
Το μεσημέρι, δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές είχαν συγκεντρωθεί στους δρόμους νότια του ποταμού Τάμεση, προτού κατευθυνθούν προς το Γουέστμινστερ, έδρα του βρετανικού κοινοβουλίου, στο πλαίσιο της πορείας «Unite the Kingdom».
Οι διαδηλωτές κρατούσαν σημαίες της Βρετανίας, της Αγγλίας, ενώ άλλοι είχαν φέρει μαζί τους σημαίες των ΗΠΑ και του Ισραήλ ή φορούσαν καπελάκια με το σύνθημα MAGA (Make America Great Again) του Αμερικανού προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.
Οι συγκεντρωμένοι φώναζαν συνθήματα κατά του Βρετανού πρωθυπουργού Κιρ Στάρμερ και είχαν πανό, κάποια από τα οποία έγραφαν συνθήματα κατά των παράνομων μεταναστών, όπως «στείλτε τους σπίτι» και «σταματήστε τα πλοιάρια».
Σημειώνουμε ότι ο Έλον Μασκ εξαπέλυσε «σφοδρή» επίθεση κατά της βρετανικής κυβέρνησης με παρέμβασή του, κατά τη διάρκεια της διαμαρτυρίας Unite the Kingdom στο Λονδίνο, τονίζοντας πως «η χώρα καταστρέφεται από την ανεξέλεγκτη παράνομη μετανάστευση».
Μιλώντας μέσω βιντεοκλήσης στους διαδηλωτές, ο ιδρυτής της Tesla ανέφερε: «Νομίζω ότι υπάρχει κάτι όμορφο στο να είσαι Βρετανός. Αυτό που βλέπω να συμβαίνει εδώ, είναι η καταστροφή της Βρετανίας. Αρχικά ήταν μία αργή διάβρωση, αλλά τώρα είναι μία ταχέως αυξανόμενη διάβρωση λόγω της μαζικής ανεξέλεγκτης παράνομης μετανάστευσης».
Ο Ε.Μασκ κατηγόρησε την κυβέρνηση για «αποτυχία να προστατεύσει αθώους ανθρώπους, συμπεριλαμβανομένων των παιδιών που υφίστανται ομαδικούς βιασμούς». «Απίστευτο ότι η κυβέρνηση απέτυχε να προστατεύσει τους πολίτες της, κάτι που είναι θεμελιώδες καθήκον της», συμπλήρωσε.
Στη συνέχεια, υποστήριξε ότι «υπάρχει πραγματικός κίνδυνος βιασμού και δολοφονίας, καθώς και καταστροφής της χώρας και διάλυσης ολόκληρου του τρόπου ζωής. Αν δεν ήσασταν υπό μαζική επίθεση, οι άνθρωποι θα ασχολούνταν με τις δουλειές τους και θα ζούσαν τη ζωή τους. Αλλά δυστυχώς, όταν η μάχη έρχεται σε εσάς, δεν έχετε άλλη επιλογή», επεσήμανε ακόμη.
Αναφερόμενος στο Brexit, υποστήριξε ότι η αποχώρηση της Βρετανίας από την Ευρωπαϊκή Ένωση ήταν «καλή απόφαση», αλλά επεσήμανε ότι η χώρα «παρέμεινε στο ίδιο επίπεδο με την Ένωση».
Στο τέλος η υπουργός Εσωτερικών της Βρετανίας καταδίκασε τους διαδηλωτές που επιτέθηκαν και τραυμάτισαν αστυνομικούς κατά τη διάρκεια των μεγάλων αντι-μεταναστευτικών διαδηλώσεων στο Λονδίνο.
Η Σαμπάνα Μαχμούντ έγραψε το βράδυ του Σαββάτου στην πλατφόρμα Χ: «Το δικαίωμα στην ειρηνική διαμαρτυρία είναι θεμελιώδες για αυτή τη χώρα. Ευχαριστώ την αστυνομία που εργάστηκε σκληρά ώστε το μεγαλύτερο μέρος της σημερινής πορείας να παραμείνει ειρηνικό. Όμως καταδικάζω όσους επιτέθηκαν και τραυμάτισαν αστυνομικούς. Όποιος συμμετέχει σε εγκληματικές ενέργειες θα αντιμετωπίσει το πλήρες εύρος του νόμου».
pronews.gr
https://www.epilekta.com/2025/09/3_14.html
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.
Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .