Β.Μαρινάκης: «Αν σταματήσουμε τη χρηματοδότηση στον Ζελένσκι τελειώνει και ο πόλεμος»

Δημόσια αντιπαράθεση για τον πόλεμο στην Ουκρανία είχαν πρώην Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον και ο εφοπλιστής και επικεφαλής του Ολυμπιακού, Βαγγέλης Μαρινάκης μιλώντας στο συνέδριο του Economist.
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης υποστήριξε ότι «Ο πόλεμος πρέπει να τελειώσει. Σταματώντας τη χρηματοδότηση του Ζελένσκι τελειώνει και ο πόλεμος» λέγοντας ότι ««Αξίζει να έχουμε τόσα νεκρά παιδιά;».
Δείτε το βίντεο
Είναι η πρώτη φορά που ο Β.Μαρινάκης ζητεί τόσο εμφατικά να σταματήσει ο πόλεμος συντασσόμενος με την ειρηνόφιλη πτέρυγα της παγκόσμιας κοινότητας και τον ρεαλισμό που εκφράζει πρώτα και κύρια ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ν.Τραμπ.
Και μάλιστα το έκανε απέναντι στον άνθρωπο, τον Μ.Τζόνσον, που έσπρωξε τον Β.Ζελένσκι να «πατήσει» την ειρηνευτική συμφωνία της Κωνσταντινούπολης τον Μάρτιο του 2022 και να συνεχίσει τον πόλεμο που έχει προκαλέσει 1.700.000 νεκρούς στην Ουκρανία.
Συζητώντας, στη συνέχεια με τον Βαγγέλη Μαρινάκη και ξεκινώντας από την ΕΕ, ο Ν.Τζόνοσν εστίασε στα διαδικαστικά ζητήματα που αποτελούν εμπόδια και υπογράμμισε – μιλώντας για το Brexit – ότι οι Βρετανοί δεν μπορούσαν να επιλέξουν να μείνουν ως μέλη της ΕΕ. «Όσον αφορά στην Ελλάδα, για μία περίοδο έγινε λόγος για το Grexit. Εμείς αυτό που θέλαμε ήταν να υποστηρίξουμε τη χώρα μας και να ενισχύσουμε τη Δημοκρατία. Είμαι πολύ αισιόδοξος».
Ο Βαγγέλης Μαρινάκης, μιλώντας για τη θέση της εταιρείας του όσον αφορά στις κυρώσεις της Ρωσίας, τόνισε:
«Αυτές
οι κυρώσεις που έχουν επιβληθεί είναι παράλογες, το έχω πει και στο
παρελθόν. Ταυτόχρονα, Ινδία και Κίνα εισάγουν με πολύ χαμηλές τιμές
ρωσικό πετρέλαιο.
Η Ρωσία μέσα από τις κυρώσεις δεν αντιμετωπίζει ιδιαίτερη συνέπεια».
«Μεγάλη μου τιμή που συνομιλώ με τον Βαγγέλη Μαρινάκη» συνέχισε ο Boris Johnson, ενώ μιλώντας για τη Ρωσία είπε ότι θα πρέπει να ενταθούν οι πιέσεις στον Πούτιν. «Πρέπει να πάρουμε τα 300 δισ. δολάρια και να τα δώσουμε στους Ουκρανούς» υποστήριξε ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.
Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .