Σάββατο, Μαΐου 3

Eνας στους τρεις Έλληνες βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας

 Τα στοιχεία της Eurostat φανερώνουν τη νέα αρνητική πρωτιά για την κυβέρνηση Μητσοτάκη

Eνας στους τρεις Έλληνες βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας

Σε μια από τις πιο ανησυχητικές αναφορές των τελευταίων ετών, η Eurostat κατέταξε την Ελλάδα στην τρίτη υψηλότερη θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε κίνδυνο φτώχειας και κοινωνικού αποκλεισμού.

Πρόκειται για ένα στοιχείο που καταδεικνύει τις σοβαρές ευθύνες της κυβέρνησης Μητσοτάκη, η οποία, παρά τις υποσχέσεις της για ευημερία

και ανάπτυξη, έχει αποτύχει παταγωδώς στην προστασία των πιο ευάλωτων στρωμάτων της κοινωνίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, σχεδόν ένας στους τρεις Έλληνες βρίσκεται σε κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού, με το σχετικό ποσοστό να παρουσιάζει αύξηση την ώρα που σε άλλες ευρωπαϊκές χώρες παρατηρείται βελτίωση.

Συγκεκριμένα η χώρα μας βρίσκεται στην στην τρίτη θέση με 26,9% ακολουθώντας τη Ρουμανία με 27,9% και τη Βουλγαρία που κατέχει την αρνητική πρωτιά με 30,3%. Την ίδια στιγμή τα χαμηλότερα ποσοστά έχουν η Τσεχία με 11,3%, η Σλοβενία με 14,4%, η Ολλανδία με 15,4%, η Πολωνία με 16%) και η Ιρλανδία  με 16,7%.

Αυτό το δεδομένο γίνεται ακόμα πιο εφιαλτικό αν αναλογιστεί κανείς τις συνεχόμενες αυξήσεις στις τιμές βασικών αγαθών, την ανεξέλεγκτη ακρίβεια σε ενέργεια, καύσιμα και τρόφιμα αλλά και τους στάσιμους μισθούς.

Η κυβέρνηση της ΝΔ επιμένει να παρουσιάζει μια ωραιοποιημένη εικόνα, μιλώντας για… ανάπτυξη ωστόσο πίσω από τα επικοινωνιακά σόου, τα ελληνικά νοικοκυριά ασφυκτιούν . Οι Οι Έλληνες πληρώνουν από τους υψηλότερους λογαριασμούς ενέργειας στην Ευρώπη, την ώρα μάλιστα που ο κατώτατος μισθός δεν συμβαδίζει με το πραγματικό κόστος ζωής.

Μέχρι στιγμής η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει μόνο μέτρα-ασπιρίνες και επιλέγει την αδράνεια και την επιδοματική πολιτική με κύριο στόχο να «ανεβάσει» τα ποσοστά των δημοσκοπήσεων.

Τα υπερκέρδη των καρτέλ και των μεγάλων επιχειρήσεων προστατεύονται σκανδαλωδώς ενώ η αισχροκέρδεια εξακολουθεί να «οργιάζει».

Η κοινωνία δεν αντέχει άλλο.


 

https://www.zougla.gr/greece/enas-stous-treis-ellines-vrisketai-se-kindyno-ftocheias/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .