Ο Τζόν Μακ Γουόρτερ, Αμερικανός γλωσσολόγος αναπληρωτής καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια, είναι ακόμα πιο απότομος καθώς δηλώνει ότι μέχρι το 2115 πιθανόν να έχουν αντέξει λιγότερες από 600 γλώσσες παγκοσμίως.
Ο κυριότερος λόγος είναι η παγκοσμιοποίηση, καθώς τα παιδιά των μεταναστών μπορεί να χρησιμοποιούν τις γλώσσες των γονιών τους στο σπίτι, αλλά δεν θα τις μάθουν ποτέ ως μέρος της δημόσιας ζωής τους, και ως εκ τούτου θα αισθάνονται πιο άνετα με την επίσημη γλώσσα του τόπου στον οποίο μεγαλώνουν. Καθώς ως επί το πλείστον, θα μιλούν αυτή τη γλώσσα στα δικά τους παιδιά αυτά δεν θα γνωρίζουν τις γλώσσες των παππούδων τους οι οποίες σύντομα θα πάψουν να ομιλούνται και να συνεπώς να υφίστανται.
Όπως λέει ‘στο βαθμό που υπάρχουν λιγότερες γλώσσες, σίγουρα θα υπάρχουν λιγότεροι πολιτισμοί καθώς μια γλώσσα δεν είναι απλώς μια συλλογή λέξεων και κανόνων. Είναι μέρος μιας κουλτούρας, που μαθαίνεται νωρίς και χρησιμοποιείται με τα παιδιά, το όχημα των πιο οικείων και ζεστών συναισθημάτων’.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.
Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .