Πέμπτη, Νοεμβρίου 20

Κ. Δένδια, εσείς όλοι οι πολιτικοί που απολαμβάνετε τα συνεχόμενα τεράστια πακέτα χρημάτων από την Ε.Ε. εσείς πρέπει αν χρειαστεί να θυσιαστείτε για ότι φάγατε και τρώτε με σαράντα μασέλες, και όχι εμείς οι πολίτες που μας έχετε βάλει σε Λίστα πείνας, ακρίβειας, ανέχειας, να δουλεύουμε 13 ώρες για ένα κομμάτι ψωμί!

Yiannis Papadopoulos 

Διαβάζω στα Νεα ότι ο Δένδιας λέει ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι να πεθάνουμε για την Ευρώπη:
"Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, μιλώντας στο Athens Security Forum 2025, τόνισε πως η Ευρώπη θα χρειαστεί τουλάχιστον 20 χρόνια για να αποκτήσει σοβαρή αμυντική ικανότητα, επισημαίνοντας ότι το πρόβλημα δεν είναι μόνο οικονομικό, αλλά κυρίως πολιτισμικό και κοινωνικό. «Η Ευρώπη δεν αντέχει να δει φέρετρα με σημαία πάνω. Το πρώτο προαπαιτούμενο είναι η αλλαγή κουλτούρας των ευρωπαϊκών κοινωνιών· να ξαναβρεί ο Ευρωπαίος το πνεύμα αυτοθυσίας, την πίστη ότι μπορεί να χρειαστεί να υπερασπιστεί τα δικαιώματα που απολαμβάνει», ανέφερε χαρακτηριστικά. "
Κύριε Δένδια, πραγματικά συγκινήθηκα. Μιλάτε για «πνεύμα αυτοθυσίας» και «δικαιώματα που απολαμβάνουμε». Ποια ακριβώς; Για να ξέρουμε και για ποιο πράγμα θα πρέπει να ετοιμάσουμε τον δίσκο με τα κόλλυβα.
Να πεθάνουμε για την εργασιακή ζούγκλα, όπου οι εργαζόμενοι αλλάζουν τρία part-time για να βγει το νοίκι και το αφεντικό σου λέει αύριο 13 ώρες;
Ή μήπως για τη δημοκρατία στους χώρους εργασίας, όπου το αφεντικό σε έχει σαν σκουπίδι;
Ή για την ελευθερία του να δουλεύεις μέχρι τα 67 και άυριο 74, αλλά να μη βγαίνει η σύνταξη ούτε με θαύμα;
Να θυσιαστούμε για την ισότητα, αυτή που ωραιότατα αποτυπώνεται όταν 5 άνθρωποι έχουν ό,τι έχει μισή ήπειρος;
Ή για τη μεγαλειώδη κοινωνική συνοχή, που σημαίνει ότι ο ένας στους τρεις νέους είναι έτοιμος να μεταναστεύσει πριν καν ενηλικιωθεί, μια συνοχή που επιβεβαιώνεται κάθε μήνα με τους λογαριασμούς ρεύματος και τα ενοίκια στα επίπεδα Ζυρίχης;
Η μήπως για την δικαιοσύνη στα Τέμπη και στα άλλα σκάνδαλα.
Ή μήπως η θυσία αφορά τη μεγάλη ευρωπαϊκή ελευθερία λόγου, όπου μπορείς να βρίσεις όποιον θέλεις, εκτός από το Ισραήλ. Τότε ξαφνικά η ελευθερία περνά από τα κεντρικά για έγκριση, χάνεις την δουλειά σου ή σε χώνουν φυλακή άμα λάχει. Να πολεμήσουμε για το δικαίωμα να βλέπουμε δημοσιογράφους να δολοφονούνται, παιδιά να καίγονται ζωντανά, κρατούμενους να βιάζονται με τις ευλογίες μας και πανεπιστήμια να αστυνομοκρατούνται σαν αεροδρόμια;
Ή να θυσιαστούμε για το μεγαλείο των τιμωρητικών μνημονίων, που η ίδια η Ευρώπη επέβαλε σε λαούς που στραγγαλίστηκαν από χρηματοοικονομικά παιχνίδια άλλων. Να πεθάνουμε για την τιμή του European Stability Mechanism που έχει διαλύσει την χώρα; Για το δικαίωμα του Eurogroup να παριστάνει τον Θεό;
Τελικά, κύριε Υπουργέ, μας λέτε «να ξαναβρούμε το πνεύμα αυτοθυσίας».
Και ξέρουμε και το γιατί ξαφνικά μιλάτε για «αυτοθυσία» και «ρέον αίμα Ευρωπαίων». Δεν είναι μυστικό.
Είναι επειδή πρέπει κάπως να δικαιολογηθεί στο φορολογούμενο κορόιδο ο νέος πυρετός εξοπλισμών.
Η Ευρώπη «χρειάζεται 20 χρόνια για αμυντική ικανότητα», λέτε; Αυτό μεταφράζεται: η ευρωπαϊκή βιομηχανία όπλων χρειάζεται 20 χρόνια για να φουλάρει τα ταμεία της, με δικά μας λεφτά.
Και ποια είναι η πρόσκληση;
«Βρείτε το πνεύμα αυτοθυσίας.»
Γιατί;
Για να πληρώσουμε τα δισεκατομμύρια για πυραύλους και “στρατηγική αυτονομία”, με πρόσχημα την δήθεν απειλή της Ρωσίας, μιας χώρας με υποδεκαπλάσια οικονομία της ΕΕ, που ενδιαφέρεται απλά για το μέλλον Ρωσόφωνων πληθυσμών που έμειναν εκτός συνόρων μετά την διάλυση της ΕΣΣΔ. Πως ακριβώς απειλεί η Ρωσία, παραδοσιακός μας σύμμαχος, την Ελλάδα; Στην ναυμαχία του Ναυαρίνου ο Ρωσικός στόλος πρώτος άνοιξε πυρ.
Πραγματικά, ευχαριστούμε.
Απλώς, πριν αρχίσουμε να σκαρφαλώνουμε στα χαρακώματα, θα θέλαμε να ξέρουμε και ποιος ακριβώς απολαμβάνει αυτά τα δικαιώματα για τα οποία θα πεθάνουμε εμείς.
Γιατί αν είναι για τις ίδιες ελίτ που απολαμβάνουν την ασφάλεια, τον πλούτο και τις φοροασυλίες τους, τότε… να μας συγχωρείτε.
Έχουμε και μια ζωή να ζήσουμε.
Άι σιχτίρ, κε Δένδια, με όλο τον ευρωπαϊκό σεβασμό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .