pinterest

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .

Νεότερη ανάρτηση Παλαιότερη Ανάρτηση Αρχική σελίδα
Εγγραφή σε: Σχόλια ανάρτησης (Atom)
Βοηθήστε μας με μια μικρή συνεισφορά για να μπορέσουμε να κρατήσουμε το site oxafies.com για την ενημέρωσή σας και για να μαθαίνετε ότι σας κρύβουν οι άλλοι.

Τελευταια νεα

Ντιπές Τσακραμπάρτι: «Δεν θα επιβιώσουμε αν συνεχίσουμε να ψεκάζουμε με αεροζόλ»

Μπορεί το όνομα του Ντιπές Τσακραμπάρτι να μην είναι ιδιαίτερα γνωστό στην Ελλάδα, όμως ο ινδικής καταγωγής συγγραφέας του δοκιμίου «Κλιμα...

_

_

Εγγραφείτε τώρα

ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΝΕΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟ MAIL ΣΑΣ!

Βάλτε το mail σας εδω:

Delivered by FeedBurner

Συνολικές προβολές σελίδας

Sparkline

Δημοφιλείς αναρτήσεις

  • Η ήσυχη σοφία του να μεγαλώνεις: Τι να μοιράζεσαι και τι να κρατάς για τον εαυτό σου
  • LAURA KOVESI – Ευρωπαϊκή Εισαγγελέας
  • ΔΕΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΤΙ ΕΣΤΙ ΤΣΙΠΡΑΣ
  • Σωτήρης Μουστάκας: Μια περούκα, μια ταυτότητα… και μια ανάληψη που έγραψε ιστορία – Δείτε το βίντεο
  • Αποκάλυψη της Μαρίας Δεναξα για τα Rafale που έρχονται με πυρηνικά στην Ελλάδα
  • Ντιπές Τσακραμπάρτι: «Δεν θα επιβιώσουμε αν συνεχίσουμε να ψεκάζουμε με αεροζόλ»
  • ΕΧΕΤΕ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙ;
  • ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΜΕΣΩΣ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΕΙΛΗΣ ΑΔΕΣΠΟΤΟΥ
  • Στη Σύρο προσφέρουν δωρεάν διαμονή σε όσους επιθυμούν να φροντίζουν τα αδέσποτα του νησιού
  • Έξω από την αυλόπορτα του Μεγάρου Μαξίμου υπάρχει σκοπός αστυνομικός που χαιρετά, στρατιωτικά μάλιστα, κάθε εισερχόμενο Υπουργό

Αναγνώστες

Η λίστα ιστολογίων μου

  • ΖΕΙΔΩΡΟΝ
    Τρία χρόνια φυλάκιση σε 22χρονο: Έτρεχε με 162χλμ στη Θεσσαλονίκης - Έδεσσας
    Πριν από 51 δευτερόλεπτα
  • Aftodioikisi.gr
    Κρίσιμη η κατάσταση του 12χρονου που είχε τροχαίο με πατίνι
    Πριν από 1 ώρα
  • epilekta.com
    Τουρκία: Ανακαλύφθηκε εντυπωσιακό ψηφιδωτό 1.800 ετών με την αρχαιοελληνική λέξη «Τρύφη» – Τι σημαίνει (φώτο)
    Πριν από 1 ώρα
  • Newsbeast
    Βαριές καταγγελίες από την αδελφή του Νικήτα: «Η αστυνομία μου έλεγε βούλωσέ το – Ζούσαμε μια κόλαση»
    Πριν από 1 ώρα
  • KsipnisteRe.com
    Ζούμε την απόλυτη επανάληψη της στρατηγικής του Covid-19.
    Πριν από 3 ώρες
  • Ειδήσεις
    Κατσανιώτης στην ΚΟ της ΝΔ: Στοχευμένη επαναφορά του 13ου μισθού, μηδενικός ΦΠΑ σε βασικά προϊόντα
    Πριν από 3 ώρες
  • Lykavitos.gr
    Foreigner: Για πρώτη φορά στην Ελλάδα με support τον Κώστα Τουρνά
    Πριν από 3 ώρες
  • capital.gr
    Ουκρανικά drones έπληξαν ρωσικό διυλιστήριο στην πόλη Περμ
    Πριν από 3 ώρες
  • Taxalia Blog - Θεσσαλονίκη
    Το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle έλαβε εντολή να πλησιάσει το Στενό του Ορμούζ
    Πριν από 4 ώρες
  • Tsotili Blogger
    Σύλλογος Γυναικών Νεάπολης... Εκδήλωση για την γιορτή της Μητέρας το Σάββατο 9 Μαϊου.
    Πριν από 4 ώρες
  • Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ®
    Λιστερίωση, 1 στους 2 Έλληνες αγνοεί τον κίνδυνό της
    Πριν από 5 ώρες
  • FONAKLAS .COM
    Ο Κ. Μητσοτάκης έδωσε «συγχωροχάρτι» στους βουλευτές για τον ΟΠΕΚΕΠΕ – «Όλοι στα ψηφοδέλτια»
    Πριν από 6 ώρες
  • Karditsastakra
    Δεν αντέχει άλλο ο κόσμος με την κυβέρνηση Μητσοτάκη – Έκτη πιο ακριβή η βενζίνη της Ελλάδας σε όλο τον κόσμο – Πληρώνουν την αισχροκέρδεια οι Έλληνες
    Πριν από 6 ώρες
  • Amazonios.net
    Πώς η Βουλή Ελλάδος και Κύπρου χρηματοδοτούν τη Τουρκική πολεμική Βιομηχανία
    Πριν από 6 ώρες
  • Αγορές
    Νορβηγία: Αιφνιδίασε αυξάνοντας τα επιτόκια
    Πριν από 7 ώρες
  • ROMIANEWS
    Οι 7 υποθέσεις άγριας δολοφονίας παιδιών από τους γονείς τους, που σόκαραν την ελληνική κοινωνία
    Πριν από 7 ώρες
  • Η ΣΦΗΚΑ
    Οι ψυχοκόρες της Ελλάδας — Από την αθέατη υπηρεσία στην κραυγή της Σπυριδούλας
    Πριν από 7 ώρες
  • ΖΕΥΣ ΕΛΑΥΝΩΝ
    και ένα σχετικό άρθρο που διάβασα πριν λίγο..........
    Πριν από 10 ώρες
  • Οίμος-Αθήνα
    ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΙΣΡΑΗΛΙΝΩΝ ΚΑΤΑ ΑΝΝΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΩΝ ΜΙΚΡΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ...
    Πριν από 19 ώρες
  • Κουρδιστό Πορτοκάλι
    Melania Trump> Μια μητέρα νιώθει δέος όταν καλωσορίζει το παιδί της στον κόσμο
    Πριν από 22 ώρες
  • Κατοχικά Νεα, Εδώ η αλήθεια Ζει ακόμα…
    Συναγερμός και στη Γαλλία: Βρέθηκε κρούσμα χανταϊού – Ήταν στην ίδια πτήση με επιβάτη του Hondius
    Πριν από 1 ημέρα
  • Εναλλακτική Δράση
    Οι επτά τύποι ξεκούρασης: Γιατί η κόπωση δεν λύνεται πάντα με ύπνο
    Πριν από 1 ημέρα
  • ΝΕΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΦΟΡΟΥΜ
    Ο τυχοδιωκτισμός ενός ανιστόρητου, θα χαρίσει στρατηγική νίκη στους μουλάδες;
    Πριν από 1 ημέρα
  • Kozani 247 News
    Aφιέρωμα kozan.gr: Αναπηρικό αμαξίδιο, χωρίς χειριστήρια, με έλεγχο εγκεφάλου σχεδιάζουν φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας – Η φοιτητική ερευνητική ομάδα Βιοϊατρικής Μηχανικής με την ονομασία «BioMec Team» (Φωτογραφίες)
    Πριν από 1 ημέρα
  • Προϊόντα της Φύσης
    «Βάλε ένα χεράκι», μια φράση που κουβαλά έναν ολόκληρο κόσμο
    Πριν από 1 ημέρα
  • Φτιάχνω μόνος μου: σπορά καλλιέργεια βότανα αποθήκευση τροφίμων
    Άγρια φυτά που μπορείς να μετατρέψεις σε αλεύρι (και πώς να το κάνεις)
    Πριν από 1 ημέρα
  • ΤΑ ΑΘΗΝΑΪΚΑ
    Ήρωας – πρότυπο
    Πριν από 2 ημέρες
  • NtaskasNEWS | Γιάννης Ντάσκας
    Αυτοί οι δημοσιογράφοι είναι τα θύματα των υποκλοπών και των εξουσιών γιατί “τα λεφτά είναι πολλά”!Ονόματα και διαβολικές συμπτώσεις…
    Πριν από 2 ημέρες
  • Το καραβάκι της ιστορίας
    Αθήνα-Πρωτεύουσα: Από την ιστορία στην πολεοδομία
    Πριν από 1 εβδομάδα
  • ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΑΕΤΟΣ
    Ξανά έπεσαν απο τα σύννεφα οι σύμμαχοι των φύλων που προσπάθησαν να την μετατρέψουν σε π@ρνη
    Πριν από 2 εβδομάδες
  • 24ωρο
    ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΜΕΤΑΞΑ: «Οι ψεκασμένοι που έλεγαν ότι θα το κλείσουμε, άλλαξαν σενάριο & λένε ότι το πουλάμε!»
    Πριν από 4 εβδομάδες
  • kostas drosakis
    Μην αφήνεις το χθες να κλέβει το αύριο σου.
    Πριν από 3 μήνες
  • ΕΡΓΑΣΙΑ
    Στο 13,5% το μισθολογικό χάσμα ανδρών-γυναικών στην Ελλάδα - Πάνω από 25% στον κλάδο των ΜΜΕ
    Πριν από 3 μήνες
  • Hellas-Now
    Σε τι θερμοκρασία έχετε το ψυγείο σας; – Αυτή είναι η σωστή για την υγεία σας
    Πριν από 8 μήνες
  • Η Άποψη
    Πάτησε γκάζι και Εφές ο Παναθηναϊκός
    Πριν από 1 χρόνια
  • "Ο ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΑΣ"
    Maldives: Ένας Έλληνας δημιουργεί εμπειρίες σε ένα μαγικό νησί
    Πριν από 2 χρόνια
  • Αυτόχθονες Έλληνες
    Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ στο ερώτημα: Γιατί ο Όμηρος αγνοεί το όνομα Ιφιγένεια και την θυσία της.
    Πριν από 2 χρόνια
  • Workenter
    ΑΣΕΠ: Διοικητικοί και πολιτικοί μηχανικοί στο δήμο Σάμης
    Πριν από 3 χρόνια
  • ΘΕΡΑΠΕΥΤΗΣ
    Απο τούδε και στο εξής...
    Πριν από 4 χρόνια
  • Λαλεί Πουλί...
    ΤΟ ΜΟΝΟ που λείπει είναι το... κίτρινο αστέρι! Συγχαρητήρια στους αντιφασίστες Κουτσούμπα-Τσίπρα-Πλεύρη!
    Πριν από 4 χρόνια
  • Ινφογνώμων Πολιτικά
    Παιδεία alert: Αγνοείται η κριτική σκέψη
    Πριν από 6 χρόνια
  • Ξάνθη Φιλοσοφείν
    Να πράττεις ό,τι γεννά έρωτα στην ψυχή σου...
    Πριν από 7 χρόνια
  • Simple Man
    Κωλόπαιδα
    Πριν από 10 χρόνια
  • Debater
  • antinews.gr
Εμφάνιση 5 Εμφάνιση όλων

Αναφορά κατάχρησης

Εγγραφείτε τώρα

ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΝΕΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΣΤΟ MAIL ΣΑΣ!

Βάλτε το mail σας εδω:

Delivered by FeedBurner

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Εικόνες θέματος από hdoddema. Από το Blogger.