Ένα βήμα παραπέρα προχώρησε ο Παύλος Μαρινάκης, ρισκάροντας οι δηλώσεις του να εντείνουν τις αντιδράσεις των αγροτών. Αφού χαρακτήρισε «προσχηματικό» τον διάλογο για τους αγρότες, οι οποίοι γύρισαν την πλάτη στον προσκλητήριο του πρωθυπουργού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιστράτευσε τη συνταγή του
κοινωνικού αυτοματισμού και εξαπέλυσε απειλές κατά των ανθρώπων του πρωτογενούς τομέα που συμμετέχουν στα μπλόκα ανά την επικράτεια.Έχοντας επικρίνει από το βήμα της Βουλής την απόφαση που έλαβε το πανελλαδικό συντονιστικό των μπλόκων, το οποίο αρνήθηκε τον διάλογο με τον πρωθυπουργό μέχρι να υπάρχει επίσημη κυβερνητική τοποθέτηση επί των αιτημάτων τους, ο κ. Μαρινάκης κατέστησε σαφές ότι «όσοι ξεπεράσουν τα όρια, θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου».
Διαβάστε σχετικά: https://www.documentonews.gr/
Κατά τη δευτερολογία του στη συζήτηση του κρατικού προϋπολογισμού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απηύθυνε δύο επισημάνσεις και «ένα ρητορικό ερώτημα» σε όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης. «Επισήμανση πρώτη: Επαναλαμβάνω, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, επιμένουμε στον διάλογο, πιστεύουμε στον διάλογο, αλλά διαλογος σημαίνει συγκεκριμένη συζήτηση επί συγκεκριμένων πόρων και επί μιας πραγματικότητας. Ότι αυτή η κυβέρνηση είναι εδώ όχι μόνο για τους αγρότες που είναι στα μπλόκα, αλλά για όλο τον πρωτογενή τομέα και όλη την κοινωνία. Μια κυβέρνηση οφείλει να σέβεται κάθε πολίτη. Γιατί κάθε φορά που κλείνει ένας δρόμος, δεκάδες συμπολίτες μας ταλαιπωρούνται».
Και συνέχισε λέγοντας: «Το δεύτερο που θέλω να πω ότι αν πιστεύετε ότι θα επιστρέψει η χώρα μας στις εποχές, 10 χρόνια πριν ακριβώς, που δεν ξέραμε ακριβώς αν θα έχουμε προϋπολογισμό, αν θα είμαστε στην Ευρώπη, είστε γελασμένοι. Τελείωσε το “λεφτά υπάρχουν”, τελείωσε το “δώστα όλα”. Τελείωσε η λογική το να τάζεις με τα χρήματα των πολιτών».
Κλείνοντας την τοποθέτηση του, επιφύλασσε αυστηρό μήνυμα προς στους αγρότες. «Και τελευταία η ερώτηση προς όλα τα κόμματα, προφανώς ρητορική γιατί απάντησαν με τις τοποθετήσεις τους. Εδώ δεν υπάρχουν ίσως, ναι μεν αλλά. Υπάρχει ναι ή όχι. Όλοι με τους αγρότες είμαστε και όλοι θελουμε να παίρνουν παραπάνω οι πολίτες. Απλά, εμείς δίνουμε από αυτά που υπάρχουν. Ερώτημα απλό και στο ΠΑΣΟΚ κυρίως: Συμφωνείτε ή όχι με το κλείσιμο των δρόμων; Θέλετε αυτό που λένε κλιμάκωση;» ρώτησε και κατέληξε λέγοντας:
«Αν συμφωνείτε, να το πείτε στην κοινωνία. Θέλω να το κάνω σαφές, όπως έχει πει και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, όσοι ξεπεράσουν τα όρια, θα υποστούν και τις συνέπειες του νόμου. Όποιος τολμήσει να έρθει αντιμέτωπος με την κοινωνία, θα υποστεί και τις συνέπειες».
«Προσχηματικός για τους αγρότες ο διάλογος»
Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είχε τονίσει με φόντο την άρνηση των αγροτών πως «όταν προβάλλεις τα αιτήματα σου χωρίς να θες να τα συζητήσεις αυτά, μάλλον ο διάλογος για σένα είναι προσχηματικός», απευθύνοντας παράλληλα νέο αίτημα προς τους αγρότες για συνεννόηση. «Επιμένω, λοιπόν, εκπροσωπώντας την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, και επαναλαμβάνω την έκκληση για διάλογο χωρίς ταλαιπωρία της κοινωνίας. Ναι στον διάλογο, όχι στους κλειστούς δρόμους. Όχι σε ταλαιπωρία ανθρώπων που θέλουν να κάνουν τη χημειοθεραπεία τους, όχι στην ταλαιπωρία όσων θέλουν να πάνε στο χωριό τους, στη δουλειά τους, στο παιδί τους. Όχι στη δημιουργία εμποδίων στην αγορά», ήταν τα λόγια του.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.
Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .