ΚΥΡΙΕ ΚΡΑΤΟΣ ...
Πόσο άλλο ακόμα ;;;
Τί δεν πάει καλά ;;;
Πού είναι το λάθος στην κοινωνία και ποιός τελικά το κάνει ???
Ποιός φταίει ???
Έχετε στραγγίσει ΟΟΟΟΛΗ την κοινωνία και ότι μικρομεσαία επιχείρηση υπήρξε ή υπάρχει ακόμα , σχεδόν την τελειώνετε !!!
Στο όνομα τής δήθεν φοροδιαφυγής και στο όνομα του ορθολογισμού της οικονομίας , διαλύεται τα πάντα !!!
ΓΙΑΤΙ κύριε ΚΡΑΤΟΣ ;;;
Πώς γίνεται σήμερα , να διαλαλείτε την εξυγίανση του δημοσίου , την βοήθεια και την στήριξη τής μικρομεσαίας τάξης και την ανάπτυξη του κράτους , όταν γύρω μας καταρρέουν τα πάντα ???
Πώς γίνεται μια επιχείρηση , να έχεις τζίρο πολύ λιγότερο από τα προηγούμενα χρόνια , έσοδα πολύ πολύ λιγότερα και έξοδα πολλά περισσότερα , η ρευστότητα στην αγορά σχεδόν μηδενική και ενώ εσείς λέτε συνεχώς πως ΔΕΕΕΕΕΝ αυξάνετε τους φόρους , να πληρώνει και να χρωστάει πολλά πολλά περισσότερα ???
Πώς μπορεί να ορθοποδήσει μια επιχείρηση και ένα κράτος , όταν η φορολογία είναι δυσβάσταχτη , εδώ και πολλά χρόνια , ( τουλάχιστον για τούς μικρομεσαίους και για τους Έλληνες ... ) , οι εισπράξεις πάνε κατευθείαν στα ταμεία των τραπεζών και ΟΟΟΟΧΙ στα ταμεία τού κράτους και το ξαναλέω :
" Οι εισπράξεις ΟΟΟΟΛΕΣ πάνε στά ταμεία των τραπεζών και ΟΟΟΟΧΙ στα ταμεία του κράτους" καί στις εταιρείες που φτιάχνουν ή προμηθεύονται ταμειακές μηχανές και P.O.S. ???
Ποιός ωφελείται και ποιός χάνει όταν μια ταμειακή μηχανή λήγει σέ δύο τρία χρόνια (χαμηλός αριθμός ζήτα) , το ίδιο και το pos και ταυτόχρονα συνεχώς αναβαθμίσεις αυτών , με χρεώσεις των πολιτών ???
Και το κόστος τού χαρτιού των αποδείξεων , το ίντερνετ και η χρήση τηλεφωνικών κλήσεων και η κατανάλωση ρεύματος ???
ΓΙΑΤΙ η τράπεζα , (και ΟΟΟΟΧΙ το κράτος) , παίρνει τον τζίρο των επιχειρήσεων άμεσα , με την χρήση κάρτας και τα διαθέτει στους επιχειρηματίες μετά από 24 ή 48 ώρες ή και τα δεσμεύει κιόλας , αν ο επιχειρηματίας χρωστάει ???
ΓΙΑΤΙ παίρνει και προμήθεια από τις κάρτες και από τα pos , ενώ ΔΕΕΕΕΕΝ συμμετέχει πουθενά στις ανάγκες των επιχειρήσεων αυτών ???
Πώς γίνεται , ενώ επίσημο νόμισμα στην χώρα μας είναι το ευρώ , ΚΥΡΙΕ ΚΡΑΤΟΣ , να απαιτείται ΟΟΟΟΛΕΣ οι συναλλαγές να γίνονται με κάρτα ???
Πώς μπορεί να έρθει ανάπτυξη και από ποιόν , όταν ο κάθε πολίτης στραγγίζει από ρευστό ???
Πώς γίνεται να μήν "φωνάζει" και να μήν "γκρινιάζει" ποτέ κανένας μεγαλοεπιχειρηματίας και καμία τράπεζα ???
Πώς μπορεί να αντέξει και να ανταπεξέλθει ο κάθε πολίτης , όταν οι αυξήσεις σέ ΟΟΟΟΟΛΑ τα αγαθά έχουν φτάσει ταβάνι ???
Πώς και γιατί , ενώ έχετε δώσει τα πάντα σε ιδιώτες , το χρήμα έχει μαζευτεί σε λίγα φίλια χέρια , το χρέος πολιτών και κράτους να αυξάνει συνεχώς και ραγδαία ???
Ποιός ωφελείται με το αλαλούμ τών ... "παρδιαλών" λογαριασμών στην ΔΕΗ , την απότομη αύξηση στο νερό , την συνεχόμενη αύξηση στην ενέργεια και στα καύσιμα και τούς πολλούς πλειστηριασμούς των όποιων περιουσιών των πολιτών ???
Καί πώς γίνεται , ΟΟΟΟΛΗ η κοινωνία να δεινοπαθεί , ΟΟΟΟΛΟΙ σχεδόν οι πολίτες να δυσκολεύονται στο να ζήσουν , ( για διασκέδαση ;;; δεν το συζητάμε καθόλου) , οι ανάγκες ΟΟΟΟΛΩΝ να είναι δυσβάσταχτες , όλοι να χρωστούν σέ όλους , το αύριο για όλους αβέβαιο , αλλά ;;;
Οι κυβερνώντες όλοι να μην το βλέπουν και να διαλαλούν πώς η οικονομία πάει καλά ???
Πώς γίνεται να υπάρχει μείωση της ανεργίας , όταν μεροκάματο δεν υπάρχει πουθενά και οι νέοι φεύγουν στο εξωτερικό ???
Ποιός ωφελείται , ΚΥΡΙΕ ΚΡΑΤΟΣ , όταν επιτρέπεται σε συνταξιούχους να δουλεύουν , όταν επιτρέπεται ανεξέλεγκτα επιχειρήσεις να χρησιμοποιούν εργαζόμενους, σέ υπερωρίες ή σε κακές συνθήκες εργασίας και διαμονής , χωρίς να πληρώνονται ???
Ποιός ωφελείται , ΚΥΡΙΕ ΚΡΑΤΟΣ , όταν στα δημόσια νοσοκομεία επιτρέπεται και νόμιμα το φακελάκι , στην όποια απόδοση νοσηλείας ή μάλλον με τιμοκατάλογο όλες οι εγχειρήσεις και η όποια νοσηλεία ???
Ποιός ωφελείται από την λειτουργία ιδιωτικών και ΟΟΟΟΟΧΙ μή κρατικών , όπως διαλαλείτε , σχολείων , ΙΕΚ και πανεπιστημίων ???
Γιατί ΔΕΕΕΕΕΝ επιτρέπετε στα Ελληνικά πανεπιστήμια και ανώτερες σχολές , μαζί με τίς περιφέρειες να φτιάξουν δικά τους παραρτήματα ???
Και τι είπε ο πρωθυπουργός μας στην Βουλή ;;;
Θα γίνουν τα ιδιωτικά αυτά σχολεία και παραρτήματα ξένων , γιατί θα είναι πιο ... Καθαρά και πιο καινούρια ... χαχαχα χαχαχα ...
Και γιατί εσείς που κυβερνάτε ΔΕΕΕΕΕΝ φτιάχνετε καινούργια σχολεία ???
Καί γιατί διώχνετε τους ανθρώπους που ασχολούνται με την καθαριότητα και την φύλαξη στα σχολεία και στα νοσοκομεία ???
Καί πώς μπορείτε να καυχιέστε, ΚΥΡΙΕ ΚΡΑΤΟΣ , (μέ ΟΟΟΟΛΑ αυτά) , πώς έρχεται ανάπτυξη , πώς η οικονομία πάει καλά , πώς το επιτελικό κράτος δουλεύει τέλεια , πώς η δικαιοσύνη είναι άμεμπτη , δίκαιη και αποτελεσματική , πώς το δημόσιο και η κυβέρνηση υπηρετούν τον πολίτη και πως η Ελλάδα τού ΣΉΜΕΡΑ , είναι η συνέχεια της χώρας που πρόσφερε τα φώτα του πολιτισμού σέ όλο τον κόσμο ???
Και αφού τα καταφέρνετε ΤΟΟΟΟΣΟ καλά , γιατί υπάρχει τεράστια αύξηση στην βία , στην εγκληματικότητα , στις δολοφονίες , στην ενδοοικογενειακή βία , στην βία των ανηλίκων , στην ανωμαλία , στις αυτοκτονίες και στα ψυχολογικά προβλήματα καί στην ατιμωρησία ???
Καί αφού ήρθε η ανάπτυξη , γιατί η ύπαιθρος και τα χωριά μας ρημάζουν ???
ΚΥΡΙΕ ΚΡΑΤΟΣ ...
Μακάρι να είμαι εγώ ο λάθος ή το λάθος ...
Αλλά ;;;;;;;;;
Μήπως δεν είμαι εγώ ;;;;;;
Καί .... συγνώμη κιόλας .....

Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου
Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.
Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .