Κυριακή, Μαρτίου 10

Σόιμπλε: Ανεύθυνοι οι πολιτικοί που κυβέρνησαν στην Ελλάδα, βύθισαν την οικονομία της Ελλάδος επέλεξαν να θυσιάσουν τους Έλληνες για τα δικά τους συμφέροντα !!



Πυρά κατά των Ελλήνων πολιτικών και των κυβερνήσεων που ήταν στην ηγεσία της χώρας, οι οποίοι επέλεξαν να θυσιάσουν την οικονομία της Ελλάδας για τα δικά τους βραχυπρόθεσμα συμφέροντα και για τα συμφέροντα συγκεκριμένων ομάδων, επέρριψε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. 

Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, σε συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα «Ντερ Στάνταρντ», ανέφερε χαρακτηριστικά πως την ευθύνη για τη δύσκολη κατάσταση στην Ελλάδα δεν τη φέρει το πρόγραμμα βοήθειας,
αλλά η αποτυχία επί δεκαετίες, ανεύθυνων πολιτικών «ελίτ» στη χώρα.

Παράλληλα, ο κ. Σόιμπλε, δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να εξετάσει περαιτέρω μέτρα βοήθειας η Σύνοδος του Eurogroup τον Νοέμβριο, υπό την προϋπόθεση πως η Ελλάδα θα τηρήσει όλους τους όρους και θα εμφανίσει ένα πρωτογενές πλεόνασμα, κάτι που μπορεί να γίνει το 2014. 


«Προσπαθούμε να βοηθήσουμε τη χώρα, αλλά η βοήθεια μπορεί πάντα να είναι βοήθεια για αυτοβοήθεια - αυτός είναι ο δύσκολος δρόμος που πρέπει να βαδίσει η Ελλάδα», δήλωσε.

«Κάνατε πρόοδο» αλλά τα «δύσκολα δεν έχουν ξεπεραστεί»


Ο κ. Σόιμπλε έδωσε εύσημα στην Ελλάδα, σημειώνοντας πως η χώρα μας «κάνει σαφείς προόδους στην οικονομική ανάκαμψη». Όπως επισημαίνει, στην πρόσφατη έκθεση της Τρόικας επιβεβαιώνεται ότι η Ελλάδα εφαρμόζει το πρόγραμμα όπως έχει συμφωνηθεί, το έλλειμμα μειώνεται, οι εξαγωγές αυξάνονται και αυτή την εβδομάδα υπήρξε, για πρώτη φορά, μείωση στον αριθμό των ανέργων.

Προσθέτει δε, πως σήμερα είναι ιδιαίτερα εμφανής μια σαφής βελτίωση των βασικών στοιχείων της ελληνικής οικονομίας, συγκεκριμένα η Ελλάδα πέτυχε μέσα στο προηγούμενο τρίμηνο πλεόνασμα στις εξαγωγές –ιδιαίτερα σε σχέση με χώρες εκτός Ευρωπαικής Ενωσης– η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας βελτιώνεται, το ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών ισοσκελίζεται ολοένα και περισσότερο, η χώρα ανακάμπτει στον τουρισμό και σε άλλους τομείς.

Κατά την άποψή του, τα δύσκολα δεν έχουν ακόμη ξεπεραστεί ακόμη, όμως οι Ελληνες είναι έτοιμοι να πετύχουν μια καμπή.

Ο ίδιος δηλώνει αισιόδοξος για τις εξελίξεις, έχοντας την πεποίθηση πως θα πρέπει βήμα προς βήμα να τεθούν σε τάξη τα δημοσιονομικά που έχουν αποκλίνει, να διατηρηθεί –και μελλοντικά να γίνεται ολοένα και ταχύτερα– ανταγωνιστική μια εθνική οικονομία και να κρατηθούν σε τάξη τα δημόσια οικονομικά.

Η «πολυπλοκότητα της Κύπρου»

Σε σχέση με την Κύπρο, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών παρατηρεί πως είναι σε όλους γνωστή η πολυπλοκότητα της εκεί κατάστασης και στο Eurogroup συμφωνήθηκε πως μέχρι να ληφθεί απόφαση, δηλώσεις θα γίνονται μόνον από τον επικεφαλής του, ώστε να μην διογκωθεί με εικασίες η νευρικότητα στις χρηματαγορές.

Τα στοιχεία για την Κύπρο – η οποία είναι, όπως αναφέρει, αγαπημένος προορισμός Ρώσων επενδυτών και ταυτόχρονα ο δεύτερος μεγαλύτερος επενδυτής η Ρωσία – οδηγούν σε εικασίες που θα πρέπει να διαψευστούν πειστικά και καθώς η Κύπρος λέει ότι εφαρμόζει τις διεθνείς συμφωνίες για το ξέπλυμα χρήματος, «θέλουμε να μάθουμε αν οι κανόνες δεν μένουν μόνο στα χαρτιά, αλλά πραγματικά εφαρμόζονται» και αυτό εννοούσε στις δηλώσεις της η Αυστριακή ομόλογός του, Μαρία Φέκτερ.

Εμπιστοσύνη στο ευρώ

Όπως επισημαίνει ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ποτέ δεν αμφέβαλε σοβαρά ότι το ευρώ θα παραμείνει σταθερό και πιθανόν να εξέλθει και ενισχυμένο από την κρίση, όμως για μια στιγμή ταλαντεύτηκε, όταν αρχές του 2010, λίγο μετά την απόφαση για το πρόγραμμα βοήθειας για την Ελλάδα μέσω διμερών δανείων, ιδρύθηκε ο πρώτος προσωρινός μηχανισμός στήριξης.

Στη γερμανική Βουλή συζητούνταν έντονα η διμερής ελληνική βοήθεια από όλες τις χώρες-μέλη της Ευρωζώνης, ύψους 110 δισεκατομμυρίων ευρώ και δύο ημέρες αργότερα γινόταν η επεξεργασία του μηχανισμού στήριξης για ολόκληρη την Ευρωζώνη, καθώς οξυνόταν η κρίση και ξαφνικά το ύψος των εγγυήσεων ήταν στα 750 δισεκατομμύρια ευρώ και αυτή η στιγμή (σ.σ. που προφανώς του έφερε κάποια αμφιβολία ως προς τη σταθερότητα του ευρώ) παραμένει ακόμη έντονα στη μνήμη του, παραδέχεται ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών στη συνέντευξή του στην αυστριακή εφημερίδα
 
iefimerida
http://politika-gr.blogspot.gr

3 σχόλια:

  1. ΚΑΙ Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΛΗ ΤΟ ΔΑΚΤΥΛΟ ΣΤΟ ΒΑΖΟ ΜΕ ΤΟ Μ….???
    Διαβάζουμε κάθε μέρα την χρυσή αυλή να προκαλεί λέγοντας ότι εσείς κυβερνούσατε τα τελευταία 40 χρόνια, άρα εσείς τα… φάγατε!
    Πρώτα πρέπει να οριοθετήσουμε τα σύνορα της χρυσής δεξιάς και από πότε υπάρχουν;.
    Είναι οι χρυσαλήτες αριστεροί; Φυσικά όχι
    Είναι οι χρυσαλήτες κεντρώοι; Φυσικά όχι !
    Είναι κόμμα Χριστιανικό; Φυσικά όχι !
    Είναι οι χρυσαλήτες δεξιοί; Φυσικά ΝΑΙ!!!
    Είναι οι χρυσαλήτες αναρχικοί; Φυσικά ΝΑΙ!!!
    Πόσο δεξιοί είναι; Σαν την Νέα Δημοκρατία ή περισσότερο δηλαδή ναζιστές, φασίστες, αναρχικοί, εξτρεμιστές ;
    Είναι συνεχιστές της Χούντας του παπαδόπουλου, του ΙΔΕΑ, της καρφίτσας, των Γερμανοτσολιάδων;
    Πως ακριβώς προσδιορίζονται από τους Έλληνες, τους ξένους και πως οι ίδιοι αυτοπροσδιορίζονται;
    Εμείς λίγο πολύ γνωρίζουμε τι είναι. Είναι οι άνθρωποι της νύχτας και οι χαφιέδες του παρακράτους.
    Οι ίδιοι ισχυρίζονται πως είναι ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΙ ΕΘΝΙΚΙΣΤΕΣ που αγωνίζονται να «πάρουν» την πόλη !
    Μα ο αρχηγός τους ,όπως και σχεδόν όλοι, είναι ΣΑΤΑΝΙΣΤΕΣ! Είναι δηλαδή Σατανοεθνικιστές; Δηλαδή τι..????
    Είναι αδέλφια με τον Αντώνη, την ΕΡΕ, την Νέα Δημοκρατία!
    Υπάρχουν πάρα πολλοί χρυσαλήτες στην ‘’κυβέρνηση’’ ..Αντωνάκη!
    Υπήρχαν πολλοί χρυσαλήτες στην κυβέρνηση του Κωστάκη του μικρού; Πάρα πολλοί και σε επίκαιρες θέσεις ! Υπάρχουν δηλαδή πολλοί δεξιοί που έφαγαν ΚΑΡΓΑ!!!
    Ποια ήταν η πρώτη απόδειξη ότι η χρυσή αυλή είναι ΚΑΡΑΜΠΙΝΑΤΗ δεξιά;
    Ψήφισε την πώληση της Αγροτικής , και συνυπέγραψε για το ξεπούλημα των νησιών μας.
    Και γιατί υπέγραψε; Έτσι για την ψυχή της; Μα αφού είναι σατανιστές…….??? Δηλαδή άνθρωποι του χρήματος και φίλοι του ΣΑΤΑΝΑ!
    Δηλαδή μπορεί να έβαλαν το χέρι στο βάζο με το μέλι??????
    Μπορεί ή δεν ..μπορεί ??? κανείς δεν μας εξηγεί γιατί το έκαναν.
    Από τον Καρατζαφέρη σε τι διαφέρουν, αν διαφέρουν;
    Με τον Πάνο είναι ‘’δίδυμοι’’ σαν δυο σταγόνες νερό ;
    Αραγε πως αυτοπροσδιορίζονται ώστε να έχουν το θράσος και να προκαλούν! και να βρίζουν! και να ζητούν και..ψήφο;
    Με λίγα λόγια, τι είναι η χρυσή αυλή, στο χάρτη της ασύμμετρης δεξιάς απειλής ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Υπονομεύουν και δυσφημούν την Ελλάδα και τους Έλληνες οι άθλιοι
    Ο διεθνής φασισμός και οι ξένοι και ντόπιοι νταβατζήδες αγωνίζονται λυσσασμένα να αποτύχει η προσπάθεια της Ελλάδας, για να ‘’έλθουν’’ τα αφεντικά τους..
    Ξεπουλούν κάθε έννοια κράτους οι άθλιοι συκοφάντες και υπονομεύουν ,κάθε προσπάθεια είτε ανάπτυξης είτε και επιβίωσης.
    Κάθε μέρα , με τα νοικιασμένα μπλογκ και τους ‘’αγορασμένους’’ χαφιέδες-μπλόγκερς, ισοπεδώνουν τα πάντα εν ονόματι της ιδιοτέλειας των ιδίων και των νταβατζήδων τους. Τίποτε δεν γίνεται σύμφωνα με τα ..γούστα τους ! Κανένας δεν είναι Έλληνας εκτός από τους..ίδιους. Τα πάντα είναι είτε λάθος, είτε γίνονται με ιδιοτέλεια και ..μάσα !
    Ποτέ δεν προτείνουν λύση, ποτέ δεν έχουν γνώση του θέματος. Το μόνο που ξέρουν είναι αυτό που θέλουν: ΑΠΟΤΥΧΙΑ της Ελλάδας για να ‘’κονομήσουν’’ !
    Οι μέν φασίστες και οι αγράμματοι συνοδοιπόροι τους αποβλέπουν στην ιδιοτέλεια, οι κομματάρχες της αριστεράς και οι ..αδέξιοι και άχρηστοι της δεξιάς να γίνουν ‘’κάτι τις’’!!!
    Θέλει και ο καημένος ..δόξα και υπογραφή.
    Ω Θεέ μου πόση αφασία και γελοιότητα ! Ο ..καημένος πρόεδρος κόμματος ‘’εξουσίας’’.
    Και η Ελλάδα να..βουλιάξει !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΤΩΡΑ ΤΑ ΒΛΕΠΕΙΣ ΚΑΙ ΣΥ ΑΕΤΟΜΑΤΗ ΑΦΟΥ ΕΣΕΙΣ ΚΥΒΕΡΝΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΒΑΖΕΤΕ ΑΥΤΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΤΑ ΔΥΟ ΠΟΔΙΑ ΣΕ ΕΝΑ ΠΑΠΟΥΤΣΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Οιοσδήποτε θίγεται από άρθρο ή σχόλιο που έχει αναρτηθεί στο oxafies.com , μπορεί να μας ενημερώσει, στο oxafies@gmail.com ώστε να το αφαιρέσουμε άμεσα. Ομοίως και για φωτογραφίες που υπόκεινται σε πνευματικά δικαιώματα.

Στo oxafies.com ακούγονται όλες οι απόψεις . Αυτό δε σημαίνει ότι τις υιοθετούμε η ότι συμπίπτουν με τις δικές μας .